Hoppa till innehåll

Dag: 7 december 2019

Lilla Julkalendern 2019: sjunde luckan

I sjätte luckan fick vi facit till den femte, där Hemlisbloggaren faktiskt fyllde år (vilket Betong-Bess påpekade). Betyder det då att svaret på sjunde luckan fyller år den 7 december? Nej, det hade ju varit för enkelt. Eller?

Kråkan vann en fortfarande osynlig tischa, och allt går så bra så! (Förutom ofärdigheten och ickeleveransen å så.)

Lucka 7


När jag var 30-nånting började singellivet att kännas frustrerande. Jag hade svårt att se att ett förhållande mellan mig som en celebritet inom forskarvärlden och t.ex. en flykting skulle kunna beskrivas rättvist. I min ständiga följeslagare – dagboken – kan jag idag läsa att jag då var både osäker och faktiskt banal. Fnittrigt fjantig – men rolig. För att ni ska förstå, ska jag förklara min forskargärning.

Den kroppsliga fysikens personkemi är en av relationsteorins huvudgrenar, som använder fysik – framförallt dynamiken mellan män och kvinnor – för att förklara och studera relationsfenomen på molekylnivå. Exempelvis är förändringar i temperatur, beröring och ökande volym hos en extremitet (samt det arbete och den värmeöverföring som utförs på själva kroppsdelen), kopplade till växelverkan på atom- och molekylnivå.

Därför har jag nu gett upp jakten på den perfekta mannen och kommer att tacka ja till min ansvarstagande chefs inviter. Han är ju i alla fall vuxen. Och man.


Hurra!

Ovidkommande bild!

Facitsajten!

Lucka 1 och dess facit. Lucka 13 och dess facit.
Lucka 3 och dess facit. Lucka 15 och dess facit.
Lucka 5 och dess facit. Lucka 17 och dess facit.
Lucka 7 och dess facit. Lucka 19 och dess facit.
Lucka 9 och dess facit. Lucka 21 och dess facit.
Lucka 11 och dess facit. Lucka 21 och dess facit.

Programförklaring

 

Share
114 kommentarer