Hoppa till innehåll

Ojoj, hurra samt aj

Jag har förstått att Julkalendern rubbar cirklar. Inte nog med att vi inte följer Socialstyrelsens rekommendationer när det gäller sömnens inträde före midnatt – några gråter sig till sömns av utanförskapet trots att de varje dag borde gå in och gissa på

a) Hjalmar Söderberg
b) den där Fuglesang
c) Ranelid eller vad han heter.

Men nu till ett glädjande budskap.

Jag har i tre dagar talat med snögudarna. Jag har dansat min årliga snödans och offrat isglassar. Det funkade.

Nu till en tillstökande nyhet.
Det här med snön gör att Olle och jag ideligen hittar varandra, förvirrat stirrande i hallen, perplexa av överraskningen: barnen har vuxit sedan senaste snön och var tusan är vantarna?

Och slutligen till ett sorgligt besked.
Jag har totalskurit mig själv i ett pekfinger mitt i salladstillverkningen. Familjen vet inte att de är kannibaler och jag har jättedvårrrt attt skrivba meddddd dettta fodddral.

Share
Publicerat iBloggen

15 kommentarer

 1. Ni har väldigt många basketbollar i hallen.
  Hoppas det avskurna fingret läker ihop snabbt så du slipper ha det inslaget i paket. Fast måste du ha det omlindat över jul kan du ju maskera bandaget som en julklapp genom att sätta ett rött julsnöre omkring!

 2. Tack, Yvonne: Egentligen publicerar jag bilden från hallen enbart för att få skryta om hur många basketbollar vi har där.

  (Så kanske man ska tänka om alla bloggbilder: ”vad vill h*n nu skryta om?”)

  Nu ska jag leta efter rött snöre!

 3. Tänk om familjen läser din blogg och äter upp dig?

  Ni många basketbollar, vi många pingisbollar…

  Nä nu ska jag gå från datorn, är för trött nu. Man blir trött av julstädning i två dagar. Sen ska det hålla sig till trettonsdagen.

 4. Oajajajaj!
  Jag tappade helt talförmågan där. ONT!

  WV: fuzcbeoy = ni bör övergå till fotboll å det snaraste. (antagligen för att låta fingret läka ifred)

 5. Jag har tappat ”tycka-om-grannj-vlarna”-förmågan. Jag är så arg så jag tror jag spricker och flyttar till varsomhelst. Letar nu ny bostad. Bah.

 6. Anonymous

  Oj, har det snöat idag? Det har jag helt missat. Så går det när man sitter och glor in i en dataskärm hela dagen. Men jag har faktiskt ägnat dagen åt att plugga juridik och att jag pluggar är, i likhet med snöandet, ett litet under i sig.

 7. Lotten: du har redan läst mail och blogg om min fruktansvärt korkade granne. Precis på väg att kommentera precis här, ringde hon, så det första jag kunde tänka på att avreagera mig på var din blogg… =)

 8. Ica

  De där basketbollarna är lätta att få i huvudet. Det låg för övrigt en vante under bordet i ”killrummet” när jag var där. Snö? Usch och blä- tur man ska hem till Småland. Dessutom är det dumt att skära av sig fingrarna. De kan vara bra att ha vid senare tillfällen.

 9. Anonymous

  Off topic, som det heter. Din make har en felaktig länk till Wikipedia i svaret om relationerna. Den ger bara kråkfötter. Den rätta är nog den här. Vidare kan hans kommentarsidor inte visa Word Verification-blaffan just nu, så det går inte att kommentera (för en Blogger Beta-användare iallafall) just nu.

  På hans kommentarsidor övergår min IExplorer i säkert läge, hänglåset tänds alltså. Kan det vara förklaringen till en del rapporterade problem där?

 10. Agneta

  Ett år när det plötsligt blev vinter i Skåneland bestod vantförrådet till vår barnaskock av 15 vänstertumvantar av Helly Hansen-modell i olika storlekar.

 11. Jag gissade ju stup i kvarten på Hjalmar Söderberg förra året och belönades med en vinnartröja. I år har jag låtit Hjalmar vila till förmån för riktigt ärliga försök att hitta rätt namn – och det har ju gått så där.
  Jag kanske skall damma av Hjalmar-gissningarna igen.

 12. Liten fingertoppsrapport: en bit är verkligen borta! (Bildbevis finns, men det hela ser verkligen förfärligt äckligt ut. Min djefla man njuter i stora drag, inom honom finns en oförlöst läkare.)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

wp-puzzle.com logo

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.