Hoppa till innehåll

Om blygsel/blyghet, rädsla och osäkerhet

Ibland har jag tagit ett djupt andetag och kastat mig utför ett stup som egentligen bara var att ta ett steg framåt och säga hej. Någon gång har jag svalt nervositeten och klivit upp till en talarstol. En annan gång skuttade jag helt tvärtom ut på en scen helt utan tvekan trots att 600 personer väntade på att jag – jaaag – skulle prestera stordåd. Flera gånger har jag med kaffeskeden grävt hål i bordsduken i väntan på att the very avslappnade toastmaster skulle säga ”å så har Lotten förberett ett tal som ….”.

Man skulle ju kunna tro erfarenheterna efter mina flyttar och alla första skoldagar i ännu en ny klass har gjort mig hårdhudad och grym på att ta kontakt. Men icke. Jag spanar i nya sammanhang in den som ser snällast ut och försöker le mycket. Tyr mig till dem som pratar mycket. Och vips, är svetten borta, tunghäftan väck och svadan ymnig.

Och därmed går vi över till inbjudan till Bloggpicknicken i Rosendals trädgård på Djurgården, söndagen den 20 augusti, ungefär klockan två på eftermiddagen. Jag tänker ta med mig en anskrämlig rosarosig filt, en Bästisgranne och en jättestor baguette som jag ska kleta Boursin på. Sedan måste jag ta med mig lite champagne, för det har jag lovat att sippa på med Petra. Dock är jag förfärligt dålig på att hantera alkohol med bubblor på blanka eftermiddagar, så vad som händer sedan ansvarar jag inte för, men jag hoppas att ni andra tar hand om mig.

Ni som inte vågar komma och liksom jag vill hålla i någon: håll i mig. Jag är snäll.

Share
Publicerat iBloggen

21 kommentarer

 1. Pernilla

  En blogg-picknink måste vara ett ypperligt tillfälle att flagga med alla snygga, fyndiga och färgstarka bloggflaggor!! Snitslad bana kanske?!

  Jag har haft semester och allt för mycket tid till att fundera på sommarens stora fråga. Åtminstone har det varit den stora frågan lokalt på min lilla kobbe i skärgården. Är det att åka snålskjuts om man läser massor av bloggar utan att blogga själv?

 2. Pernilla, jag tycker att du kan läsa precis hur mycket bloggar som helst utan att själv blogga. Hoppas att alla andra tycker det också. Man får ju kolla på teater fastän man inte är teatralisk själv. Det är ju inte att åka snålskjuts.

 3. Ulla

  Jag har också funderat mycket på Pernillas fråga. Jag har ingen blogg, och har inga planer på att skaffa mig en. Men jag läser många och kommenterar gärna. Hoppas att det är OK.

  WV: urnull. Variant av mitt namn?

 4. Jag kanske skulle vilja kunna våga. Om jag tordes. Jag ska känna efter och noja upp mej i några veckor innan jag bestämmer mej… för att hoppa av. Om det är ok. *GULP*
  Och att jag konstrar och håller på beror inte på att jag är rädd, för folk är nog snälla. I synnerhet du.

  Jag kanske är mest blyg över att behöva synas ihop med mej själv!

  (Nervös? Jag? Jag har bara skrivit fel WV tre gånger nu.)

 5. jättekul – jag ska också göra reklam för det i min blogg KRAM – och du, champagnen ser jag verkligen fram emot!! jag tar givetvis också med….dock länar jag nog långklänningen hemma tror jag, hoppas inte du blir för besviken??

 6. Jag skulle gärna komma, även fast jag säkert skulle sitta tyst som en mus. Men nu behöver jag ju inte oroa mig för det, eftersom det är en fysisk omöjlighet för mig att ta mig dit med så kort varning. Hoppas ni får kul!!

 7. Source

  Låter kanonkul. Sverigebesök den 20 augusti således. Några kräftor…lite kryddost……välkommen hösten! Håller ögonen öppna för att hitta platsen.

 8. Lena B.

  Haha – jag ser för mig hur alla bloggare smyger omkring i rosenhäckarna på Rosendal den 20 och spanar: Är det där bloggträffen? Ser dom snälla ut? Ska jag våga vara med?

  A propos snålskjuts: Klart att man får nöja sig med att bara kommentera om vill, på samma sätt som alla inte behöver spela instrument. Det behövs folk till att clap and cheer också, i alla sammanhang. Säger snyltbloggaren nummer ett!

 9. Av detta utläser jag — som varit frånvarande hela dagen — faktiskt att både Salt och Source kommer. Pernilla kommer också.
  Ulla kommer.
  Helena tvekar.
  Crrly fegar.
  Matildas fikarum kommer nog inte, medan Petra kommer som ett skott.
  Lena B är däremot bara mystisk. Hon och Salt står nog in buskarna och trycker lite, tills de ser mig och tar mig i handen och leder även mig ut ur buskarna.

 10. Pernilla

  Jodå, jag skulle så gärna komma, men när jag kikar i min kalender så är dagen redan bokad för barndop. Släktens nyaste medlem ska döpas och vederbörligen firas. Eftersom vi för någon vecka sedan begravde vår matriark (min farmor) känns det väldigt bra att samma sommar få gå på släktträff som firar livets början.

  (Ojoj nu blev det djupt här…)

  Kontentan av det hela är i alla fall att jag kommer vara med och picknicka mentalt då och då under eftermiddagen, medan jag fysiskt befinner mig i en annan del av länet.

 11. Source

  En liten reflexion……….
  Jag är ingen riktig bloggare….smyger omkring och tittar sådär…. Är det att svära i kyrkan att föreslå att man ska träffas i verkligheten? Jag undrar för huxflux dyker det upp namn från när och fjärran som vänligen meddelar att man INTE ska komma. Om du sätter upp en affisch på olika ställen i Eskilstuna om ett möte på söndag i Parken……..kontaktas du då av en massa personer som meddelar att de inte ska komma. Alla som inte såg Robbie Williams….kontaktade de någon för att beklaga sin frånvaro.

  Jag är inte kritisk….bara undrande. Väldigt atypiskt beteende utanför bloggens rosaröda verklighet. Någon tanke om varför??

 12. Nä så tänker inte jag, source. (Och varför har du slutat blogga?! När jag kom hem från semestern och tänkte läsa ifatt var du huxflux väck! 🙁 )

  Jag tänker att istället för att skriva en massa enskilda inbjudningskort så har picknincken på detta sätt kungjorts.
  Och bjudningskort är det ju kutym att svara på: ”o.s.a.”, remember?

 13. Ulla

  Alltså käre Source, du vet ju att vi är flera som vill veta! Vad hände? Snälla, svara!

 14. ”crrly fegar”??! Pfffft! Näminsann. Mern herregud, köra sextio mil för att… åååh, näe, det går inte.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

wp-puzzle.com logo

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.