Hoppa till innehåll

Mysko resa?

I höstas kom ett reklamblad med en historisk tidning som vi prenumererar på. Det handlade om en resa och det stod ungefär ”upplev det vackra Turkiet”, ”bildningsresa” och ”kolla vad snorbilligt” samt ”tillägg” och ”lite mer tillägg”. Allt andades skumraskaffärer, lurendrejerier, bondfångeri och snar konkurs.

Så jag bokade en resa för 900 kr. Som egentligen skulle kosta uppåt 6 000.

Sedan kom december med allt vad därtill hör och så blev det plötsligt mars utan att vi hade försmäktat eller förtvivlat under januari och februari. Och på lördag ska jag åka. Jag är väl medveten om att jag måste betala ett par tusenlappar till på plats, men jag vet också att det här nog är helt okej.

Ungefär så här ska jag resa.
Ungefär så här ska jag resa. (Läs mer.)

Vi har fått en farlig massa information via mejl och jag vet nu att jag inte ska stoppa något i munnen som inte har skalats eller kokats eller renats i en autoklav. Nu ser jag en till varning:

OBS! Vänligen observera att resan även kan äga rum i omvänd ordning av organisatoriska skäl.

Man inleder alltså med att landa på Arlanda dårå …


Turkiets bidrag i ESC 2003.

Share
Publicerat iBloggen

55 kommentarer

 1. Åh, det där erbjudandet har följt med flera olika tidskrifter till det här huset, senast för bara några veckor sedan. Vi har undrat varje gång hur pålitligt det är. Spännande!

 2. Har du något behändigt ”Vem var vem under antiken” eller liknande att ta med dig? Man kan bli galen av alla dessa Helenor och tatarer och Alexandrar och Paulusar och jag vet inte allt som virvlar förbi när man är i Turkiet och man vill bara sätta sig ner och läsa på. Fast DDM verkar ju historieintresserad så det kanske löser sig.

 3. Örjan

  PK: Nej du.
  Underkänner din förvrängning av gammalt uttryck.
  Pesetas är ingen generell beteckning för pengar.
  I sagda land gäller ju lire (lira) eller euro.

 4. Pass, pengar och pilett har jag hört det som.

  Så spännande att du nappade på den där resan. Berätta massor om Paulus när du kommer hem.

 5. mikaels

  Antalya är fint, eller var det när jag var där, vilket förvisso var för nästan 30 år sen. Turkiet rent allmänt är dock trevligt, det vet jag eftersom jag faktiskt råkar vara i Istanbul just nu; trevliga människor, god mat, skön mix av Europa och Asien. Hoppas du får en härlig resa!

 6. Örjan

  OT men ändå IT.
  Privatägda Biby, Gillberga, väster Eskilstuna har (haft) stor samling av turkisk/ottomansk konst från 1700-talets Konstantinopel.
  Köpt/insamlad av anfader som var ambassadör för Karl XII i Kristianopel..

  Mig veterligt aldrig offentlig visning, med ev undantag av årliga ”museernas dag”

  Tavelsamligen genom domstolsutslag nyligen tillåten att säljas utomlands. (Antager arvskiftesskäl)

 7. Örjan

  Möjlighet till luftballongresor över säregna naturformationer (till del med lämningar av tidigare civilisation) ?
  Hoppas du besöker ”rätt trakter” och att vi får framtida bloggrapport.
  http://tinyurl.com/lhmcvnu

 8. Det här med att jag har lovat att blogga 100 dagar i rad kommer ju i ett intressant läge. Fast jag ska visst få sova på finhotell under hela resan och där boooorde det väl finnas internetvågor?

  Karin: Jag ska definitivt ta med mig något med alla Helenor och tatarer och Alexandrar och Paulusar listade på ett pedagogiskt sätt.

 9. Hexikon som lexikon av Alf Henriksson har de mest otroliga hlenor, tatarer, alexandrar och även en och annan paulus. Annars finns de ju förstås i Ugglan, men trettioåtta band kanske är lite väl mycket. Hur lång var resan?

 10. Åtta dagar är resan — och Ugglan kan jag ju läsa i på datorn på kvällarna … förhoppningsvis.

  Nu ska jag kolla om jag har ett giltigt pass.

 11. Jag har rest med rosa pass. Nu får jag påminnelse i god tid från resebyrån innan passet går ut, en värdefull service för en sådan som mej.
  Packlista: Pass, Plånbok (den har jag glömt TVÅ gånger, minst) och PK.

