Hoppa till innehåll

Lilla Julkalendern 2022: nittonde luckan

Jag hoppas verkligen att ni alla hann njuta av HB i facit och att världen på något sätt fylls av mer HB-humor.

– Naken? Här på bordet? Nä vet ni vad!

De osynliga tishorna håller pga. tryckeritrubbel (vad ÄÄÄR det med den branschen?) på att förvandlas till en liten tummetott, men kommentatösen Mamsen är i alla fall stolt ägare till just en sådan.

Nu till näst-näst sista luckan 2022!

Lucka 19


Bollen är rund!

Argentina vann igår fotbolls-VM 2022 efter sanslöst välregisserad dramatik. Bollen rullade dock pga. Frankrikespelarnas fötter sin egen väg, och därför tappade Bolli och grabbarna ledningen två gånger – men vann till slut på straffar. Spelarna skällde på domarna, coacherna skällde på spelarna, domarna skällde på dem som fick gula kort och M’bollé fick extra mycket skäll av de argentiska spelarna eftersom han gjorde tre mål. Så osolidariskt.

Men nu till bollens kärna – den gamle Houghton och hans boll. Utan hans storslagna insats runt 1994 hade den odödliga klassikern (gröna sidan upp!) låtit som miljoner andra tio år bakåt och kanske så mycket som ett sekel framåt. Kommentatorn Olof Lundh hade inte haft något att prata om eller rimma på – han hade bara som vanligt fortsatt att vara extremt överexponerad och fortsatt att rea ut sin bolltokiga själ. ”Billigt och bra, billigt och bra, billiga lösningar till varje pris” är ledorden för alla – tills man får skäll för att man som välbetald fotbollslirare inte kan bete sig som folk och bara rullar runt som en liten hopkrupen molntuss på gräsmattan.

 ”Ajajajajajaaaaaj, jag fick tinnitus i njurarna” gnölar de medan de vrider sig av smärta i stora stigbygeln eller enorma fotknylan.

Och det är där den gamle Houghton kommer in med sin klassiska kommentar som kan få vilken fallen hjälte som helst att sluta rulla.

”Ett fall. Okej. En lösning: res dig upp och bete dig som folk.”


Det här var mig en dum bild, för den har ju ingenting med luckan att göra.

 


Lucka 1 och dess facit. Lucka 13 och dess facit.
Lucka 3 och dess facit. Lucka 15 och dess facit.
Lucka 5 och dess facit. Lucka 17 och dess facit.
Lucka 7 och dess facit. Lucka 19 och dess facit.
Lucka 9 och dess facit. Lucka 21 och dess facit.
Lucka 11 och dess facit. Lucka 23 och dess facit.

(Den här tabellen fylls under 24 roliga dagar på med massa länkar.)

Share
Publicerat iBloggen

63 kommentarer

 1. (pigga?) kristina

  Godmorgon! Sitter på tåget alldeles eländestidigt. Hunden fick en chock när hon blev väckt för att gå ut och kissa klockan 05 – ville helst inte hänga med.

 2. Niklas i Göteborg

  Jag har varit oinspirerad i relation till årets kalender, lite glömsk, men ibland när jag vaknar framåt sena natten, kommer jag ihåg och gör mina inhopp, trots en inflammerad fot, eller möjligen är det en infektion. Idag har jag definitivt stärkt min situation och kommit på det. Det står ju i luckan. ”Ett fall. Okej. En lösning.” Om Lotten skriver så får det bli så! Tack!

 3. Mamsen

  God morgon. Uppkrupen i soffan med skinkmacka. Funderar på lämpligheten i att lämna huset. Rena isgatan ute – får fundera på alternativa färdmedel idag. Tar en klunk kaffe och gnolar vidare.

 4. Godmorgon. Har varit förkyld ett par dagar, men ändå jobbat. Inbillade mig att jag var frisk och klev upp för att åka till jobbet, men kallsvettig med hjärtklappning vände jag hem igen och är tillbaka på ruta ett. Nåja, det betyder ju att jag kan hänga här och läsa varenda trevlig lettråd och annat trevligt som dyker upp under dagen.

