Hoppa till innehåll

BILD Knävlarna, kapitel 47

Ni har ju fått se mitt vänsterknä i allsköns utstyrslar och mackapärer under de senaste två åren. Vi tar en snabbrepris:

Fall i Folkets hus i Umeå.
Fall i Folkets hus i Umeå.
Jahaja, väldigt intressant, dääär, fantastiskt starka ledband.
Jahaja, väldigt intressant, dääär, fantastiskt starka ledband.
Normalt slitage, se på fan.
Normalt slitage, se på fan.
Suuuuga, suuuuga lilla knät.
Suuuuga, suuuuga lilla knät.
OPERERERA HÄR!
OPERERERA HÄR!
Jomen. Robocoplotten slår till.
Jomen. Robocoplotten slår till.
Hej akupunktur!
Hej akupunktur!
Eh. Öh. Nej, här är vi inte riktigt än.
Eh. Öh. Nej, här är vi inte riktigt än.

Efter sjuttiosju knäsorger och etthundratusensjuttitre knäbedrövelser fick jag idag från smärtkliniken i Nyköping en ny produkt som heter ”Painmaster – on the spot relief”. Eftersom jag faktiskt bara har ont just on the one spot, kanske detta kan funka? Man sätter fast två mojer på knät och så kopplar man fast en sladdmoj och en blinkmoj så att det ser ut så här medan mikroströmmen far och flyger genom det onda:

PM_PatchSet web

Och så lägger man sig att sova.

Share
Publicerat iBloggen

64 kommentarer

 1. Nämen … Painmaster låter som jag vet inte vad. En onding i en sån där modern dystopisk superhjälteserie/-film. Kan den skratta ondskefullt?

  (The Painmaster: Bwahahahaaa!
  The Lotten: I will never surrender! Take that
  **piercing sound of needles going into flesh, piercingly**
  The Painmaster: Curses! Foiled again!)

 2. Jag hoppas att kapitel 47 blir mycket kort.

  Och jag hoppas att kapitel 48 inte kommer att handla om Biolight. Det är också en patenterad bluffprodukt som godkänts av FDA.
  Biolight skulle göra samma nytta, ungefär, men blev ingen succé. Då satsade man på lättlurade hästägare istället. Aktien dalar ständigt och det är den väl förtjänt av.

  Vidare hoppas jag att kapitel 49 inte kommer att handla om den där magnetfilten som det görs helsidesreklam för i dagarna.

  Jag hoppas att de funnes färre charlataner och lurendrejare i hälsobranschen. Och flera kunniga läkare.

  Märk väl att FDA inte intygar funktion. Bara ofarlighet.

  Den där blinkande lysdioden – om grunkan fungerade så skulle den inte behövas. Då skulle du veta att den är aktiv utan att behöva blinkpynt som troligen kommer att störa sömnen.

 3. Jag har inte somnat än utan sprungit omkring som en tossa med min lysdiod. Nuuuu ska jag försöka sova.

  (Det värsta är ju att om det slutar göra ont vet jag ju inte om det är Robocopskyddet, akupunkturen, träningen, tabletterna eller Painmastern som ska hyllas.)

  /reservdelsmännschan Lottencop

 4. Skogsgurra, är Biolight månne samma mackapär som hos den travälskande grannen på landet hemma går under namnet ”hästlasern”? Den har med god effekt använts även på min fransyska systers svårbemästrade ryggskott.

 5. Vetekuddar, vila, massage. Det är grejer som hjälper. Dessutom finns det ju smärtstillande preparat av olika slag.

  Biolight säger sig fungera tack vare en ”noggrant vald kombination av våglängder, intensitet och pulsfrekvens”. Rent dravel. Våglängderna kan man inte välja, de bestäms av energinivåer i halvledarna. Intensitet och pulsfrekvens? Skitsnack. För bästa effekt ska man dra på för fullt. Och det ger ändå ingen effekt. Bortsett från den termiska. Och då funkar värme lika bra.

