Hoppa till innehåll

Dag: 17 november 2006

Pytt-i-pannadagen

Tankarna spretar som håret idag. Livet erbjuder ingen gummisnodd som samlar ihop allt i en tofs. Då gör man en lista som fungerar som hårspray. (Tillfällig lösning.)

1.
Min djefla man vill ha era förståndiga synpunkter på ett utkast: en policy för hur man ska bemöta fientliga kommentarer på sin blogg, se www.korvspad.se.

2.
En tjej undrar via mejl varifrån strofen ”Giv dig åt fallandets frid och frukta icke …” kommer. Jag försökte med ”Giv dig åt fallandets frid och frukta icke ty endast tomten är vaken …”, men bad sedan den mera seriöst diktande djefla mannen om råd.

– Hm, sa han, eh … ”fallande” … hm … Stagnelius? Vänta, kan det vara Aniara? Vänta! Boye? Nej, inte Boye … ”ändlöst falla …” Skit! Nej! Boyes droppar? Här! Nej. Äsch.

Tydligen var det poesins dag redan igår, men då kanske ni laddade för denna uppgift?

3.
Man ska träna på sin simultanförmåga. Idag borstade jag tänderna på mig och fyraåringen samtidigt och en liten stund senare nynnade jag på 7milakliv med de lustiga rimmen samtidigt som som jag gick rakt in i en dörrpost. (Det är faktiskt inte så lätt. Man måste sikta.)

4.
Ikväll blir jag bjuden på palt av VBK. Vad kan man dricka till palt annat än mjölk? Öl? Brukar jag äta en enda grönsak till palt? Nej. Skörbjuggsfredag ska jag kalla denna dag.

5.
Jag drömde i natt … (jag vet att det är dötrist med andras drömmar och ska inte bli långrandig med tolkningar eftersom jag är bedrövlig på att tolka drömmar men anledningen till att jag vill berätta om min dröm är egentligen bara för det första att jag kom ihåg den och för det andra att jag har en sådan fin bild på min pappa här till vänster att illustrera drömmen med) … att jag spelade rundpingis och vann eftersom jag servade så bra.

Uppdat.
Pappa meddelar: ”Året var 1953, då jag tog mina första stapplande steg på pingiskarriären. Min racketfattning är helt oacceptabel.

Det hela utspelade sig i Gamla Västra folkskolans gymnastiksal, som låg mittemot Hermelinsskolan – dvs. på andra sidan Storgatan.”

Det handlar alltså om Luleå. (Gamla med versalt G, Västra med versalt V, men folkskolan med gement f? Mystiskt.)

Share
36 kommentarer