 5. Å FÅR VI LOV Å FÅR VI LOV Å SJUNKA JULGRANNENS VISA

  Å FÅR VI LOV Å FÅR VI LOV Å SJUNKA JULGRANNENS VISA

  så här julgrannen var hen strår okcså var hen sittrer okcså var hen grår

  Å FÅR VI LOV Å FÅR VI LOV Å SJUNKA JULGRANNENS VISA

  embryo

  Å FÅR VI LOV Å FÅR VI LOV

  embryo snällra

  Å FÅR VI LOV Å FÅR VI LOV

  embryo snällra slutra bullra det säjer jag nu

  yo

  Å FÅR VI LOV Å FÅR VI LOV

  E M B R Y O

  yo

  vad gör du det undrar jag nu yo

  julsjunker okcså danskar kring julgrannen det säjer jag nu

  yo

 6. Det är visst någon som aldrig sover. Det här låter som tusen miljoner dödliga med början från stenåldern eller som ingenting.

 7. godiva

  Alldeles matt efter för mycket spänning och dramatik av Bolli och M’bollé igår. Verkligheten överträffar dikten. Ibland. Men ofta går den på slentrian, oftare 0-1 än 57-68. Om det inte är basket förstås. Här är det mer skridskor som gäller idag, på med fantomendräkt och glöm inte ispik om ni ska ut, varning för tunna isar!

 8. M

  Jaha ja, fotboll följer jag flyktigt genom att läsa notiserna om vem som vann när de dyker upp i telefonen. Föga hjälpsamt för att hitta rätt i laget. Är det männen man ska fokusera på eller någon av de inblandade sönerna?

 9. PK

  Igår kom äntligen äldsta dottern hem till oss på besök. Hon stannar över julen. Givetvis tog hon med sig sin DSG, Dansk-svenska gårdshund. Rory heter han och är ett riktigt charmtroll. Så nu blir vi hela tiden informerade om när grannen stänger en dörr eller när en bil åker förbi ute på gatan.

  Vad gäller luckan så tar jag med mej alkoholfri glögg upp på läktare idag. Det är ju måndag.

 10. Maplestream

  Exakt nu sitter jag på läktaren, en riktigt och fysisk en, är med eleverna och ska titta på julshow med Uppsala skridskoklubb. De kör showen i Uppsala AIS hemmaarena, prydd i lagets färger rött och vitt. Passar ju bra så här pass nära inpå julen.

 11. Louise

  Detta var helgen i vecka 50 det som svischade förbi. Nu en ny vecka med ny lucka! Men, detta liknar ju en gammal granne!?

 12. Ingela

  Sport… mitt sämsta ämne. Om det nu ens är sport, man vet aldrig vilken dräkt Lotten klär HB:n i. Klurar vidare under färden tillbaka till hockeyfanatikernas trakt.

 13. Magganini

  Nämen… va? Det kan det väl inte vara?!? Nu får jag allt sätta mig på läktaren en stund och sortera i förvirringen.

 14. Christer, the Long Distance Personal Trainer

  Jamen jag kunde ju igår, fast jag bara gissade tyst!
  Jag har inte följt fopolls-VM så värst, så idag har jag ingen aning

 15. Karin 3

  Här är sannerligen en hund begraven.
  Så många namn ;till och med min grannes både för och efternamn samt mitt flicknamn.
  Åren går det kan man lugnt säga. Jag hoppas få vara med många fler och i adventstid leta HB i
  Bergmans luckor.

 16. Hemul

  I morse gick googlandet trögt, men nu efter lunch tror jag mig ha fått en smula medvind på min lilla planet.

 17. Idé 1: utmärkt, men inga lettrådar tyder på att någon annan tror lika.

  Idé 2: känner inte till något om HB utöver namnet. Goggling tyder på att det är fel.

  Idé 3: svårt att knyta det till någon person, och det brukar inte vara hela begrepp som är HB.

  Idé 4: känner inte till särskilt mycket om HB utöver namnet. Goggling tyder på att det är fel.