  Det kan nog vara så att den kallas ”hästlasern” men den är ingen laser. En vanlig lysdiodlampa med lite extra lull-lull, det är vad det är.

 6. Men jag ser ju så cool ut! Blink, blink, blink! Don’t blink! Blink!

  Robocoportosen (det stora skyddet) har dock stökat till min gångstil såpass att jag nu haltar omkring med ont i hälsenorna. Men jag haltar coolt: blink!

 7. LarsW

  Min sambo har en moj med två elektroder och olika styrkor och frekvenser. Den sitter på i en timme och verkar i tre och heter Cefar.

 8. Men SG, nervimpulser sker med elpulser (ursäkta om jag inte använder exakt rätt benämningar) och om man väljer rätt våglängd (rätt halvledarmaterial) så kan man påverka nerven. Jag tror inte alls att detta är båg, däremot tror jag att det inte hjälper mot allt, precis som att alvedon inte hjälper mot all värk. (Wow, tre inte i en mening! Trippelnegation.)

 9. Jorå. Båg är det.

  Visa att det funkar. Inte bara nån som säger att det funkar, utan blindtest. gärna dubbelblint eller bättre.

  Det har ingen gjort. Ingen har heller kunnat visa att slagrutor fungerar. Eller att elöverkänslighet och VLF-känslighet faktiskt finns.

  Homeopati funkar inte heller.

  Biolight har jag följt sedan rätt lång tid. Bara bluff. Anonyma intyg och betalda användare som prisade produkten i början. Numera hästmedicin. Hästar pratar ju inte. Så där kan man påstå att det funkar utan att patienten berättar vad hen tycker.

  Jo. Jag är så pass tråkig. Dubbeltråkig.

 10. Okej, men frågan var väl egentligen om nerven påverkas eller inte, inte om det var båg för det förstod jag att du tycker. Jag har bara erfarenhet av elektrifierade nålar som hjälper musklerna att slappna av och det funkar på något mysko sätt. Hur skulle man kunna visa detta? Det är jättesvårt att göra in vivo studier på människor. Jag tänkte mest på om nerven kan påverkas av en elpuls med samma våglängd och frekvens som den annars utsätts av på biokemisk (?) väg.

 11. Nej, Niklas.
  Den var helt ny för mig.

  Jag måste säga att den siten egentligen säger allt. I grunden har de samma inställning som mig. Precis som jag är de ödmjuka och beredda att ompröva sin uppfattning.

  Texten ”If you notice any mistakes or errors on this website, please email us and we will publish a correction. Please note that corrections will not be accepted unless accompanied by robust, peer-reviewed, scientific data” visar detta och motsvarar ungefär ”Visa att det funkar. Inte bara nån som säger att det funkar, utan blindtest. gärna dubbelblint eller bättre” De vill dessutom ha expertgranskade fakta. OK, det skulle jag inte heller ha något emot.

 12. mikaels

  Alternativmedicin är ju sådant som antingen 1) visats verkningslöst eller 2) (ännu) inte visats verkningsfullt.

  Ni vet väl vad man kallar alternativmedicin som fungerar?

  Medicin 🙂

 13. Ökenråttan

  Lille M:s sjukgymnast svarar på alla frågor av typen ”Hjälper det?” att det hjälper om man tror på det.

 14. Svårt att hinna med nu.

  Jo Pysse, visst påverkas nerver av el. Eller om det är musklerna som påverkas. Det är därför kraftfrekvent växelström är farlig. Det ger muskelsammandragningar (kramp) så att man inte kan släppa taget om en spänningssatt del om spänningen är mer än ca 40 – 50 V.

  Men att dra slutsatsen att det skulle fungera som generell smärtlindring kan nog bara en profithungrig (jodå, jag var med på sextiotalet) marknadsinriktad organisation hitta på.

  Det blev lite korstänk vad gäller ljus och frekvenser. Lysdioder (om man inte börjar labba med kvantprickar) har ett mycket begränsat antal möjliga ljusvåglängder och de beror av materialet. Biolight påstår (eller påstod på den tiden de jobbade med människor) att de hade anpassat och valt ut dessa våglängder för att de skulle få bästa effekt. I själva verket är det elektronskalens energinivåer och Plancks konstant som ”valt” våglängderna. Biolight har inte en chans att ändra detta.

