Hoppa till innehåll

Pausmusik

Eftersom jag har våldsamma problem med bloggens funktion och möts av allehanda inte särskilt fantasifulla felmeddelanden och det tar evigheter att … bla bla bla (är trött på krånglet!), så får ni idag bara lite pausmusik medan vi (ergo min bloggtomte) försöker fixa och dona lite.

Jag väljer nu (och förlåt nu alla som redan har hört mig berätta om och sångillustrera det här tidigare idag) lägga ut tre låtar som spelades på raken i Mix Megapol vid elvatiden när jag satt i bilen och kunde yla för allt jag var värd:

Uu-huuundo (Sanna Nielsen):

Halooo-ohooo (Beyoncé):

Yyyy-hooooouuuu (Robin Stjernberg):

Jag undrar jag, vad nästa låt skulle ha kunnat vara för att passa in i ooohooooo-stuket.

Share
Publicerat iBloggen

81 kommentarer

 1. Fick en 503 på min senaste kommentar, som trots allt gick igenom efter kanske fem minuter. Annars verkar varannan inläsning ta 2-3 minuter. Dags att byta webbhotell?

 2. Ja, looooooove!

  LarsW: jaaa. Det senaste meddelandet från webbhotellet sade:

  ”Apache Error log” är ett verktyg du hittar via vår kontrollpanel så talar om olika fel som finns i din hemsida.
  När jag går in och kikar i denna log ”kontrollpanelen –> Site Summary / Statistics / Logs –> Apache Error log ”
  Så finns det flera hundra rader som talar om olika fel.

  Felen kan bero på att något gammal ligger kvar och skräpar.

  Sedan är jag tyvärr inte männscha att begripa hur jag kan ha stökat till såpass – även där.

 3. Jag har i några dagar vid enstaka tillfällen — under försök till inträde här, alltså — fått nåt felmeddelande som jag tyvärr inte har dumpat så jag minns inte exakt lydelse, men det har rört sig om att sidan har överskridit sitt utrymme för besök, ungefär.

  Inte vet jag om det kan vara till någon ledning.

  Just nu säger jag bara ooooooohhh, jag kom in (det gick inte alls förrän alldeles nyss, och jag har försökt av och till i en halvtimme, kanske).

  (Jag vill inte länka till Ooa hela natten för jag vill sluta tänka på den genast, tack!)

 4. Annika: Är det en enda jävla förbannade helvetes låt jag inte vill ha på min begravning, så är det just den. (Nu kommer väl LL99 omedelbart att länka, men visa ålderdomen lite respekt och låt bli, snälla!)

 5. Pausmusik, var det. Här P2-s klassiska stereotest. Det oförglömliga ’mitt emellan högtalarna’ och ’obestämd plats i rummet’ dyker upp vid 1:16. (Tryck på play-symbolen högst upp).

 6. Dieva

  Nu kom jag in! Men lite trögt var det allt.

  Så kan jag inte komma på en enda låt som följer temat. Tur att det inte hänger på mig.

 7. Typisk! Största problemet i slutet av varje månad är att vi gjort slut på vår surf. (Idiotiskt abonnemang!)
  Och idag glömde jag hörlurarna hemma.
  Får fundera ut något lurt att roa mej med … ”Titta, jag har bakat kladdkaka till avdelningen idag!” Visst ja, det har jag ju. Kan jag slå i dom något annat kul? ”Den här kladdkakan bakar man av enbart socker!” Visst ja, det är ju nästan också sant.

 8. Och jag vet att det inte heter ”något lurt”, men jag kunde inte låta bli!
  Visst är skillnaden hårfin? ”Lurigt” hade kanske varit bättre? Hur som helst vill jag lura någon idag! Men hur?

 9. Inga problem noterade här, mer än Livet som ställer en massa krav på mej så jag inte kan hänga i båset så mycket som önskvärt vore.

 10. Jag lurades i radio i morse, men skulle göra’t på skånska (fejkintervju) och (… ååååååh, stön …) TAPPADE skånskan plötsligt. Jag bara vacklade från skånska till Åke Whilney-babbel och tillbaka till skånska och sedan tappade jag de skorrande r:en och så … stånk.

  Nu är förresten webbhotellsflytten på gång. Yeah.

 11. Christer

  Har ni förresten sett kids/teens/youtubers/elders react av FineBrothers? Riktigt kul! Kolla till exempel här.

 12. Ni ska ha beröm, ni som
  1) kommer åt bloggen
  2) dessutom kommenterar.

  Det tar ju evigheter! (Men snart tar vi nya tag. Tydligen är min blogg ”ganska stor” och det tar sin tid att flytta härket.)

