Hoppa till innehåll

Dag: 11 december 2018

Lilla Julkalendern 2018: sjätte luckan

Eftersom Ökenråttan berättade hur rädd hon var att råka hamna fel och läsa facit i förväg och Christina inte riktigt visste hur hon skulle kunna läsa att hon vann häromdagen, kommer här en bruksanvisning så att gårdagens vinnare – nykomlingen Peztis – hittar rätt: facitet till lucka 5 (och alla andra facit) kan ni hitta via länkar som jag dräller omkring mig, men också här längst upp på sidan! 

Nämen nu kastar vi väl oss in i:

Lucka 6


Bobby, Mia, Bobbys brorsa (vad han nu heter) och jag åkte på nyårsafton hem till Helen & Nina för att kolla på den gamla King Kong-rullen från -74. Innan vi lyckades lista ut hur vi skulle få igång tv:n lyckades värdskapet både gräla om pengar och i villervallan kleta banan på en stackars uppstoppad, gammal och dammig örn. Jag visste inte om jag skulle skratta eller gråta, så dråpligt var det. Helen var förtvivlad, medan Nina försökte trösta henne genom att helt enkelt slänga sin vita sombrero på örnen. Så här föll orden dem emellan:

– Neeeej! Min mamma sa …
– Se upp! Här kommer hatten!
– HJÄLP! Nej!
– Se där, örnen är så gott som ny! Hatten passar ju jättebra!
– Så dumt! Du är dum! Dum!
– Vet din mamma a…
– Varför händer sånt här meeej?
– Trallala! Jag gör fint, jag gör bra, jag gör iordning, jag gör det jag gör! sjöng Nina medan hon dansade runt med den gamla örnen i famnen.
– Ge mig den! GE MIG DEN!

Kärlek (och allt som därtill hör och följer därav) är komplicerat. Jag undrar (och det är orsaken till att jag faktiskt skriver ner detta) om de faktiskt inte är som gjorda för varandra trots allt.


Lite luckpynt kanske?


Facit till lucka 6 kommer i ottan på onsdag.

Lucka 1 och dess facit.

Lucka 2 och dess facit.

Lucka 3 och dess facit.

Lucka 4 och dess facit.

Lucka 5 och dess facit.

Share
98 kommentarer