Hoppa till innehåll

Dag: 11 december 2023

Lilla julkalendern 2023: elfte luckan

Välkomna till 2023 års elfte lucka!

Igår fick vi veta lite om HB:s barn, verk, bensprattel och stordåd samt gratulera Ökenråttan och Peter A. Sjögren, som blev dragna ur plommonstopet! Dagens lucka är plättlätt om man bara läser mellan raderna och inte fokuserar på petitesser. Tror jag.

Lucka 11!


Hrrm. Harrkl.

Vi har samlats här idag för att hylla vår allra mest framgångsrika kollega och ”skitspelare”. Ja, förlåt uttrycket, men G. är en av alla som jobbar i det tysta, som inte syns, som utan att tveka bildligt talat utför en glidtackling i den stora vattensamlingen i straffområdet – utan att få applåder. 

[APPLÅDER]

Någon uttryckte det som att G.:s bästa vänner är sidlinjerna, målstolparna och gräset, som rentav sägs skratta till av förtjusning av blotta beröringen. Att skryta stort om våra bravader är inte något som ligger nära till hands för någon av oss i denna bransch, men i detta fall vore det på sin plats. Blott i det öppna språket som präglar G.:s skattkammare till talang, finner vi perfektion. 

G. inledde sin karriär i ett lite knepigare format på en annan plan än vi är vana vid idag: som uppskattad barn- och ungdomstränare på teaterns tiljor. Jösses, jösses vilken superstar G. var när Edward Lear misstogs för King Lear o…

[SKRATT]

… hm … och G. då snabbt förklarade att sådant faktiskt är lätt hänt i dessa aktuella sammanhang med falska vänner som Lear & Lear, och eftersom alla idag har brått att … ptja, leva som de lär.

Jag skulle vilja påstå att G. för oss är något av en idol, en förebild och en ledstjärna på poesins och psalmernas himlavalv. Härmed utnämner vi dig till hedersdoktor och sagoprofessor vid vårt universitet!

[JUBEL]


Nämen vad är det här? Strunta blankt i bilden, för den är ju helt obegriplig.


Facit kommer strax efter midnatt, och ni hittar det enklast genom att klicka på 12 dec i almanackan i vänstermarginalen!

Lucka 1 och dess facit. Lucka 13 och dess facit.
Lucka 3 och dess facit. Lucka 15 och dess facit.
Lucka 5 och dess facit. Lucka 17 och dess facit.
Lucka 7 och dess facit. Lucka 19 och dess facit.
Lucka 9 och dess facit. Lucka 21 och dess facit.
Lucka 11 och dess facit. Lucka 23 och dess facit.

(Den här tabellen fylls under 24 roliga dagar på med massa länkar.)

Nytillkomna kan läsa  programförklaringen!

Share
77 kommentarer