 13. Mikaels: här är en favorit från 2012, när någon fick till det så här fint:

  Språkrådet plockade bort ogooglebar i listan över nya ord 2012. Googles påtryckningar gav resultat. Men efter ytterligare en revidering av listan lägger Språkrådet in det populära begreppet än en gång. Om än i en annan form.
  Ogogoogoglolebobaror. 
  Genom att använda det så kallade rövarspråket hoppas rådet komma runt alla former av påtryckningar från, främst utländska, storföretag. 

  – Inte ens Google Translate klarar att översätta det nya begreppet, så chansen är stor att sökjättens juridiska avdelning aldrig får reda på att vi slår tillbaka, säger en källa vid Språkrådet till Datormagazin.

  Och fler förändringar är att vänta. Varumärkesrelaterade ord som vespa, soda stream och foppatoffel kommer att ersättas med vovesospopa och sosododa sostotroreamom samt fofopoppopatotofoffofelol.

 14. och

  Det var lite marigt för mig också att komma in, men det lyckades nu på tredje försöket. Men jag slipper obegripliga meddelanden – det står bara ”Väntar på lotten.se…” längst ner, och så händer inget.

  Min egen blogg tog lite tid på sig att få iväg ett pyttelitet inlägg.

 15. Jojagog hoharor inontote hohafoftot nonågogrora poproroboblolemom alololsos!

  Dodetot hoharor fofunonkokatot utotmomärorkoktot vovarorjoje gogånångog.

  Filler ekon fika skon fiv ikon fila takon fis äkon?

  Fig jakon filskar äkon fir ekon fihopa allikon!!

 16. Jag älskar också fikonspråk. Goddag yxskaft! Idag blev jag utnämnd till jobbets idéambassadör ”för att jag inte följer reglerna”! Okej, det var min franska chefs underbara motivering, men jag tror inte det var ett aprilskäm. Jag känner mig hedrad.

 17. Just nu verkar det alldeles normalt. Jag …

  Vad var det jag ville säga nu då? Det har jag glömt. Men jag kan ju prova ändå.

 18. I väntan på bättre tider:
  Ett av de överlägset bästa sägs vara BBC-s om den felslagna spgaghettiskörden i Schweiz(!) på 50-talet. (’Hur planterar jag en buske då? -Sätt ner ett strå i tomatsås).

  Ettan på listan minns jag faktiskt, Kjell Stenssons odödliga Färg-TVinsats 1962. Morsan slet fram ett par dyrköpta strumpbyxor och draperade vår svart-vita TV med dem. Visst skimrade det, men inte riktigt í de kulörer man kunde förvänta sig.

 19. Kyocera (skrivartillverkare) har låtit sina servicekillar sätta upp meddelanden vid sina kopiatorer och skrivare:

  Denna maskin är nu utrustad med röststyrning.
  Du kan säga ”Kopiera” eller ”två exemplar”.
  Du kan också säga ”Förstora till A3”

  Tänk på att modulen är nyinstallerad och att den kan behöva en inlärningsperiod. Om kommandot inte uppfattas av maskinen ska du upprepa det i lugn ton. Om nödvändigt flera gånger.

  Om du har en särpräglad dialekt kan du behöva be en kollega om hjälp.

  Var framför allt lugn – varje skiftning i humör eller röstläge försvårar inlärningen.

  Du kan förstås också använda de vanliga tryckknapparna.

 20. CS, även kallat The Devils Font, började närmast som ett skämt, eller möjligen riktat till barn. Skapat förstås av Microsoft av alla. Fr.o.m -95 ingick denna typografiska katastrof i Windows. Resten är ett trist stycke samtidshistoria.

 21. Comic Sans är ju inte riktigt rumsrent. Det förvånar faktiskt att CERN valt det som officiellt typsnitt när det finns så många andra mer sofistikerade typsnitt att välja mellan.

  Det mest närliggande är förstås Helvetica – CERN ligger ju till stora delar i just Schweiz. Men, oss emellan, känns Helvetica inte alldeles på. Lite daterat, om man säger. Vad som förvånar är att man faktiskt valt Comic Sans när det mera sofistikerade Comic Avec hade fungerat så mycket bättre med sina svagt rum-tidkrökta hårstreck.

  Om CERN inte hade haft så vansinnigt brått så hade man kunnat använda det betydligt seriösare typsnittet Tragic Sans, vilket just nu genomgår tester på det berömda Laboratoriet i Schweiz där laboratoriechefen herr Ado Bee säger att de preliminära testerna visar betydande förbättringar och att man nu arbetar på att finna den perfekta krökningsradien och längden på hårstrecken.

 22. Örjan

  SG 19.06: Påminner mig om Lottens personliga institut (i Schweiz), som jag tipsade dig att besöka, men avböjde.
  Kan tyvärr inte hitta refererat inlägg för länkning.

 23. Örjan
  Jag läste detta i Neuer Schwyzer Zeitung. Minns inte vilket datum.

  Som alla förstår blev det fel i kommentaren 19:06. Det är förstås inte Tragic Sans som har hårstreck utan, självklart, Tragic Avec.

