Hoppa till innehåll

Facit till lucka 13 heter lucka 14 (Lilla Julkalendern 2020)

Lucka 13 innehöll en av mina små favoriter, ett krås, en kunga- eller lussekrona, några inledande versaler och massa juridik. Vilket många lyckades lista ut! Några kommentarer kommer här:

Skogsgurra:
Såå vi har väntat!
Inte på Krakel Spektakel eller Allan, utan på den där röstekvilibristen som faktiskt har sina fans.  Det var dags att hen uppmärksammades i Lilla Julkalendern.
Säger Hyttis och jag i ett gemensamt uttalandet från det fyrkantiga rummet i Pörtet.

Magganini:
Det är nog ingen blåsippa. Eller röd eller grön.

Zkop:
Tänker både svartvitt och färgrymd.

Nina:
Ibland hjälper det att vara lite döv, både i äktenskapet och på jobbet.

Dina:
Skulle kunna sjunga opera av glädje men tror jag avstår eftersom jag mest låter som en gräshoppa när jag försöker.

Jossilurens association måste ni läsa i sin helhet!

Leda:
Årsmöte i fattanollklubben i dag, så all tankeverksamhet står av princip stå still här. Tyvärr tveksamt om klubbstyrelsen ska beviljas ansvarsfrihet i år, men själv föregår jag med gott exempel och fattar verkligen noll och intet.

Hannoia:
”Christopher George Latore Wallace var i LA för att marknadsföra sin andra (och sista) studioplatta ”Life After Death” när han blev mördad av en man iklädd en blå kostym. Wallace dog ung, han var bara 24, men hann med att både hamna i klammeri med rättvisan, göra två barn och bli ökänd.”

Ingela:
Undrar också om det är kön med ”k” eller ”ç” som avses?

hakke:
En pojke från grannlandet vårt
med tje-ljuden hade det svårt.
Han sade. ”Förlåt,
det blev fel där med kåt,
när jag nyss stod i kön, det var hårt.”


Ruth Bader Ginsburg (inte Ginsberg) dog nu i höstas trots att halva USA försökte hålla henne vid liv så att inte Trumpen skulle kunna dra nytta av den plats som vid hennes frånfälle öppnades i Högsta domstolen.

Hon var då 87 år och hade överlevt flera omgångar med cancer, men nu gick det inte längre. Och Trumpen gjorde precis det som alla var rädda för och ersatte henne med en vapenfantast, dödsstraffsivrare och abortmotståndare.

Men nu tillbaka till ”RBG”, som hon kallas, eller till och med ”The Notorious RBG”, vilket ackompanjeras av loggan här.

Den kommer sig av att hon var så badass att en kreativ kille tog fram den efter detta mönster.

Rapparen Notorious B.I.G.

När Ruth var 17 år hände två livsavgörande ting:

 1. hennes mamma dog i cancer
 2. hon träffade sin blivande make.

Mamman var (precis som RBG) väldigt allvarlig; hon hade en seriös inställning till livet och allmänna prestationer, vilket hon påtalade för sin dotter från första början. Ungefär: man ska göra sitt allra bästa i alla lägen och det tjänar ingenting till att bli arg och fara ut mot andra.

Mitt i förberedelserna för juridikutbildningen alldeles efter college, blev Ruth gravid – och förlorade därför jobbet som hon då hade. Då och där såddes förmodligen ett ilsket frö som kom att påverka hennes val senare i livet, men arg blev hon inte.

Dottern föddes, och som blott en av nio tjejer bland 500 killar antogs hon vid Harvard Law School, där hon och de andra kvinnorna vid flera tillfällen fick förklara hur det kom sig att de ansåg att de skulle uppta en plats som ju annars hade gått till en man. Då och där såddes förmodligen flera frön … men arg blev hon inte.

För hon hade massa annat att tänka på; hennes man (som även han gick på Harvard Law School) fick testikelcancer. Han genomgick svåra behandlingar medan RBG fortsatte att plugga och skriva anteckningar åt dem båda två, skriva hans uppsatser och ta hand om dottern. Man ska ju gubevars göra sitt allra bästa i alla lägen.

