Hoppa till innehåll

Dag: 19 december 2020

Lilla Julkalendern 2020: nittonde luckan

Lucka 17 går till historien som ”den om hon som var som ett glas vatten”, men även den där Jossilurens och Pysseliten förärades t-shirtar. (Mejla adresser och storlekar till mig!) Vi närmar oss julafton …

Nu ska vi resa lite i tiden.

Lucka 19


En av fjorton tistlar

Här kommer jag och är Tom Cruise och James Stewart på en gång. Jag spelar handboll, men från början var jag han i Fresh Prince. Måhända finner ni detta förvirrande, men då har ni bara sett början.

Mitt livsöde är någorlunda okänt idag eftersom det är andra tider nu. Unge Fredrik (som jag av naturliga orsaker inte har träffat) är alltså en synnerligen avlägsen – men dock – släkting. Min dotter är min svägerska, och jag är hennes. 

Nyckfull? Vem – jag?

Till yttermera visso hyser jag stark aversion mot nekros och ond, bråd död som ideligen tycks drabba de mina. Jag har vistats i olika landsdelar, seglat med galeaser och umgåtts i många samhällsklasser – men haft otur vad gäller finanserna; jag kan känna och lida med folket. Således behöver jag i mina verk inte fantisera och ljuga ihop historier, utan ta dem rakt ur levande livet.


Men asså, va?

 

Facitsajten!

Lucka 1 och dess facit. Lucka 13 och dess facit.
Lucka 3 och dess facit. Lucka 15 och dess facit.
Lucka 5 och dess facit. Lucka 17 och dess facit.
Lucka 7 och dess facit. Lucka 19 och dess facit.
Lucka 9 och dess facit. Lucka 21 och dess facit.
Lucka 11 och dess facit. Lucka 23 och dess facit.

Programförklaringen!

Share
90 kommentarer