Hoppa till innehåll

Dag: 13 december 2018

Lilla Julkalendern 2018: sjunde luckan

I sexans facit lärde vi oss att kommentatösen Eva-L med sin fiffiga ledtråd överlistat alla, inklusive undertecknad luckmadame. Vinnaren Åsa HL fick gratulationer och embryo lärde oss ordet ”diskhoklänning”. Fast ingen har ännu fått en tröja skickad till sig! (Men snart …)

Nu kommer en sån därn konstig lucka igen. Förtvivla icke!

Lucka 7


Rapport från den högtidliga OS-finalen i damernas singelåkning

Det obligatoriska programmet var avklarat, startfältet kraftigt minskat och de sju finalisterna var igång med att värma upp inför friåkningen, när vi satte oss att spekulera om utgången. Som favoriter till pallplaceringarna var enligt spelbolagen Virginia Woolf, Balzac och kanske Proust. En högoddsare skulle nykomlingen Pernilla Wahlgren kunna vara, resonerade vi – hon har ju varit framme och sniffat på en pallplats både i SM och NM.

Först ut på isen var Proust i en svart-röd sidenkreation med rosenmönster. Dock bar det sig inte bättre än att ett platt fall direkt satte punkt för alla avancemangsplaner.

Woolf gled därefter ut på isen i en mörkvit skapelse med svarta blommor och röda sidenrosetter och klarade de sju hoppen och tre piruetterna utan några som helst problem.

Pernilla Wahlgren hade tyvärr otur när knutarna i snörningen till den överdimensionerade, tårtliknande bolerojackan i orange gick upp, och tog intrasslad i de yviga halsprydnaderna tyvärr inte skären med sedvanlig schvung.

Efter en tråkig transportsträcka med två finalister som tyvärr verkade ha tagit sitt uppdrag med för stort allvar, kom så Balzac ut näst sist. I en lingonrisgrön klänning med nattsvarta och isvita stråk, satte hon sitt program perfekt.

Och så till den sista åkaren i denna så omtalade finalomgång – den till igår helt okända fröken Marx. Till synes utan en tråd på kroppen nästan flöt hon ut på isen till The Times They Are a-Changin’, vilket skapade en spänd förväntan i hela arenan. Som många andra letade vi journalister nyfiket efter kroppsstrumpans sömmar, skarvar och trådverk, tills det skrapade till i högtalarna och en förvirrad mansröst stammade fram:

– Men … Hon har ju inga kläder på sig!

Sanna mina ord, den flickan har tiden framför sig.

Av Bengt Grive


Komplett ovidkommande bild:


Facit kommer i ottan på fredag.

Lucka 1 och dess facit.

Lucka 2 och dess facit.

Lucka 3 och dess facit.

Lucka 4 och dess facit.

Lucka 5 och dess facit.

Lucka 6 och dess facit.

Share
116 kommentarer