 12. Ojojoj vilket giltigt pass jag har: 2016 är det ju en halv evighet till!

  Faktum är att just den här gången måste jag ha med mig inte bara pass och piletter utan även piller, plåster och pengar. Riktiga pengar: sedlar alltså.

 13. Är det lite knarkiga piller? Behöver du något särskilt intyg för att få bära dem över olika gränser? (Jag har ingen aning, detta är förströdd spekulation … man har väl sett Midnight express, hu.)

 14. Precis vad jag också undrade, Annika! Så jag gick till Apoteket och sa vavava – och då visade det sig att mina nuvarande knäpiller inte alls är knarkiga! Vilket jag ju trodde.

 15. Örjan

  Tur för dig.
  Inser med tanke på kommentar från LL99-
  Rätt att den sidan (om att beställa tid för nytt pass) ej är kopieringbar.

 16. I Turkiet har jag varit, aldrig. En gång höll jag på att åka dit två gånger. Men en kollega tog hand om det jobbet.
  Min medicinlista viftar jag flitigt med vid gränspassager. Det är ingen som tittar.

 17. Ökenråttan

  För nåt år sen kom det en bok om en färgstark 1600-talsperson, Clas Rålamb, som skickades på hemligt uppdrag till Konstantinopel och bl.a. hemförde en svit färgrika och intressanta turkiska ”processionsmålningar” (finns att se på Nordiska museet). Utgivningsår 2012 , författaren heter Sten Westerberg och boken ”Clas Rålamb – maktspelare i storhetstidens Sverige”. Mycket läsvärd, alldeles särskilt inför en resa till Rålambs trakter!

 18. AndersGM

  Akta dig för mattförsäljarna – fast förresten, en bild på en målad gräsmatta kanske omvänder dem?

 19. AndersGM

  Jag försökte skriva trasmatta men telefonen ändrade tydligen två gånger

 20. BoAnders

  I Turkiet har jag varit mycket. Istanbul, Samsun, Trabzon, Tokat bl a. Fantastiska minnen av fantastiska platser och dito människor.

 21. Christer

  I Side lät jag mig bli indragen i en affär som sålde pikétröjor, där jag fick en lektion i hur man skiljer billiga skräpkopior från deras superproffsiga 1-till-1-kopior! ”Kolla här, så här ska sömmarna se ut, och på Tommy Hilfiger ska bakstycket gå ner lite längre så här, och Gant ska ha två extraknappar så här i stället för bara en.” Allvarligt, du kan ekipera hela familjen superbilligt.
  Och vilken mat!

 22. Trevlig resa!
  (Även om det är lite tidigt. Faktiskt mest för att få indundrande kommentararer. Fast jag menar det också så klart.)

 23. hyttfogden

  Lotten passa dig för ryssen så det inte går för dej som för Malcolm Sinclair 1739 då han hade post med sig från sultanen till svenske kungen. Malcolm kom inte levande hem, han blev till en visa istället.

 24. Mor och far har också beställt en liknande resa, fast inte precis likadan tror jag. För egen del har jag ingen riktig lust att resa till Turkiet av politiska skäl, men jag protesterar inte mot att andra gör det.

 25. Det här arrangemanget påminner mig om PC-ns ungdom. Själva burken var hyfsat (nåja) billig, men det kostade extra att få igång den. Skärm, tangenbord och i förekommande fall mus kostade extra. Givetvis även VGA-kabeln.

  Ett gäng vi köpte av hade mage att ta 150 styck för nätsladdarna, men där blåste vi dem iaf. Jordade elkablar fanns det tretton på dussinet av i Radiohusets olika förråd.

  Det ska bli spännande att erfara vad Lotten –och vi– kommer att erfara i den vägen.

 26. Ökenråttan

  Hyttfogden: Ja, Rålamb hade då bättre tur; han kom i alla fall hem igen.

 27. Turkiet jag melodins.

  Plötsligt läste jag, av okänd anledning, ”båsmeter” med betoning på andra stavelsen, som vore det namnet på ett folkslag. Från Båsmetistan, förstås. Är det vi?

 28. Örjan

  Annika! Vilken önskan!
  Framtida rapport av Lotten från Båsmetistan! Kanske hon kan inkludera erfarenheter från kommande resan.

 29. Skälet till att de kan hålla ner priserna beror till stor del att turkiska staten pumpar in en massa pengar till den lokala turistbranschen för att hjälpa dem överleva lågsäsongen. Lotten tar med andra ord del i Turkiets tillämpade regionalpolitik.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

wp-puzzle.com logo

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.