Allt gick väl, maken överlevde, dottern fick en bror och så levde de lyckliga – och bodde till och med i Sverige ett tag – tills cancern slog till hos dem båda igen på 2000-talet.

Men innan dess, hann Ruth Bader Ginsburg göra ett namn för sig i många rättsfall som byggde på könsdiskriminering. Hon (eller klienten dårå) vann inte alltid, men RBG var så välformulerad, påläst, smart, vältalig och slagfärdig att hon märktes bland alla bullriga män trots att hon pratade som en liten myra och inte var längre än 155 cm.

Den här filmen från 2018 finns på Viaplay. (Lite olika framtoning på bild och titel, va?)

På ålderns höst blev Ruth lite mindre allvarlig, och med kändisskapet kunde hon unna sig att skratta åt komiker som imiterade henne och till och med deltaga i en opera som Hertiginnan av Krakenthorp, där hon skrev sina egna repliker – hämtade från kända rättegångar.

Men hur var det nu med vistelsen i Sverige? Jo, den lilla familjen for 1962 till Lund och lärde känna massa svenskar och RBG (som förstås lärde sig att prata svenska) förstod att Sverige på flera plan hade kommit längre (om än inte långt, detta var gubevars 1960-tal) än USA på diskrimineringsfronten.

Ruth Bader Ginsburg med dottern Jane i Lund 1962. (Arbetet/Bilder i Syd)

Då och där såddes förmodligen en frösäck (men arg blev hon som sagt inte). När hon kom hem till USA igen, satte hon tänderna i fall där

 • en kvinna inte fick bostadsbidrag som männen i det militära
 • en man inte kunde få änkapension efter sin fru som dog i barnsäng
 • män och kvinnor blev alkohol-myndiga vid olika ålder
 • ”jury-arbete” inte skulle vara frivilligt för kvinnor när det var obligatoriskt för män.

Det tog förstås inte slut där. Engelska Wikipedia har utförliga beskrivningar om Ruth Bader Ginsburgs framfart, och jag rekommenderar en läsning!

Helt emot kutymen ska jag nu ta fram den helt onödiga bilden, eftersom den innehåller en särskilt viktig detalj: kruskragen som jag hade förstärkt å det våldsammaste.

Karin hade rätt: ”Och inte nog med att hans krona är halv och på sniskan – den verkar dessutom vara spegelvänd!”

KerstinB:
Otroligt tjusig kravatt på bilden måste jag säga (om det är det korrekta ordet för den där spetsgrejan som väller ut under hakan).

Ökenråttan:
Jabot.

Smultronblomman:
Jag ska nog ta mig i kragen innan det spetsar till sig.

Zkop:
Ökenråttan – jag försökte hitta på någon spetsfundighet att svara dig med.

Japp, Ruth Bader Ginsburg införde nämligen en kvinnlig prydnad till den svarta domarkåpan som man har på sig i Högsta domstolen – t.ex. en spetskrage, knypplade stroppar eller lite brutalare grejer som påminner om afrikanska halsband.

NE: Först för männen …
… och sedan för kvinnorna!

En viss jabot har hon när hon inte håller med om domstolens utslag, en annan har hon när hon vill signalera nåt helt annat.

Som knytblus – fast coolare, tycker jag.

Själv hade jag naturligtvis iklätt mig plommonstopet.

Och apropå plommonstop. Tischorna är på ingång, men inte mer än så. Plommonstopet och jag rör om i hatten och kastar ut några som säkert kommer tillbaka imorrn och så drar vi … Rosman! Nu vankas det även en bonustischa till juristen Ökenråttan för gott båsarbete!

Lucka 15 med den åttonde gåtan kommer i gryningen på tisdag!

Share
Publicerat iFacit, julkal.

59 kommentarer

 1. Maplestream

  Facit redan 23.01 minsann. Grattis till vinnarna. Själv har jag under dagen fått lära mig en hel del nytt. Tackarrr!

 2. Åhååå, 23:01? Är du månne i England, Maplestream?

