Hoppa till innehåll

Vanligt inlägg: tågjävlar, blögg, Eddie Izzard och en liten lucka

(Lucka 20 i Julkalendern finns som vanligt här nedanför.)

Jag och min djefla man skulle igår ha åkt hemifrån klockan två, kommit till ett centralt hotell klockan tre, drällt omkring och kollat mögel i duschen till klockan fyra, åkt på blögg hemma hos Cruella, gått med henne till Eddie Izzard klockan åtta och sedan gått på en cooooool isbar och svingat en bägare samt dansat hela natten.

Redan klockan två pajade planeringen, när vårt tåg var en timme försenat pga. motorfel. Det underliga var att när det trasiga tåget väl anlände, fick vi order att gå på och åka med det.

– Varför ska vi kliva på ett tåg som är trasigt?
– Lokföraren har fattat beslut. Vi ska prova om det går.
– Så tåget som har tagit dubbel så lång tid på sig att komma hit ska laga sig självt, hokus pokus?
– Eh. Ja.

Vi klev på, åkte 3 km, och fastnade sedan i två timmar ute i skogen. Nu var det dessutom ett gammeltåg utan el, så datorerna slocknade en efter en och folk blev ilsknare och ilsknare. Någon missade en konsert, några missade en kryssning till Finland, någon missade ett tåg till Skåne och några höll på att missa Cruellas blögg. Till slut kom tåget igång och tuffade tillbaka. Hemåt. Så tre timmar efter att vi kom till stationen, var vi tillbaka på samma plats.

Ett fungerande tåg trollades fram och alla passagerarna satt gladeligen i varandras knän. När vi slutligen kom fram till blöggen, hann jag äta och dricka och prata jättefort i en halvtimme.

 Min egen julburgare. Mandelmassa och pepparkakor.

Kommentatorerna Ingrid, Niklas, Dieva, AB och Anna var där – och Dieva gav mig en gran som jag ska ta med mig till Anna Ankas julhus i Gryt! (Mer om det senare.) 

Högtidligt överlämnande av gran. (Förlåt, Dieva till vänster blev väldigt avklippt.)

Denna lilla gran och min kamera skulle en liten stund senare tvinga oss till ett intressant besök i en lucka i Globen. För när vi skulle tränga oss in i Hovet tillsammans med alla andra av snöoväder rosiga människor, kastade sig en hårdocksmutantstriffidsgrobian fram emot mig och pekade på systemkameran som jag ju inte alls hade gömt eller tänkt gå in med utan faktiskt lämna in i garderoben.

– DEN DÄR! DEN DÄR KAMERAN KOMMER DU INTE IN MED! HÖRRU! DIN KAMERA ÄR FÖRBJUDEN HÄR! STOPP!
– Hihi. Jag vet. Var ka…
– DU MÅSTE GÅ TILL EFFEKTINLÄMNINGEN RUNT HÖRNET 200 METER BORT INNE I GLOBEN!
– Hihi. Ok.

Så nu kommer dagens fiffigaste tips: se till att ni blir ivägskickade till effektförvaringen i Globen (ingång 2), för där är det helt tomt och inga köer och den stackare till liten flicka som satt där hela kvällen helt ensam och bara kunde ana hur hela Hovet gungade av skratt, behövde våra väskor, kameror och grankvistar som sällskap. Och när vi skulle hem, var vi de enda som hade lämnat in effekter i luckan!

Hejdå, luckan.

Eddie Izzard var fantastisk. Hans entré påminde om Robbie Williams och hur han nu bär sig åt vet jag inte riktigt, men han får mig att tycka att en musikalisk höna med bacon på näbben är rolig när hon tutar åt en velociraptor. Och vet ni att giraffer hostar som diskreta britter? Samt att det engelska språket har slagit i hela världen för att de latinska ändelserna är så förbaskat krångliga? Och att det faktiskt inte finns en gud, för i så fall hade han hälsat på Armstrong när han klev ner på månen? Och inte heller visste ni att Dickens och Darwin bodde bara ett par bokstäver från varandra på Alfabetsgatan.

Vem behöver väl en finkamera? Jag kunde ju ta jättejättebra bilder med mobilkameran. (Har ringat in vårt fokus där nere.)

Men vet ni att Hovet kommer att falla ihop som ett korthus inom kort? Bänkraderna och trapporna gungeligungar av ingen vikt alls! När jag med min späda basketkropp gick på de 30 cm höga trappstegen som får alla att fokusera som när man trär en tråd i en nål, gungade allt. Sanna mina ord, det kommer att ske.

Titta! Jag äger Hovet! (Eller så vill jag bara ha en bild på trappan som gungade.)

Efter Eddie Izzard-konsertenföreställningen åkte vi med granen i en fullpackad tunnelbana där granen gav oss men inga andra lite svängrum.

 Stick!

Sedan loggade vi in (jag har svårt att skilja mellan logga in och checka in i dessa dagar) på ett hotell som ligger nästan på på perrongen på Centralen. Eftersom vi ska hålla i pengarna nu när huset brann och alla bilar går sönder, valde den djefla mannen det billigaste rummet i stan: ett utan fönster och med våningssäng. Och eftersom jag inte är nämnvärt romantisk, tyckte jag att det skulle bli jättespännande!

I get to be on top! skrek jag och sprang in i … ett helt normalt hotellrum.

Ack. Tyvärr hade vi blivit uppgraderade.

När vi sedan skulle gå ner till hotellets isbar och slå klackarna i taket och jag i plommonstopet skulle slå världen med häpnad, visade det sig att inträdet för hotellgästerna var 150 kr. Per person.