  I Lottens blinkmoj är det ju inte heller ljus som sägs vara den aktiva komponenten utan den ström som skickas in i vävnaden. Skulle vara intressant att mäta lite på Painmaster och se om det är ren likström eller om den är pulsad/modulerad på något sätt.

 15. Nej, SG, den heter inte som jag! Den heter Evje. Gissa vad alla trodde jag hette när jag bodde i Norge? Gissa om de ringde mig och undrade om jag stavat fel på mitt namn när jag skulle skaffa legitimation? Gissa om jag är trött på att heta Evje?
  Jag brukade säga att jag härer ”bakevje” som betyder dyning på norska men då brukade folk verkligen se ut som fågelholkar.

  mikaels, det gläder mig att du kan din Tim Minchin!

 16. Jessica

  Kan ju ta ett tag att få kroppen att svara på behandling. Med akupunktur säger man minst fyra behandlingar innan man kan se någon eventuell effekt.
  Jag har pacemaker så el i någon form används inte, smärtstillande effekt eller inte. Snarare blir det kasta hit värktabletterna.

 17. Agneta uti Lund

  Dymmelonsdag i dag. Sådant här gjorde en och annan förr denna dag. I alla fall i Skåne: »Om man hade något otalt med sin granne kunde man bringa olycka i hans stall genom att före solens uppgång springa naken omkring hans gödselstack dymmelonsdagen .«

 18. Missade grovt där, Niklas. Men tydligen inte den förste som missat. Finns det ett Ejve också?

  Springa naken runt gödselstacken innan solen gått upp? Kollar förutsättningarna:
  Granne med gödselstack – check.
  Innan solen gått upp – check.
  Naken – check.
  Springa – no check. Möjligen en sakta promenad – lite som Poirot. Men det funkar nog inte.

  Så grannen får leva vidare i lugn och ro. Han röjer snö åt oss och då vill man ha ett gott förhållande.

 19. Jodå, byttte ut kyrkklockans kläpp mot en i trä (eller linda in metallkläppen i tyg) gjorde man i hela Sverige.

  Ordet dymmel lever kvar i vissa dialekter som dymbel eller dymling, som båda betyder ’träplugg’.

 20. Agneta uti Lund

  Mer om dymmelonsdagen enligt Ebbe Schön via uppslagsboken:

  Mängder med förställningar är kopplade till den här dagen. Det ansågs vara farligt att hugga ved – ”dymmeln” kunde krypa in i trät och göra så att veden ruttnade – korna riskerade den här dagen en sjukdom, ”kläv-älta”, om de trampade på spånor som huggits just denna dag, och att den här dagen bära hem granris från skogen var detsamma som att dra ormar till gården. Aska och sopor måste vara undanröjda på dymmelonsdagen annars, skriver Ebbe Schön i Folktro från förr, ”inträffade det förmodligen vanligaste av alla magiska straff: huset blev fullt av loppor och annan ohyra”.

  Sist upp ur sängen den här dagen kallades för ”dymmeloxen”.

 21. hyttfogden

  Nog var det väl i Bullerbyn som barna om dymmelonsdag skrev lappar och satte fast på folks ryggar? Små meddelanden som bäraren
  inte skulle ha en aning om att han/hon gick och bar omkring på.
  ”Agda älskar Oskar” eller ”Oj vad jag är tokig”. Typ.

 22. När jag var liten trodde jag att det hette lymmelonsdag. Vilket ju passade bra ihop med lapparna, så jag har fortfarande lite svårt att göra mig av med tanken. (Jag minns det mer som att det skulle vara ”sparka mig i baken” och sånt.)

 23. Vad jag glömde säga — om det var Bullerbyinspiration eller någon äldre tradition vet jag inte, men det med lapp å rygg fanns som fenomen runt mig under barndomen (inte i skolan för vi hade ju påsklov, men — um — bland lekande kamrater).