  Det går dåligt att dammsuga också. Men det är för all del permanent och OT.

 18. Håkan (hakke)

  Hopp i hatt från San Andres! Läste lucktexten i mitt huvud i en gammal kommentators hurtiga stil och röstläge, det var kul. Men det hjälpte mig inte längre än upp på läktaren.

 19. Ökenråttan

  Yngste sonen har skaffat en liten valp. Nu väger hon åtta kilo och still growing. Hon är inte en pudel.

 20. Den där frisyren är ju väldigt snygg. Men dessvärre inte på mig. När jag klippte av mig mitt meterlånga hår i ungdomen valde jag just den där frisyren. Sen ångrade jag mig bittert, centimeter för centimeter, tills jag fick hästsvanslängd igen. Vilket inte har ett dugg med dagen lucka att göra.

  Hur har vi det på läktar’n? Jag har lite gott kaffebröd kvar efter gårdagens irrfärder i huvudkommunens södra förorter. Först när jag hamnade på Skebokvarnsvägen (uttalat av min gps med hårt ”k”, som i skelett) kunde jag känna mig hemma.

 21. Pysseliten

  Testar mitt namn: Ulrika Mulrikad inte så pjåkigt.
  Kanske Ove Moved är lite roligare?
  Testar några till: Lotten Mlottend, hakke Mhakked, ÖR Mörd! Kul ju!

  HB? Mhbd? Omöjligt!

 22. Den här dagen gick verkligen i förkylningens förvirrade töcken. Har försökt tänka, men sport är verkligen inte min grej. Dock har jag en svaghet för när en underdog visar framfötterna. Som det där jamaikanska slädlaget som ställde upp i OS tex. Sånt är coolt. Fotboll har jag bara följt när barnen spelat, men jag är en sån fåntratt så inte ens då förstod jag reglerna.

 23. Ökenråttan

  Så här ska en lucka vara! Helt omöjlig och – alldeles underbar. Nu, med hjälp av båset, hittade jag HB som väl egentligen ska kallas BH.

 24. Magganini

  Jo, jag satte mig ju på läktaren, men jag vilar så pass trygg i förvirringen att jag lika gärna kan göra det nere på planen. I stället.

 25. Pysseliten

  Jag ser framför mig hur någon Lotten i framtiden kommer släppa ett verk om Blåsippor, Schubertar och sönderslagna knän efter fall från läktaren och sammanfatta det hela i ett sommarprat som ”olycksfall i arbetet”.

 26. Dina

  Ingela, det är nog inte sport. Men vad?
  Brid, sådär (med idéerna) känner jag mig också.
  Hänger kvar på läktaren så länge. Kanske hinner mer idégooglande efter danslektionen.

 27. Smultronblomman

  Tinnitus i njuren fick jag nästan de senaste arbetsdagarna, när jag skulle översätta dokument till svenska, samtidigt som det monterades solpaneler på taket. Snart blir det inkopplat och då får solen skina jättemycket.
  Är kanske och nosar på en gissning, men ligger lågt tills senare i kväll.

 28. Katt

  Så enkelt kan det väl inte vara, tänkte jag. Men nu är det väl något omvälvande på gång och nynnar i stället för förvirring

 29. Nina

  Gessle trodde också han var kär, i den där låten om flickorna som gjorde honom till ett annat djur.

 30. Annapanna (ny i båset hette jag sist, så jag får nog vara ny för evigt)

  Så enkelt kan det väl inte vara? Inte för att jag har koll på HB /BH, men google säger att 1+1=2. Kanske är det en blåsippa.

  (Fast det är ingen blåsippa om jag själv ifrågasätter den, tänker jag?)

 31. Helena

  Adventsveckorna och -helgerna flyger förbi så fort! Jag insåg just att vi nu har vecka 51. Jag som knappt fattat att vecka 48 var förbi!

 32. Martin kunde verkligen, ingen dumstrut för honom.

  Nu är jag på jullov hemma hos min mammanini. När jag var liten bodde jag i källaren men nu när jag är stor får jag bo i garaget.