 3. Ninja i Klockrike

  Står 23:01 i Huddinge med.

 4. En ledtrådsrik lucka, där även kronan på sned ledde rätt. Om man läser färgerna från höger till vänster får man RBG (röd, blå, grön).

  Grattis Rosman och Ökenråttan!

 5. Håkan (hakke)

  Jo, det har stått 23.01 på flera tidigare facit också, även om de kommit precis efter midnatt. Facitsajten är nog kvar i sommartider hej hej.

  Grattis Rosman och Ökenråttan! (Djurtemat står sig, delvis.) RGB tog jag som sagt endast med hjälp av gogglande. Sedan vill jag lägga till att det var alldeles sant att min far doktorerade i Lund 1969, samma år som RGB tilldelades sin titel som hedersdoktor därstädes. Själv var jag redan då exakt ett år yngre än Båsmor, vilket då innebar 4 år, och märkte varken av det ena eller andra. Kanske läge att läsa RGBoken. Go’natt igen!

 6. Men ååhh, den borde jag klarat! Jag har ju sett två filmer och lagt hennes memoarer i ”att läsa” hyllan, för att lära känna damen bättre. Karin, din ledtråd var ju jättebra (CMYK)- men jag hamnade på villospår. Kul!
  Grattis Rosman!

 7. Grattis till Ökenråttan också ju. /Tröttmössa.

 8. Ökenråttan

  Men oj va glad jag blir! Tack!
  Att luckan på luciadagen även får med en vink till Lucia är ju verkligen ett extra plus. RBG var operafantast och hon fick alltså vara med i en talroll i operan ’Regementets dotter’ av Gaetano Donizetti, som även skrev operan ’Lucia di Lammermoor’ påpekar Lille Maken.

 9. Dina

  Grattis Rosman och Ökenråttan!

  Pga av första raden tänkte jag först Ivan Rebroff men inget passade så det blev att leta vidare. En liten bikommentar i en text om något operastycke nämnde RBG och så var den saken klar. Tänk att ha en liten gräshoppa (gräddsås
  ville stavningen skriva) uppkallad efter sig!

 10. Dina

  F ö tror jag DRT är kungligheter. Nej, huvudbonader. Nej, klädesplagg. Nej, har ingen aning!

 11. Smultronblomman

  Grattis till Rosman och Ökenråttan!
  Själv bubblar jag av stolthet över att delar av mitt inlägg citerats! Nu ska jag gå omkring och ”malla mig” hela dagen!

 12. Kråkan

  Grattis och välkomna i gänget Rosman och Ökenråttan. Lite mer associativ i tanken hade jag behövt vara igår men jag var väl fånge i köttet.
  Apropå det, så tar jag gärna emot ditt recept på julkryddat lammlår Ninja. Vill du inte lägga ut det här kan du skicka till hkkr(hos)telia.com

 13. Maplestream

  Att fastna i sommartiden är ju ändå bra på ett sätt.

 14. Men … hakke och Maplestream … är det inte tvärt om?

  Igår var jag inte ens på läktaren; jag satt utanför och försökte få bild på en trasig storbilds-tv.

  Grattis Rosman och Gerbilen!

 15. hyttfogden

  Ser ingenstans i båset att den vacker men smula vindtirige ynglingen är identifierad.
  Ingen kunglighet men väl en adelsman vid namn Per Eriksson Brahe 1746 – 1772
  innehavare av Skokloster. Hans far Erik Brahe intrigerade tillsammans med kungaparet Adolph Fredrik och Lovisa Ulrika och en del andra adelsmän för att kungamakten skulle stärkas. Försöket till statskupp misslyckades och Pers far miste huvudet 1756.

 16. skogsgurra

  Nu vet jag hur det känns att vara proppmätt på leveranemoner.
  Kräcklingehof gav ju Rut. Och Allen ledde till vacklande Trumpsupport. Så då så. Klart att det måste vara Trumpen!

  Det fanns anledning att ändra på detta (ÖR i första hand) och när jag ändå ville markera att jag inte helt släppt originaltanken ”surt och trumpet” så tror jag att någon uppfattade det som dålig stämning i båset. Och det var ju inte meningen. Inte alls.

