Hoppa till innehåll

Dag: 19 december 2022

Lilla Julkalendern 2022: nittonde luckan

Jag hoppas verkligen att ni alla hann njuta av HB i facit och att världen på något sätt fylls av mer HB-humor.

– Naken? Här på bordet? Nä vet ni vad!

De osynliga tishorna håller pga. tryckeritrubbel (vad ÄÄÄR det med den branschen?) på att förvandlas till en liten tummetott, men kommentatösen Mamsen är i alla fall stolt ägare till just en sådan.

Nu till näst-näst sista luckan 2022!

Lucka 19


Bollen är rund!

Argentina vann igår fotbolls-VM 2022 efter sanslöst välregisserad dramatik. Bollen rullade dock pga. Frankrikespelarnas fötter sin egen väg, och därför tappade Bolli och grabbarna ledningen två gånger – men vann till slut på straffar. Spelarna skällde på domarna, coacherna skällde på spelarna, domarna skällde på dem som fick gula kort och M’bollé fick extra mycket skäll av de argentiska spelarna eftersom han gjorde tre mål. Så osolidariskt.

Men nu till bollens kärna – den gamle Houghton och hans boll. Utan hans storslagna insats runt 1994 hade den odödliga klassikern (gröna sidan upp!) låtit som miljoner andra tio år bakåt och kanske så mycket som ett sekel framåt. Kommentatorn Olof Lundh hade inte haft något att prata om eller rimma på – han hade bara som vanligt fortsatt att vara extremt överexponerad och fortsatt att rea ut sin bolltokiga själ. ”Billigt och bra, billigt och bra, billiga lösningar till varje pris” är ledorden för alla – tills man får skäll för att man som välbetald fotbollslirare inte kan bete sig som folk och bara rullar runt som en liten hopkrupen molntuss på gräsmattan.

 ”Ajajajajajaaaaaj, jag fick tinnitus i njurarna” gnölar de medan de vrider sig av smärta i stora stigbygeln eller enorma fotknylan.

Och det är där den gamle Houghton kommer in med sin klassiska kommentar som kan få vilken fallen hjälte som helst att sluta rulla.

”Ett fall. Okej. En lösning: res dig upp och bete dig som folk.”


Det här var mig en dum bild, för den har ju ingenting med luckan att göra.

 


Lucka 1 och dess facit. Lucka 13 och dess facit.
Lucka 3 och dess facit. Lucka 15 och dess facit.
Lucka 5 och dess facit. Lucka 17 och dess facit.
Lucka 7 och dess facit. Lucka 19 och dess facit.
Lucka 9 och dess facit. Lucka 21 och dess facit.
Lucka 11 och dess facit. Lucka 23 och dess facit.

(Den här tabellen fylls under 24 roliga dagar på med massa länkar.)

Share
63 kommentarer