Hoppa till innehåll

Dag: 18 november 2006

Sex roller söker en säng att sova i

I inte någon ordning alls:

1.
Jag är basketmänniskan utan bollsinne eller strategiskt tänkande men med passion för sporten, bollen, domarna, spelarna, åskådarna och alla som är över två meter långa.

2.
Jag är hustrun, fru Bergman, som man får pussar och order av.

3.
Jag är kompisen som hjälper, stjälper, fladdrar och far samt lyssnar … och avbryter.

4.
Jag är yrkeskvinnan – föreläsaren, skribenten, redaktören, pladdermajan och åsiktsmaskinen.

5.
Jag är mamman, urmodern – dock helt omodern – som pysslar och plåstrar, lyssnar och visar, fnissar och vrålgarvar och lär ut bump, delar ut visdom och kramar samt mat och böcker. Och som egentligen hade varit nöjd med endast denna roll.

6.
Jag är den där som nyss var 16, som nyss tappade första mjölktanden, som nyss blev kär, som nyss gick ut high school, som nyss gjorde 38 poäng, som nyss bytte 23 blöjor på en dag, som nyss hade axelvaddar, som nyss lärde sig simma, som nyss redigerade 124 artiklar i NE på en enda dag, som nyss var 31, som nyss var okysst och som nyss födde sitt femte barn och som ideligen utan avbrott hela tiden har lyssnat på de egna tankarna varenda, vareviga dag.

Nr 4 är sömnig och har skavsår, nr 1 är trött och har stora blåmärken sedan förra matchen, nr 2 tar emot pussar men somnar innan de hinner lämnas tillbaka, nr 3 somnade nästan ner i tallriken under gårdagens paltkoma, nr 5 kommer att glömma föräldramötena nästa vecka och nr 6 är den som skriver detta.

Share
21 kommentarer