  Ingen tischa den här gången heller. Det gör dem ännu mer attraktiva och härifrån kommer det att jobbas hårt för att få en eller flera under naglarna.

  Dagens behållning var att vi började fundera på det där med Bingo – alla pensionärers förmodade favorit – och insåg att vi inte hade en aning om hur det går till. Så nu har vi en enmansvariant där ceremonimästaren rabblar siffror tills spelaren högt och tydligt ropar BINGO! och vinner priset. En lerduvekastare till exempel.

  Hakke växlade snabbt in på ett ekivokt spår och jag lät mig förledas att hoppa in på det. Och sedan var jag så utmattad att jag somnade och sov föreskrivna åtta timmar.

  Tack till Båsmor för obegripligt obegripliga ledtrådar och grattis till alla vinnare! Inklusive Hyttis, som numera kan glädjas åt en lerduvekastare, en stekspade (min hemgift vid äktenskapets ingående) samt en påse kabelskor i olika dimensioner.

 17. Grattis Rosman och ÖR!

  Igår hade jag ingen aning. Alls. Försökte med Goethe men ingenting passade in – och inget annat heller.

  Idag har jag två zoommöten och en pepparkaksdeg att ta mig an. Hej och hå.

 18. Ökenråttan

  (Hur mycket bjuder du, SG? – Jag skriver inom parentes så att Lotten inte ser.)

 19. skogsgurra

  199:90 SEK/USD/HUF

 20. Andra HB i rad där jag inte har en aning, glömmer att ens gissa, och sen tänker ”men det borde jag ju ha kunnat!” Är detta ett symtom på covid-19?

 21. Betong-Bess

  Grattis till Rosman och ÖR!
  RGB är en favorit som har funnits med länge. Men det var först i samband med att hon dog som jag såg filmen om henne, En kvinna bland män. Där får man veta att hon kallas Kiki – därav min länk till Scissors sisters’ Let’s have a kiki. Låten dyker numera alltid upp i mitt huvud när hon kommer på tal.

 22. Ökenråttan

  zkops inlägg 8.34 innehöll faktiskt allt: Jag tänker svartvitt och färgrymd. Elegant, tycker jag.

 23. Ökenråttan

  SG, vilken valuta är HUF? Ungerska forinter?

 24. Magganino Magganini

  Ja, ÖR, det där är hungariska forinter. Så hugg, det där blir väl en sexhundra spänn! (… eller blir det sextio …?)

 25. skogsgurra

  Ja. Jag har några ligger i byrålådan efter ett jobb i Budaörs. Blir billigt för mig. Kan även tänka mig SEK.

 26. Magganino Magganini

  Om du inte betraktar tischan som ovärderlig, vilket är det rätta förstås.

 27. Magganini

  I alla fall, grattis ÖR och Rosman!

  Den här gången klack det inte till riktigt för mig. När jag sent omsider fattade fattade jag inte varför jag inte fattade redan vid färgsnacket på förmiddagen.

 28. skogsgurra

  Det gör jag förstås. Så USD är inte främmande.
  Men jag är ju inne på återbruk av penningar också.

 29. Magganini

  Jag ska ju inte lägga mig i era affärer SG och ÖR, men jag uppfattade att budet var i valutan SEK delat med USD delat med HUF, kanske för att förvirra eventuella konkurrenter.

 30. skogsgurra

  Det är ju en intressant tanke. Mycket intressant.
  Riktigt så tänkte jag inte. Det i vissa kretsar förhatliga divisionstecknet använde jag i stället för det mera logiska ”v” som formellt betyder ”eller” i boolesk algebra*. I USA används ”+” för eller-operatorn.

  Det här riskerar att bli något som lagvrängarna får bestämma. Och då ligger jag pyrt till.

  * G. Boole utvecklade sin algebra för att avgöra sanningshalten i utsagor i domstolar och har numera sin största användning vid syntes och reduktion av logiska kretsar.

