Hoppa till innehåll

Dag 1 i Belgien: Leuven i bilder

I förmiddags landade vi i ett bastuvarmt Bryssel, ungefär samtidigt som även Sverige fick värme och U21-pojkarna som igår vann EM vaknade med förmodade känningar i ljumskarna.

trasselikabinen
Flygresan inleddes med ett oerhört bänglande och gnällande mellan personer som 1) ville ha en miljard väskor inne i kabinen 2) krävde att ingen annan skulle få ha med sig sina saker i kabinen. ”AKTA MIN DATOR!” skrek en man förtvivlat i falsett när en man med Karl-Alfred armar lade sin rullväska ovanpå hans ryggsäck.
personalenflyg
Ombordpersonalen verkade märkbart lättad över att flygningen inte misslyckades – såpass att de fotograferade varandra framför det tappra flygplanet.
scarry_flygplanfullt
Relaterad bild, bara.

Vi är i Belgien för att den djefla mannen ska börja arbeta internationellt och för att jag ska få dricka vin och leva lyxliv. (På vandrarhem och med en diet som inte inbegriper restaurangbesök, men i alla fall utomlands.)

belgiskreklam
Skyltdockorna är lite annorlunda i Belgien.
vattenred_
En vattenpost som påminde om en av mina lärare på mellanstadiet.

Leuven, där vi är ska vara i två dagar är en förtjusande liten stad på … googla, googla … JÖSSES 98 000 invånare! Med tanke på den pittoreska stadskärnan tänkte jag … 20 000 … på sin höjd!

baguetter
Och så här går man på dessa breddgrader förstås omkring hela dagarna, vet ni.

Stadshuset i Leuven började byggas på 1300-talet och är som ett gotiskt underverk med statyetter på fasaden som paljetter på en cirkusklänning.Leuven,_stadhuis

sovande_kommunhuset
Närstudie av en uttråkad politiker.

Universitetshuset stod öppet och välkomnande, på ett i Sverige sällan skådat slag. Vi bara vandrade rakt in, upp i aulan och runt i festlokalerna och oooade och aahaade oss till syrebrist. Allt var i marmor, allt var blankt och snirkligt, men …

universitetstrappa
… minsann såg jag inte ett litet spår av en svunnen fest. (Titta med lupp på andra trappsteget.)
padda_n
En av figurerna i en monter inne på universitetet hade … en iPad på magen?
reklmafonster
Fönstren i ett av husen inne i stan hade bilder på … vaddå? Vad är gemensamt för dem alla? (Man undrar ju vem som kanske gömde sig i det öppnade fönstret högst upp.)

 

gratis
Sådant som man gratis har tillgång till om man parkerar i Belgiens allra mest nybyggda parkeringshus: hjärtstartare, cykel, elcykel, luftpump och paraply.
parkeringshusparfym
Samma parkeringshus spelade även musik och sprejade parfym så att vi inte skulle förledas att tro att vi befann oss i ett parkeringshus.
tantentrillarsnart
Hej Samsonite i Belgien! Hur man än ser på denna reklam, förstår man ju att det där kommer att gå åt helvete.

Nu ska vi rusa ut och slå klackarna i det belgiska chokladtaket!

Share
Publicerat iBloggen

33 kommentarer

 1. Slagsmålen om overheadplatserna på planen har jag gett upp. Våra jackor, min Djurgårdskepa och Påsen går alltid att tränga in.

  Resten, inklusive bucker och korsord går in i ryggan som jag knör in under framförvarande säte. Vad DDM för övrigt ska ägna sig ut, får jag annars ingen riktig kläm på.

 2. Mitt första välfungerande simuleringsprogram hette TUTSIM.
  Ditt uppdrag, Lotten, är att fundera ut varför det hette så. Stark anknytning till Leuven, som ett tips.

 3. och

  Jag begriper inte heller vad DDM ska göra. Vara på seminarium? Hålla spännande föredrag? Se till att hela mojset funkar?

 4. Betong-Bess

  I Leuven hade jag en gång en brevkompis. Vi skrev till varandra under en 10 år. Vi var 11-12 år när vi började och jag kommer fortfarande ihåg hennes adress. Fascinerande hur den efter drygt 20 år ploppade tillbaka i huvudet på en gång när jag läste ”Leuven”.