Därför tillbringades kvällen på detta sätt istället.

_____
Nu går ni väl tillbaka till Lucka 20?

Share
Publicerat iBloggen

28 kommentarer

 1. Eeh, vet inte hur rumsren man måste vara men när jag läste ditt glada utrop tänkte jag att ni kunde ju bokat ett singelrum för att spara pengar… Tankar rår man inte för, eller?

 2. Uj, vad dramatiken fortsatte för er… Mattsamt värre. Men bra att kort-blöggandet var bra och att Eddie var det också osv. Själv sörjer jag att varken kunna läsa dig i år eller ha kunnat komma i går, men det kommer väl fler kalendrar och blöggar.

 3. Det är aldrig för sent, Pärlbesatt! (Som känner både Cruella och Cecilia N., fick jag lära mig igår. Vilken liten ankdamm vi är.)

 4. En liten ankdamm på min ära.

  Igår fick jag veta att jag ingår i en annan damm också: min ridkursare är svägerska med min läskursare.
  Båda dessa har jag träffat, däremot har jag ännu inte lyckats träffa Pärlbesatt.

 5. Otur! Vi, och jag tror jag talar majoriteten i detta bås, hade verkligen unnat dig både långblögg och isbar. Men tur att Eddie inte blev avkortad i någon ände i alla fall.

 6. Det var ju en himla tur att ni inte kom för sent till eller missade Eddie Izzard på grund av korkade tåg! Jag har några dvd med EI som jag skrattar jättemycket åt varje gång jag ser dem, men ingen i min bekantskapskrets verkar förstå vad som är så roligt med honom! Konstiga människor är allt jag kan säga om det.
  Var inträdet till isbaren gratis för de som inte bodde på hotellet?

 7. Om mina tänder skulle slås ut eller fastna i någons armbåge, skulle jag bara glatt köpa nya, mindre utstående. Och klistra in öronvingmuttrarna när jag ändå höll på.

  Oj! I detta nu visas tandklippet på tv!!!

 8. Angående att köpa nya tänder, vore det inte enklare att spela med tandskydd? Det låter i alla fall billigare än att köpa nya. Alla i laget kunde ha tandskydd i lagets färger! Har förresten för mig att en av Guif-killarna spelar med tandskydd, fast det är ju handboll förstås.

 9. Ica

  Du.lämnade.in.din.kamera?! Skojar du?! Varför varför varför? Det är sånt som sägs man ska göra, men absolut inte gör.

 10. Omvärlden ser på en med helt andra ögon om man har en systemkamera med sig istället för en kompaktkamera. Vi är många som kan vitna om hur svårt det är för folk att slappna av när man tar fram en systemkamera. Jag hade tidigare en Nikon D40 som när den var som billigast kostade strax under 3000kr. Med den i näven har jag ibland fått kommentarer i stil med "inte behöver man en så dyr kamera för att ta lite bilder" och när vederbörande får höra att den inte kostar mer än en bättre kompaktkamera, kommer det bara en fnysning till svar. Det har hänt att jag blivit ombedd att inte fota just nu, medans folk i omgivingen fotat på med sina mobiler och kompaktkameror. Jag har även fått kommentaren "det är väl inget svårt att ta bra bilder med en sån dyr kamera". Till detta vill jag bara säga följande: -Det är väl inget svårt att skriva en sån där bra text, när man har en sån dyr dator.

  Slut på gallspyningen för denna gång.

 11. Vilken tur att ni hann till Eddie Izzard! Han var fantastisk här i Malmö i fredags. Maken och jag går omkring här hemma, tar oss på huvudet och säger Grr med jämna mellanrum. Eller "We found this child".
  Ska prova julburgaren, den ser intressant ut!

 12. Lapptäcks-Anna, f4 och 200mm. Luktar kostsam glugg. Jag säger, det är väl ingen konst att ta bra bilder med sådär dyr… nej stopp.

  Så här menar jag. Bra bild, fin skärpa och fina färger. Snyggt frusen mitt i rörelsen. Bra gjort.

  (fast jag blir lite avis på objektivet. önskar att Nikon hade något liknande.)

 13. Av dem som jag vet eller tror var på blöggen så KÄNNER jag Cruella, från nätet från början och har träffat Miaisageek ett antal gånger.

  Här inne "känner" jag CeciliaN via långt och troget umgänge via tangentbord och skärm, men vi har aldrig setts.

 14. Oh, irro… Jag skrev en kommentar, slant, och så gick den inte in när jag försökte trixa till det.

  Jo, med Miaisageek var det så att hon skrev i Cruellas inbjudansfält att hon skulle komma nu när hon sett att så många bekanta skulle dit, eller nåt ditåt. Därav min kommentar. Om hon de facto kom vet jag däremot inte, eftersom jag själv inte var där.

  Och så skrev jag nåt om hur upplivad jag blev av att läsa om Svartbyn, det ryska metalbandet som sjunger på svenska, för att det låter medeltida och man inte kan skrika på ryska.

 15. Nej, Miaisageek (a.k.a. Mia*) kom aldrig till blöggen p.g.a bristande planering och i och för sig kloka påpekanden från kamraterna som menade att mat var nödvändigt innan Eddie. Och då blev det för snävt med tid för blögg. Såg din tweet på storbildsskärmen i Hovet och misslyckades nesligen med att hitta dig på rad 4. Men nu förstår jag att du inte menade den nere på parkett. 🙂

  En vacker dag ses vi, det är jag alldeles säker på.

  (ber om ursäkt ifall det råkade bli dubbelt – jag och blogger kommer inte riktigt överens)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

wp-puzzle.com logo

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.