Hoppa till innehåll

Dag: 3 december 2019

Lilla Julkalendern 2019: tredje luckan

Detta är en litterär gissningskalender som är jätterolig! Programförklaringen är bra att läsa, för lucka 1 är en gåta, lucka 2 är dess facit, lucka 3 är en gåta, lucka 4 dess facit … och så fortsätter det på ett lite förvirrat sätt ända till lucka 23 (gåta) och lucka 24 (facit).

Gårdagens lucka 1 fick en strålande början, en underbar mitt och ett fantastiskt slut. För att inte tala om facitets kommentatorsbås, som fylldes av kuriositeter om galna brandvarnare och gula träskor. Vann den – än så länge – osynliga tischan gjorde Vovamomo.

Men nu trampar vi väl vidare mot julafton?

Lucka 2


Knatte, Fnatte och Tjatte samt några andra

Först kom han som bar på en pinne och två av hans oerhört snygga polare. Sedan kom han som rökte en liten pipa och bar på massa tyger. Och så kom han som försökte gå lite nätt fastän han bar på en läkarliknande väska i ena handen och en saftflaska i andra. Därefter kom massa smågrabbar som bar på åror, grönsaker, bröd, kläder, ost och frukt samt sex pojkar till i sällskap med några hundar. Däremellan, kom jag på nu, gick ännu en hund och gubben från hotellet och en för mig okänd man som också bar på en väska. Minsann var det inte även ännu en rökande man med händerna i fickorna. Och så jag då, bärande på hattar och stövlar samtidigt som jag låtsades som om det regnade.


Trist, tråkig, tragisk bild som egentligen inte behövs.

Facit kommer på onsdag morgon!

Lucka 1 och facit. Programförklaring.

 

Share
146 kommentarer