 33. Christer, the Long Distance Personal Trainer

  Jag har fortfarande inte köpt några julklappar och behöver tips.
  Förr i världen gav lag ofta bort CD-skivor, men nu när allt strömmas blir jag förvirrad.
  Vad ska man hitta på i stället för musik?

 34. Örjan

  Hör, sedan några dagar, från grannlägenheten, gnällande och ibland .ylande från suktande inneboende.
  Förstår att det beror på trängtande bostadspartner.

 35. Aku

  Kommer sent omsider in efter kvällspromenad med valpen, en hund som heter Ove (men det är en annan historia) och tar plats på läktaren. Googlar och lusläser lettrådar tills HB blir BH!

 36. Ökenråttan

  Här hos Lotten är allt cookies and cream och alla ser ljuset I tunneln. MEN det finns en annan värld.
  Jag fick telefon, blommor skulle levereras till mej, vad har jag för portkod? (Vi har en hantverkarkod som fungerar dagtid på vardagar.)
  ??? Vem vill skicka blommor till mej? Har jag gjort mej förtjänt av blommor på sistone? Jag fyller inte år häromkring. Två avsändare kunde jag spekulera fram som möjligen havandes schyschemang nog att ge mej en liten blomsterhyllning.
  Kort sagt: Jag är inte 18 år, snarare tvärtom . VAD VILL DOM MEJ GAMLA MÄNNISKA? Oro och ängslan. Vill dom komma in och lura av mej mina kortkoder och slantar och juveler (haha)?
  Och sen – utanför dörren stod så en påse med en förtjusande julblomsteruppsats. Det var en av mina gissningar som var avsändare och jag blev så glad. Och lättad.
  Men sen blev jag förbannad. Vad är det för värld där jag ska ängslas över budet att nån kommer att skicka mej blommor?

 37. HÄR ÄR KLANTARELLEN SOM SKA GRÅ TILL KVÄLLEN

  TRIO FÖR DOM STORA OKCSÅ DEM FÖR DE SMÅ

  skyndra på skyndra på för nu ska klantarellen grå

  embryo vad ska du göran det undrar jag nu

  yo

  danska långdansk det säjer jag nu

  får jag följa med får jag följa med

  tja det får du hjärna det säjer jag nu

  yo

  ALLAN KAN FARA MED OKCSÅ DANSKA LÅNGDANSK

  vi danskar ändra från särborkvarsvägen till fläkctaren så det grungar i helan användskallelendern

  det säjer jag nu yo

  FÖR HAHAHA DET GRÅR JU SÅ BRA

  FÖR HAHAHA DET GRÅR JU SÅ BRA

  FÖR ALLAN SOM GISSLAR PÅ LUKCRAN IDAG

 38. Kråkan

  Ledtrådarna står som spön i backen men inget stänker på mej. Tar en sen kopp te och spanar vidare från läktaren-

 39. Luslina

  Nä nu blev det ännu en kväll där jag skulle ska bara, ska bara, och SEDAN klura kalender. Jojo. Ett halvt kilo brända brända mandlar senare är kvällen natt och kalendern totalt oklurad. Ja, från mitt håll i varje fall. Vilka glimtar minns ur morgonens raska genomskumning av den till sportreferat förklädda texten? Vilka skådas i lettrådar? Något slags jävulskap och den enda dikt jag kunde på ett språk jag ångrar att jag aldrig lärde mig på riktigt. Tror jag hoppar upp på läktaren, den lär vara blanksliten efter den senaste tidens sportevenemangerier.

 40. Magganini

  Åter till sporten: bland alla de där bollsparkarna brukar det springa omkring en person med en pipa i mun.

 41. Helena

  Behöver man lösenord för att komma upp på läktaren? Nä, den är nu en stängd klubb. Alle man ner på plan! Det är nu det börjar!

 42. Magganini

  Inte sport nu: Har ni lagt märke till hur sällsynt det har blivit med folk som går omkring med pipa i mun jämfört med förr i ti’n?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

wp-puzzle.com logo

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.