 24. Jisses vad jag inte hänger med ikväll! Fonter på tapeten nu.

  Kyoceras skämt hade funkat på mitt jobb! Vi dras sedan flera år med en röststyrd telefontjänst som driver alla till vansinne!

  En kollega berättade om sin grannes 1:a aprilskämt på SL. Han undervisar nya busschaufförer och satte upp anslag om utbildning på den nya dubbelledade bussen. Kurs i Tyskland, men hela veckoprogrammet på anslaget, samt plats för intresseanmälan. Var det på ditt jobb Ninja?

  Nästa år ska jag minsann … (vara väl förberedd!)

 25. Örjan

  SG: Intressant referens. Nyfiken på fler av deras artiklar, i detta eller andra ämnen.

 26. Förstår inte vad folk har emot Comic S. Faktiskt! Alla de andra fonterna är ju så stelbenta. Eller försöker vara artistiska. Eller nåt. Snobbiga är vad de är!

  Åsså finns det saker som låter som aprilskämt men tydligen inte är det. Fick i dag höra om fjärrstyrda persienner som kan styras via mobilen. Från annat land! Tydligen helt sant. (Eller???)

 27. Örjan

  Dina: Fjärrstyrda persienner.
  Det kan jag tro på.
  Via telefoni.
  Även om skillnad i land

 28. mikaels

  @Dina: Comic Sans says: ’This is a serious laboratory, with a serious research agenda.’ – ”And it makes the letters look all round and squishy,”
  enligt Cerns site, tongue firmly in cheek, såklart, men det är ju ingen riktig font, den ser ju ut som när någon hittar fontvalet i Word för första gången och lämnar Courier för vildare trakter, och gör helt oläsbara dokument.
  http://www.pcworld.com/article/2030201/killing-comic-sans-5-alternative-fonts-that-protect-your-dignity.html

 29. Woooo-hooooow vad ni har varit envist duktiga på att hålla igång trots bänglet och segheten! Jag har lyssnat på alla oooooohoooo-låtar och vrålat med.

  Att vara känslig för typsnitt är nog som att vara musikalisk (eller skrivregelstoka): man står inte ut med ”fel”.

  Tydligen kommer hela lotten.se att vara överflyttad till imorrn kväll och nu är abonnemanget hos gamla webbhotellet uppsagt. Det känns som när en fis på tvären släpper.

 30. [ljudillustration]**pffprrrprrrtt**[slut ljudillustration]

  Nu ska vi se — jag kom ända in hit utan mankemang, men di dära uppgifterna man fyller i för kommentarer hade trillat bort.

 31. Å nu är jag anonym. Det blev jag vid flytten.

  Det finns rätt många sätt att se på detta med typsnitt. Man kan känna det man känner. Man kan känna det som modet föreskriver. Man kan göra det som arbetsgivaren har bestämt och man kan säkert göra på en massa andra sätt också.

  Slog en zwibel i stället för namn och adress. Undrar om det går igenom?

 32. Örjan

  Hej SG! rsareijjj…
  Är det du, som represeraterar lokala vargar?
  Välkommen i ny skepnad!

 33. Örjan

  Lotten, SG: Skulle kunna ha varit krock med kommentarer , om jag inte behövt omskriva/omstava min flertalet gånger.
  Men vinet var/är gott.

 34. Örjan

  Reijjrigiåpogr? enligt SG
  Kod för någon?
  eller
  Omkastade bokstäver för verkligt ord/begrepp?
  eller?

 35. Tack, Lotten. Jag var LarsW på jobbet i evigheter Amen. Så tidigt som 1988 fick jag in den namnteckningen i passet och den sågs också i körkortet långt dessförinnan.

 36. Nej, Örjan.

  Det var vad sättarna på de gamla Linotypemaskinerna kallade en svibel (Zwiebel, tror jag att det kommer från) när de behövde fylla ut en rad. Ibland glömdes den och följde med i pressen. Alltid obegriplig eftersom de lät fingrarna dansa fritt på tangentbordet.

 37. Nope. Att vara namnar med ett relativt ovanligt efternamn i samma företag hade sina komplikationer, men vad jag vet Båsar han inte här. Men jag kan berätta att vi redan 1982 tog hand på att han var Lasse och jag Lars dubbel-v. Det passade oss bägge och sparade förvirring. Jag gick på vaktlista och kunde ha varit ledig i 3-4 dar innan jag såg en bacillpåse egengkligen avsedd för honom i mitt postfack. Då var den infon vanligen överspelad eftersom programmet hade gått.

  För att inte tala om de vansinniga kväveövergödslande bönderna som han satte åt på lördagmorgnarna. Var jag i tjänst, kunde det hända att jag fick en tosig smålänning i örat när jag satt med Hasse Tellemar i sändning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

wp-puzzle.com logo

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.