 31. Magganini

  Tur att det hamnade i lagvrängarbåset då.

 32. Fråga: Vet ni vad som är och vem som uppfann reduktion av ologiska kretsar?
  Svar: Kalenderarbete, förstås, skapat av Lotten.

  För det är ju precis vad som pågår i båset när diverse ologiska galenskaper gradvis under dagen, och framförallt kvällen, reduceras till något logiskt och rimligt.

 33. Nä nu! Fy bubblan så vackert!

  ”Reduktion av ologiska kretsar” är tammetusan finare än Bodens fästning och rabarberkräm på en gång!

  Tack, Karin!

 34. Ninja i Klockrike

  sg, har du ALDRIG vunnit en kalendertisha?
  Arma man ett sånt lidande.
  jag kan visserligen inte ha mina, pga av en alltför muminformad lekamen, men jag har ju en fin samling i en byrålåda. I mint condition.

 35. Ökenråttan

  Sablar, här kommer Ninja och konkurrerar! – Fast vid närmare eftertanke … Ska jag nu sälja min mjälla tischa på rot, då ska jag nog ha minst trillioner svenska kronor. Så det blir inget av.

 36. Jag hittade rätt till slut, även om jag först fick ägna mycken tid åt konsnärer och kungligheter från 1700-talet. Men det är ju bara trevligt.

  Jag är djupt imponerad av er som verkar lista ut luckorna innan ni ens gnuggat sömnen ur ögonen.

  Grattis till de lyckliga vinnarna!

 37. Chrilil

  Tack vare Dinas googlande och efterföljande ickesång, försökte jag med Bengt Feldreich och Benjamin syrsa, innan jag helt fräckt provade med underskriften, och se, där var hon ju RBG! Tack Dina!

 38. Jag hade ingen aning om RBG förrän hon dog och instagram svämmade över med inlägg.
  Men luckan tog jag inte.

  Grattis till tröjvinnarna.

 39. Lottenpotten

  Grattis Rosman och Ökenråttan!
  En rolig lucka och en beundransvärd kvinna. Det var en hel del man lärde sig trots att man kände till henne. Härligt med kalendern även av den anledningen. Tack för att den pittögde ynglingen fick ett namn, jag jobbade ett tag för att hitta honom, dock utan resultat. Själv gläds jag åt att hittills klarat alla HB utom Babar. Visserligen med en och annan lettråd från båset, men ändå! Längtar till gryningen i morgon.

 40. Oh tack och tack! Härligt med en tskjorta till samlingen! RBG var i sanning beundransvärd, och den åttamånadersgravida som inspirerade var en domare uti Lund.

 41. Ninja i Klockrike

  Julkryddat lammlår;

  Lammsteken ska gnidas in med socker och salt och ligga kallt i minst ett dygn innan den gnids in med kryddor och bakas i folie.

  ca 2 kilo lammstek
  3 msk salt
  1 msk socker
  ½ tsk svart- eller vitpeppar
  ½ tsk malda kryddnejlikor
  ½ tsk mald kryddpeppar
  ½ tsk ingefära
  1 stort smulat lagerblad

  Griljering;
  1 äggula
  2 tsk söt senap
  2 tsk osötad senap
  ca ½ dl siktat ströbröd.

  Blanda salt och socker och gnid in lammsteken runt om. Fryst kött behöver inte tinas.
  Lägg steken i en stadig plastpåse och lägg i kyl 1-2 dygn. Vänd eventuellt på påsen efter halva tiden.

  Sätt ugnen på 200 grader. Torka av lammsteken och lägg den på ett stort ark ugnsfolie. Blanda kryddorna och klappa in dem runt om steken. Stick in en köttermometer så att spetsen hamnar mitt i steken. Svep folien tätt om steken och placera den i en långpanna i nedre delen av ugnen.

  Ta ut köttet när termometern visar 68-69 grader- Då har det gått ungefär 1 timme och 20 minuter. Låt köttet stå insvept i folie ytterligare 15 minuter. Då stiger temperaturen ett par grader och köttet är rosa i färgen. Vill ni ha köttet helt genomstekt bör innertemperaturen vara 72-73 grader när köttet tas ut ur ugnen.

