Hoppa till innehåll

Dag: 17 december 2019

Lilla Julkalendern 2019: sjuttonde luckan

Lucka 15 var en trist, men nobel historia, som många lyckades lösa på finurliga sätt! I facit fick vi ännu några fler limerickar att läsa – till och med embryo rimmade! Béatrice vann en (fortfarande!) osynlig tischa, vilket var synnerligen lämpligt eftersom hon ända sedan förra året har gått tröjlös. Och Ökenråttan utredde lucklösningsletandet och kommenterandet så här:

1. Kommentar som ska visa båsmor att jag VET.
2. Kommentar som hintar för min medbåsister vem HB är.
3. Kommentar som ger tips om var man kan börja sitt letande för att hitta HB.
4. Kommentar som innehåller poesi.
1. och 2. kallar jag för ledtråd. 3. kallar jag för let-råd. 4. Kallar jag poet-tråd.

Precis så!

Nu är det nerförsbacke!

Lucka 17


  • Verktyg

När man som jag rör sig i litterära kretsar, måste man se till att ha verktyg som hjälper till i vardagen. Det kan vara t.ex. citat, frågor och skämt som går hem hos den breda massan, och som i alla fall jag helt enkelt tar ur egna erfarenheter. En av de mindre lyckade exemplen på hur man hanterar sina verktyg är väl han som i Berlin frankt påstod att han var en munk eller när Marilyn – med all rätta – antydde att de hade haft ihop det. Beskriv situationen ur en lustig synvinkel, så skrattar alla istället för att uppröras!

Ett annat verktyg som jag använder mig av är synonymer. Jag kan t.ex. utan problem rabbla upp 37 synonymer för ordet ”dumbom”. På den tiden när jag fortfarande försökte bli publicerad, fann jag att vänner är som synonymer; man bör omge sig med dem och använda dem så gott man kan. Just dumskallarna brukar tyvärr, enligt min erfarenhet, gadda ihop sig. Men då tar man fram ett annat verktyg:

Ett ofördelaktigt yttre! Jag ser själv så bedrövlig ut och klär mig så fult att det faktiskt är något av ett skämt. Inte tar jag hand om mig heller – en korv med bröd och lite chips funkar utmärkt som skaffning när som helst. Dock har jag börjat få problem med halsbränna, men mamma säger att hon ska hjälpa mig på nåt sätt.


Oh no. En bild.

Facitsajten!

Lucka 1 och dess facit. Lucka 13 och dess facit.
Lucka 3 och dess facit. Lucka 15 och dess facit.
Lucka 5 och dess facit. Lucka 17 och dess facit.
Lucka 7 och dess facit. Lucka 19 och dess facit.
Lucka 9 och dess facit. Lucka 21 och dess facit.
Lucka 11 och dess facit. Lucka 23 och dess facit.

Programförklaring.

Share
108 kommentarer