Hoppa till innehåll

Bonusbloggarfacit från Fjortonåringen!

Gaaah. Bloggen har övertagits av Fjortonåringen och jag står maktlös med tappat lösenord och kan inte annat. Jo, förresten. Jag kan dricka öl och sitta vid sidan om och titta på. Julskål på er, grevar och baroner. Nu tar han över:

 

Hemlisbloggaren var alltså – som Anna och hennes fjortonåring listade ut – Lemony Snicket, författaren till de 13 böckerna om de föräldralösa barnen Baudelaire. Snicket inleder oftast de 13 kapitlen i varje bok med åsikter, minnen eller tankar ur sin egen synvinkel, eller så gör han som jag gjort själv: han avbryter berättelsen för att berätta något för läsaren. På baksidan av varje bok uppmanar författaren läsaren att absolut inte läsa boken, till exempel:

Dear Reader,

You are presumably looking at the back of this book, or the end of The End. The end of The End is the best place to begin the end, because if you read The End from the beginning of the beginning of The End to the end of the end of The End, you will arrive at the end of the end of your rope.

This book is the last in A Series of Unfortunate Events, and even if you braved the previous twelve volumes, you probably can’t stand such unpleasantries as a fearsome storm, a suspicious beverage, a herd of wild sheep, an enormous bird cage, and a truly haunting secret about the Baudelaire parents.

It has been my solemn occupation to complete the history of the Baudelaire orphans, and at last I am finished. You likely have some other occupation, so if I were you I would drop this book at once, so The End does not finish you.

With all due respect,

Lemony Snicket

Så vem är då Lemony Snicket? Det är en pseudonym för Daniel Handller, som är född 1970 men vill vara så hemlig som möjligt. Bilder på Danel publiceras sällan, och Lemony Snicket har alltid på sina bilder ryggen mot kameran.

Jag har sedan jag fyllde 13 läst alla 13 böckerna på antingen svenska eller engelska. (Ooooh, 13, det verkar vara ett mystiskt tal …) Mamma har inte läst dem, men jag tror att det skulle vara en läsglädje för alla – trots uppmaningarna på baksidestexten.

Nu ska jag ur en stövel i storlek 45 (morfars?) dra en vinnare … nej, förresten. Farmor förtjänar ett pris: Den Blyga vinner en t-shirt för sin eminenta gissning på MIG.

(Nu kräver mamma omlottning och rycker stöveln ur min hand och drar en lapp mot min vilja. Ok, Farmor får hederspris-t-shirten och MOSTER MJÖLGUMPA vinner lottpris-t-shirten.)

/Fjortonåringen

_________________
Jag (Lotten) talar igen. Puh. Såja. Back to normal. Eller inte alls. I morgon ska jag försöka gå över till Beta-blogger, vilket kommer att gå helt åt pepparn. Är skogen samma sak som pepparn?

Share
Publicerat iBloggen

14 kommentarer

 1. Anonymous

  hejhej igen!!

  DOM HAR LAGT NER BETA O KALLAR DET NEW, oj förlåt.

  Fullständigt överflödig info men vill bara säga hej o ”välkommen tillbaka” med makaronerna..

 2. Anonymous

  Skogen är större i alla fall…Du klarar det galant, men kopiera HTML koden för säkerhets skull utifall..
  Jag lyckades i alla fall med min knackliga engelska.

  hbvkki=???

 3. Alva/Jenny/Martin — ni vet att ni ska mejla adress och storlek för att få det finfina priset?

  (Jätteläskigt att inte vara anonym längre, jag vet.)

  NEW? NEW? Men beta var ju mycket, mycket ballare. Betaballt, liksom.

 4. Lotten – Nej pliiiis låt bli Beta! Även om de kallar det ”new” är det ett fanstyg att kommentera. 🙁
  I hate!

  14-åringen – Tänk vad man lär sig! Jag visste inget om att det fanns en sån författare, men när det gjordes reklam för filmen tyckte jag det verkade underhållande. Jag vet, man borde läsa böckerna, men det kommer jag säkert aldrig göra, jag får se till att skaffa fram filmen istället. 😉

 5. Ica

  Beta-blogg?? Vad innebär detta? Varför ska man ha det? Till vilken nytta?

  Måste med säga att jag är väldans imponerad av årets blogg! Nice! Och den var väldigt uppskattad. Tack för underhållningen.

  Och sen måste jag hälla en hel hink beröm över Eriks hemlisbloggande och hans facit! Jag var förvånad över dessa fem små underverk när jag var i lustiga huset. Nu är jag om än mer imponerad!! Vlket intelektuellt utbyte jag får om jag ska barnvakta.

 6. Mmmm, Salt. Jag blir alltmer tveksam till new/betabloggeribytet. På Språkpolis krånglar det precis hela tiden.

  Ica: Jag har då aldrig varit med om maken till envis barnvaktsvillighet! Jag ska be min djefla man att bjuta ut mig på bio så att du kan vaka över barnen.

 7. Nå, då utbringar väl vi här i Stockholm ett fyrfaldigt hurra: ett för den vinnande mostern, ett för oss själva som gissade rätt, ett för Lemony Snicket himself och ett STORT HURRA för Fjortonåringen Erik.

  Vi tyckte att du spökskrev otroligt bra och Lemony Snicketskt!

  Tack för alla 25 bloggdagarna. Vi ser redan fram mot jul igen 🙂

 8. Anonymous

  1. Tack kära fjortonåring för omtanken!!
  Dock – Jag HAR redan en TRÖJA, en muta från Din far.
  Jag kommer ”efter helgerna” som vi sa´förr – blogga över ett foto på mig i den – jag har förresten den på mig när jag skriver det här! (tänkt som kökselegans inför eftermiddagens kalkonmiddag)

  2. Jag hann gå över till blogger, medan den ännu var BETA.
  Det var en ”strange” upplevelse.
  Jag knappade och tryckte på commando – sedan hände ingenting och jag tyckte Skit samma.
  Sedan 2 (två) dagar senare fick jag ett glatt meddelande på mejlen:

  Congratulations! Your move to the new Blogger is complete.

  You can now access your dashboard at http://beta.blogger.com using your Google Account and start using the new features right away.

  Happy blogging,
  The Blogger Team
  Och på den vägen är det.
  Kommentera kan jag om jag FÖRST öppnar min Blogger account i NEW i Firefox.
  Om jag börjar i Safari funkar det INTE
  Lycka till – Ni har ju mycket mera än jag att ”dra med – men allt mitt från 9/1 kom med.

  New Blogger mate.

 9. Tack 14åringen för att du påminde mig om att jag ska läsa dom böckerna!

  Och tack Lotten för i år! Även om det var mycket svårare så var det som vanligt väldigt roligt och lärorikt. Och så blev man en tröja rikare :0)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

wp-puzzle.com logo

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.