Hoppa till innehåll

Dag: 3 december 2023

Lilla julkalendern 2023: tredje luckan

Välkomna till 2023 års tredje lucka!

Igår fick vi veta massa om HB:s snälle son Sven, och gratulera Jossilurens som kommer att få en tischa skickad till sig. Jag ber redan nu om ursäkt om lucka 3 är lite svår, men det är ju i alla fall söndag – många av er kan kanske hänga i kommentatorsbåset och utbyta lettrådar hela dan?

Lucka 3! Vad är nu detta för konstigt?


Hej!

Som vi kom överens om, får du mitt synopsis. Jag tänker mig att filmen utforskar mänsklig förtvivlan och sökandet efter mening i en värld på väg mot total förstörelse. Eftersom jag inte är främmande för språklig förbistring, ser jag gärna att vi blandar tyska, engelska, franska, italienska i replikerna.

Titel: Jävla öken
Genre: Dystopi
Synopsis:

Akt 1:
Vi ser ett öde landskap med en ständigt pågående miljökris där teknologisk isolering framkallar en känsla av tomhet. Handlingen består av flera historier som vävs samman genom drömsekvenser och minnesfragment. En mystisk berättarröst (t.ex. Shanti Roney eller Willem Dafoe) vägleder oss genom den fragmenterade verkligheten.

Akt 2:
Människorna kämpar med inre demoner, relationer, pandemier, tse-tse-flugor och känsla av alienation. En parallell dras till historisk och kulturell rikedom, vilket kontrasterar det förflutna med nutiden. En blind och en enögd möts i ett symboliskt parti schack. (Jag skulle gärna se Groucho Marx i en av rollerna. Eller Robin Williams.)

Akt 3:
Detta är en inte helt färdigställd mellanakt där Themsen vid ebb har något av en huvudroll. (Ezra Pound har lovat att hjälpa mig att få till replikerna.)

Akt 4:
En lång man från Libanon drunknar. (Ingen skådespelare behövs: endast hans skelett kommer att synas i bild.)

Akt 5:
Blixtar och dunder samt översvämning – karaktärerna konfronterar sina demoner. Filmens slutscen erbjuder en strimma av hopp och möjlighet till förnyelse, både för karaktärerna och samhället som helhet.

Okej? Måste sluta, de stänger här och personalen hojtar att de kommer att släcka alla lampor om jag inte packar ihop med detsamma.


Som vanligt struntar ni i den onödiga bilden.Facit kommer vid midnatt, och ni hittar det enklast genom att klicka på 4 dec i almanackan i vänstermarginalen!


Lucka 1 och dess facit. Lucka 13 och dess facit.
Lucka 3 och dess facit. Lucka 15 och dess facit.
Lucka 5 och dess facit. Lucka 17 och dess facit.
Lucka 7 och dess facit. Lucka 19 och dess facit.
Lucka 9 och dess facit. Lucka 21 och dess facit.
Lucka 11 och dess facit. Lucka 23 och dess facit.

(Den här tabellen fylls under 24 roliga dagar på med massa länkar.)

Share
85 kommentarer