 24. Strutonsdag! Det hade jag aldrig stött på förut, tack för länken.

  Annars ser struton ut som nån sorts bär, ser jag. Små förtorkade ena som man har i en strut och bjuder folk?

 25. Agneta uti Lund

  I engelsk tradition kallas dymmelonsdagen Holy Wednesday eller Spy Wednesday. Sistnämnda term syftar på att Judas på denna dag skall ha avtalat med översteprästerna om att överlämna Jesus för trettio silvermynt och börjat leta efter en möjlighet att genomföra förräderiet.

 26. LarsW

  Guiden en sista(?) gång före hemfärden i natt:

  Jag vill kalla honom Turkpatriot. Den här veckan har vi nämligen lärt oss följande.
  *Turkiet har världens bästa tomater.
  *Världens bästa olivolja kommer från Turkiet.
  *De är bäst på cashwewnötter.
  *Rom grundades av en turk. (Den som gjorde’t kom från nuvarande T, som då förstås ska ha cred för Romarriket).
  *Den heliga Maria kanoniserades av en biskop i nuvarande T, varför den katolska kyrkans nuvarande status bla bla bla.
  *Världens bästa diverse andra grönsaker odlas i Turkiet.
  *Körsbär är ingen grönsak, så de får en egen punkt.
  *Världens bästa mattor knyts i Turkiet.
  * Med mera et cetera.

  Det blev ett stående skämt i gruppen, det här med världens bästa om i princip allting. Jag har frågat andra som varit här om de guiderna var lika extrema. Nix. Vår man är unik.

 27. Det där med tomaterna är sånt som ALDRIG fungerar för oss måttligt praktiskt begåvade. Dessutom måste man ha en riktigt vass kniv, påpekar maken (groomen, kanske jag ska säga). Dessutom brukar våra småtomater vara olika stora, vilket också torde komplicera saken.

 28. mikaels

  Och tallrikarna helt platta, med exakt lagom höjd på kanten.
  Men en riktigt vass kniv måste man ju alltid ha, så det ska ju inte vara något hinder.
  Kul idé, tycker jag dock, undrar hur det gick till när någon kom på det.

 29. Ett stort tack till den mänsklighetens välgörare som kom på och bekantgjorde denna värdefulla metod!

  Hur ofta har jag inte våndats inför uppgiften att dela körsbärstomater! Hur mycket blod har inte spillts! Hur många värdefulla körsbärstomater har inte kasserats på grund av dålig symmetri mellan halvorna!? Och hur mycket koldioxid har inte släppts ut när halvorna blivit så dåliga att det inte funnits annat alternativ än att åka och köpa nya körsbärstomater?

  Detta är ett gott exempel på vad fritt tänkande kan leda till och det inspirerar till efterföljd! Jag kommer i all blygsamhet nu att försöka omplantera metoden till köttbullar. Till en klassisk köttbullemacka med rödbetssallad duger inget annat än perfekt delade köttbullar och just det momentet har alltid varit extra svårt – men inte nu längre! Jag återkommer med besked om hur metoden i detalj kan utformas. Stå bi!

 30. Jag hade faktiskt funderat på det här med de småtomaterna som springer ner från skärbrädan och gömmer sig i diskmaskinen, men tänkte mig med ett halvrör; man lägger tomaterna i något som har en skåra och så skär man alla en efter en medan de ligger stilla i skåran.

  Eller så tar man två tallrikar oc…

 31. Till påsk vore det väl bra om de kom tillbaka med ägg. Och skärtorsdagsförmåga, vad nu det skulle kunna vara.

  (Det kom just ett nytt bås, så nu kan man vara ogenerat larvig här)

 32. Förresten vitsade någon till det på mitt jobb och tyckte att vi borde fira skär-torsdag lite extra. Vi tillverkar nämligen just skär.

 33. […] var ju länge sedan jag berättade om knäna! Och allmänheten sitter ju och vrider sina händer av oro! Hur går det för […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

wp-puzzle.com logo

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.