Hoppa till innehåll

Dag: 3 december 2020

Lilla Julkalendern 2020: tredje luckan

Den första luckans lösning fanns i periferin såpass att Ninja ledtrådade perfekt med en stjärnhimmel fastän hon inte alls associerade rätt. Naturligtvis kallas detta fortsättningsvis för att ”göra en Ninja”. Karin tog hem årets första tischa-pris, som dock fortfarande är osynligt …

Nu till en svår lucka. Sorry. (Men Ninja kommer ju att ge er perfekta ledtrådar i kommentatorsbåset.)

Lucka 3


I åratal har de väntat. Bragdguldet gick 2020 till en stavhoppare, vilket förvandlade ett sorgligt fosterland till ett nationalistiskt fyrverkeri, ett ballt land i glädjerus. Men jag reste mig, gjorde mig fri från den nygrävda grav jag ligger i, kastade mig ut på friidrottsarenan igen – och fann att höjdhoppsgrenen måste få upprättelse. Man måste städa upp inom friidrotten, skura banor och madrasser rena från dopingmisstankar. Medan östländerna gråter krokodiltårar.

Höjdhoppet är den renaste av sporter, och kampen för det sjätte bragdguldet pågår nu. Över detta kan bara belackarna känna sorg. Ni som hävdar att jag sedan 1975 hyllar Piff & Puff, att jag gläds åt Ping & Pong eller att jag i ett annat liv skulle ha vett att ändra åsikt om Paul Paljett, har fel. Jag vet helt enkelt inte vilka de är. Därför får jag anse vadhelst jag vill.


Och så struntar vi ju i den här bilden.

Facitsajten!

Lucka 1 och dess facit. Lucka 13 och dess facit.
Lucka 3 och dess facit. Lucka 15 och dess facit.
Lucka 5 och dess facit. Lucka 17 och dess facit.
Lucka 7 och dess facit. Lucka 19 och dess facit.
Lucka 9 och dess facit. Lucka 21 och dess facit.
Lucka 11 och dess facit. Lucka 23 och dess facit.

Programförklaringen!

Share
106 kommentarer