 5. Leutten leuver leuppan i Beulgien.(Jag skulle bara testa hur det såg ut.)

  Jag har alltid tyckt om regionnamnet Brabant. Det ser felstavat ut när det är rätt! (Antagligen tror ögonen att de ska få se ”drabant” och så får de inte det.)

  Chokladrapport?

 6. Leutten leumnade hemmet i Eskilsteuna feur att leuva leuppan i Beulgien.
  Så deut kan bli, bara så där heupp!

  Tack Annika, jag skrattar så hostan leusar en massa sleum.
  Die leuven treungs mit di bären in der wald.

  Man kan inte heulla sig av nyfikenheut vad Beurgmans geur i Beulgien, men det kommer veul en rapport vad deut lideur.

  (Eur av förkylning euxtremt treutt och leuttroad).

 7. … oj, för ett ögonblick tyckte jag att ”leuttroad” var ”lättutrotad” och blev orolig att förkylningen var Mycket Allvarlig.

  Glad to be of service. Och krya på dig. Kreua peu deug, menar jag!

 8. I deuschen, meunar du?

  Annika, det är en episk mancold, fått den av min son, som fick den av sina kamrater i midsomras. Har låtit hälsa att jag hatar dem, de hälsade detsamma.

 9. Oj, mancolds som är de allra värsta …

  Och 40 ° är — brrrr, jag fryyyyser av avsmak! (Jo, faktiskt, jag har varit med om att när det är alldeles, alldeles för varmt så kan man liksom tvärtomfrysa, man ryser och huden knottrar sig lite. Det gjorde den till exempel den där gången på Kentucky Fried Chicken i Oxford som gav oss en värmeupplevelse vi har försökt glömma i tjugo år. Utan att lyckas, förstås. Brrrrrrrrrrrrrrrr!)

 10. och

  Lotten, om jag inte hade träffat Sara Lövestam, skulle jag tro att hon är ditt alter ego. Jag har just läste hennes ”Vad är grejen med verb” (hon är grammatikälskarnördentusiast) och den kunde vara skriven av dig. Antingen är ni samma själ, eller också är hon en trogen bloggläsare och har låtit sig inspireras! (Sämre inspiration kan man få.)

 11. Nästan smält. Åkt omkring med mamman i en bil (tack och lov för AC!). Först till provningsanstalten — som förstås inte heter det utan … vaff … *blir tvungen att gooooogla* förarprovskontoret — där hon fick avbilda sig för förnyelse av körkort (inte för att hon kör bil längre, men ett bra id ska man ju ha). Sedan lite hit och dit inne i Örebro, och slutligen till Wadköping där vi fikade tills vi nästan dog (oj vicka goda bullar och bakelser …).

  Det var 29 ° på Närkesslätten. Asch usch isch.

 12. Brid

  Jag har nästan smält. Trettio grader i skuggan. Vi har flyttat runt mellan skuggplättarna med varsin bok.

 13. Hej och ursäkta frånvaron. Man måste ju ransonera vågorna när man är ytomlands. Dessutom är det nåt so händer med hjärnvindlingarna i denna värme. Jag kan nästan inte stva.

 14. Förresten – jag har inte läst boken, Och, men har hört att den är lysande. (Varför har jag inte läst den? Jag ÄGER den ju, den ligger hemma på läshyllan! Hm, jag kanske bara är fylld av oginhet.)

 15. Lotten, den boken läser du lätt som en plätt inkentinken för den är kort samt skojigt skriven. Jag estimerade den mycket. (Och det finns ju gott om utrymme för trevliga språkböcker så … *blink blink*)

 16. och

  Läs den! Min enda anmärkning är hon i slutet har en skitkul frakturstilsavbildning av bibelstycke med instuckna helt felaktiga förklarande anteckningar – ”sådan” (tror jag det var) blir ”lådfan”, etc – UTAN att rätta till, vad jag kan se! Upprörande! (Om det finns en rättelse som jag missat, slutar jag genast att vara upprörd).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

wp-puzzle.com logo

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.