Hoppa till innehåll

Nästan som en intervention

Ur Nationalencyklopedin:
intervention, subst. ~en ~er, ingripande i konflikt e.d.; spec. av stat i annan stats inre angelägenheter, vanl. med mil. medel: noninterventionsavtal
KONSTR.: ~ (av ngn) (i el. på ngt)
HIST.: sedan ca 1675

Jag gick upp i ottan för att möta en snickare som aldrig kom. (Eller så är han bara snart åtta timmar försenad.) Med sömnsvullna ögon var jag ändå ganska nöjd med teet, havregrynsgröten, tidningen och tystnaden. Säkert var det lite fågelsång någonstans i bakgrunden, men sådant brukar jag inte tänka på.

Men då!

Min Ditchling-kusin som är på blixtvisit och Bästisgrannen är i maskopi med varandra. De överföll mig, annekterade min vilja och mitt förstånd, hjärntvättade mig och drog ut mina fingernaglar tills jag gick med på att de med svarta sopsäckar skulle få ockupera min källare. Tyvärr tog de mig sedan som gisslan i den första attacken mot skräpet. De började prata om eldkastare i den andra attacken och i den tredje attacken bände de en barnsäng ur min famn. De skrattade rått åt mig när jag berättade om den zebrarandiga bikinin som försvann i min egen utrensning i måndags. De hystade en militärsovsäck i en sopsäck, de slängde dockor från när jag var liten, de tömde stora leksakslådor utan minsta lilla kontroll i en annan sopsäck. De tog kontroll över källarlandet och kommer förmodligen att utropa sig till härskare över min dåtid.
De arkeologiska utgrävningarna har dock resulterat i ett fantastiskt fynd. Min tänkarmössa från gymnasiet!

Share
Publicerat iBloggen

14 kommentarer

 1. cruella

  Men vad läskigt! Jag har ingen svårighet att föreställa mig hur dina tankar och minnen och farhågor rusar runt, runt i skallen och lämnar dig yr och vimmelkantig med adrenalinet pumpande och pulsen på 230.

 2. Ja, kusinen är gift med en engelsman. Hon bor i Ditchling … och i julas körde jag dit på vänster sida av vägen hela vägen från Stansted. Jag är fortfarande dödligt imponerad av mig själv.

 3. Source

  Divine Intervention

  When the earth and the good people cannot take any more, they need Divine Intervention!

  (något dataspelsfreak around??)

 4. Snälla rara, kan du inte skicka hit kommando Bästis-Ditchling-grannkusin? Jag har 140 + 70 kvm plus fem utbyggnader de kan få tokröja i. Sen kan de anordna storloppis och få behålla alla intäkterna av den: det torde bli en skaplig timpeng (att döma av vad jag sett att folk köper på sig på loppisar).

 5. […] har nu varit nere i den hemliga kojan. På hela den yta som jag rensade i somras hade de lagt ut täcken, lakan, kuddar, gosedjur och ett och annat klädesplagg. Tror ni att […]

 6. […] där satt jag alltså mycket oergonomiskt och pluggade, skrev brev och (som på bilden) dagbok). Tänkarhatten har jag […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

wp-puzzle.com logo

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.