  Steken kan serveras som den är, men kan även griljeras. Höj ugnstemperaturen till 225 grader. Skrapa av kryddorna och bred istället på en blandning av äggula och senap. Sikta över ströbröd och griljera ca 10 minuter

  Servera steken varm, ljummen eller kall.

  Av den andra skånken kan man göra ugnstorkat lammlår, även kallat fårfiol.

  2-2½ kg lammstek

  Saltlag:
  600 gram grovt jodfritt salt
  ½ dl socker
  3½ liter vatten.

  Blanda salt och socker till lagen.
  Gnid in köttet väl med en del av blandningen och låt det ligga över natten.
  Koka resten av socker-saltblandningen, skumma väl och låt kallna.
  Lägg låret i ett lagomt stort kärl och slå över lagen och låt låret dra i 4-6 dagar beroende på hur salt man vill ha det.

  Ta upp köttet, torka det torrt och lägg det på galler över en långpanna. Torka låret mitt i ugnen i 100 graders ugnsvärme 6-7 timmar.
  Köttet är klart när det känns mört att skära i. Det får inte stå för länge och bli torrt.
  Vill man ha mer färg på ytan, penslar man med lite olja och soja och höjer värmen till 275 grader en kort stund.

 42. skogsgurra

  Det får väl bli Versteigerung då?
  Eller också får jag vänta tills stjärnorna går min väg. Men då är förstås leken över sedan länge. Zwischentageausverkauf är ett nypåhittat ord som ser så groteskt ut att jag vägrar tro att det finns. Och inte lär det bli någon heller. Varför denna välska? Jo jag plockade fram en skrift om reduktion av etc… Och eftersom den är på tyska så blev det som det blev.

  Under ett sentida krig, som vi inte var inblandade i, försvann vår far långa perioder. Förklaringen att han var i Boden (fästningen) gick lite över vår horisont. För det första hade vi inget skjul eller bod och för det andra tyckte vi att han var där väldigt länge. Då förenklades förklaringen till att han tittade på månen och vaktade smörgåsarna. Självklart! Det kunde vi acceptera. Tror inte ens att vi funderade över varför han inte åt upp dem och kom hem nån gång.

  En tischasamling i mint condition vore ju maffe. Men en sån är nog inte tänkt för mig. Tyvärr har de berömda damerna (Fru Lusta och döttrarna Lättja, Flättja och Kättja) inte sällskap av Fru Fortuna. Så det är bara att bita ihop och lita på egen förmåga och slump. Sånt är livet (sjunget med djup och sensuell röst).

 43. Kråkan

  Tack Ninja!
  Det kommer jag att använda. Kanske inte nu till jul men snart nog.

 44. Tack Ökenråttan (13:46)!

 45. Morgondagens lucka kommer att publiceras 06:30. Eller 05:30, beroende på hur man ser det.

  (Tidsstämplingens mysterier är helt outgrundliga och går icke att rucka.)

 46. skogsgurra

  Bäddat för ytterligare förvirring. Så här känns det nu:

  Sånt är livet ! Sånt är livet !
  Ett fåtal tischor bor det här.
  Den jag ville, den vann Ninja,
  så håll i tischan, som du har kär !

  Hon fick en tischa. Jag har sett den.
  Hon verkar lycklig, och tischan fin.
  Det jag har lärt mig, är just detta:
  När tischan saknas – ge aldrig upp !

 47. Ninja i Klockrike

  Men käraste lilla sg, jag har ännu inte vunnit någon i år!!
  Du har fem chanser kvar, ge inte upp, förtvivla inte om ock mörkret sänker sig över pörtet.
  Det kan hampa sig och slumpa sig så att du kommer en finfin tshörta få.
  l’ll keep your garderob in my böner.

 48. Jag (och Plommonstopet) roas storligen och innerligt av Ninjas kommentar här ovan.

 49. hyttfogden

  Min tisha är ej sig lik
  den har blivit rätt antik
  och efter alla tvättar är den ej densamma.
  Den blev min en gång för längesedan.
  Det var då, nu är den redan
  en trasa blott från länge längesen.

  Om ni nu oss kunde se
  tror jag att ni skulle le.
  Vi var ju alltid så prydliga tillsammans.
  Och jag ser huru snett den hänger
  när jag den på kroppen vränger
  en trasa blott för länge längesen.

 50. Håkan (hakke)

  Livet är skört, sa pyskologen.
  Ti-shört, sa Skogsgurra.

 51. Ninja i Klockrike

  Time flies like an arrow
  Fruit flies like a banana.

 52. Dieva

  Åh grattis Rosman och Ökenråttan!

  Själv är jag omåttligt nöjd med att ha knäckt en lucka. Det är inte så ofta det händer.

 53. Grattis Rosman och Ökenråttan! Jag hade verkligen noll koll igår och ingen lettråd hjälpte heller. Även om så många som vanligt är åh så tydliga när man väl vet.

 54. Örjan

  SG. 18.03
  Inte du, men hyttis har tigigarev unnit

 55. skogsgurra

  Det stämmer, Örjan.

  Hon har inte bara en, utan flera. Men efter flitig användning är läget så som hon beskriver i sitt inlägg 22:06. Kan sjungas med inlevelse på känd melodi.

  Mitt problem, ja jag kallar det ett problem, är att årets design är så fantastisk att det är en av dessa jag helt enkelt måste få tag på. Om det sedan sker på lagligt, olagligt, omoraliskt eller annat sätt bekymrar mig föga.

  Ninjas generösa erbjudande måste jag tacka nej till eftersom årets tischa inte ingår i hennes kollektion. Och jag misstänker att ÖR blir hårdfjällad. Hon har säkert samma insikt om tischans kvaliteter som jag.

  Så det är bara att kämpa på och hoppas på den icke närvarande fru Fortuna. Eller ”an Act of God”.

 56. Ninja i Klockrike

  Ere nån annan som e me på en insamling till pörteboende t-shörtsbehövande? De e jäligt svårt att åse detta lidande å sen inte göra nåt.
  Man ur huse, allihopa. Lixom.

  Ropen skalla, tishor till alla.

  En man utan tisha är som en fisk utan … nä de vurte liksom lite fel. Nya tag, åm man sejer.

  En Kalendertisha gör en man så luktfri att till och med en spårhund …

  Tag det rätta, ta Cloetta.
  Den var inte go, pröva då med Marabou.
  Men smörj ditt krås, med en tisha från Lottens bås.

  Se på eder tisha, andra gör det.

  Alla använder Bergmans kläder, utom jag för jag är en tishalös stackare.

  Stoppa plågsamma gurraförsök!!

 57. skogsgurra

  Oj, tack!

  Jag har nog ett och annat som jag skulle kunna byta mot en tischa. Så rent reursmässigt skulle det nog kunna fixa sig.

  Men Båsmor har hittills ställt sig kallsinnig. Så det är bara att kämpa på.

  Det finns förstås en lösning. Om alla lät bli att hoppa i hatten, utom undertecknad, så kanske, kanske jag skulle ha en ärlig chans? Men jag inser att det är en orealistisk fantasi. En dröm som aldrig går i uppfyllelse.

  Tack för engagemanget.

 58. På nästa års tischa ska det stå ”Stoppa plågsamma gurraförsök”, har det här bestämts.

 59. skogsgurra

  Det vore något! Maffe, smasken och fint som snus!

  Men jag fortsätter med idogt lucklösande. Och Hyttis också.

  Det hoppar ju ner en massa mänscher i stopet så det blir svårare och svårare att bli dragen. Vi har räknat ut att hon kanske har större chans på prakttischan. Det verkar ha varit så hittills. Och om hon vinner så säger hon att jag kan få ha den.

  )Ärs det hemma något den här veckan? Vi drar en repa och är oroliga för att vulgoskumpan kan bli dålig(
  De vända parenteserna är en invention of my own och gör att texten endast kan läsas av avsedd mottagare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

wp-puzzle.com logo

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.