Hoppa till innehåll

Sommarens ”bucket-list”

Nu kan jag ta min hand från barnens uppfostran – de verkar underligt nog kunna sköta sig själva.

Jag har tidigare bl.a. berättat om lovens filmtittarprojekt och bokstavstema. Alla ansträngningar beror på att barnen drar sig mot amöbatillståndet om de inte puttas i ”rätt riktning”. (Det vill säga: vad jag som diktatorisk förälder anser vara ”rätt riktning”.)

Men nu har de helt på egen hand och totalt frivilligt skapat en lista på vad som ska göras under sommarveckorna! Jag är imponerad, rörd och nästan lite skakad: vad har jag skapat för monster?

Barna Bergmans Bucketlist sommarn 2015

Äta glass till lunch ✔︎
Vara borta med bilen i tolv timmar
Ha för stora kläder en hel dag
Gå en tvåtimmarspromenad ✔︎
Baka kanelbullar
Vara i (med fötterna på marken) 20 kommuner (hittills har vi bara varit i fem)
Steka pannkakor ✔︎
Inte titta på skärm på 24 timmar (man får be någon annan kolla datorn/mobilen)
Hitta en spännande ruin
Besöka fem nya kyrkor (låsta räknas)
Träna bollbehandling minst en gång i veckan
Äta palt
Åka till ett tekniskt museum
Göra förändring i trädgården ✔︎
Ha vattenkrig med 5+ personer ✔︎
Hitta ett nytt band/artist
Bada 25 gånger
Gå till skolan och hälsa på lärarna ✔︎
Fika på riktigt (4+ personer: bullar, saft) ✔︎
Spela kricket
Anordna snigelrace ✔︎
Sova utomhus
Spela brännboll
Hitta tre nya badplatser
Åka norrut
Skapa ett konstverk ✔︎
Ta studenten ✔︎

Jag menar, vilka tonåringar vill besöka ruiner och kyrkor och vara utan datorn i ett dygn? Va?

Några bildbevis:

fandangomuggar
Tjugotre- och Femtonåringen har tillsammans gjort muggar: ett konstverk.
glasslunch
Glass till lunch. (Alla de tre närvarande barnen drabbades av jätteallergi med tjocksvullna ögon och rinnande nysningar, så det var en bitterljuv upplevelse.)
julianstudent
Spanjoren lyckades med konststycket att läsa in sin spanska studentexamen på distans, och ville också ha mössa och …
julianstudent2
… åka på flak när han hade gjort sista provet på spanska ambassaden i Stockholm.
lotten_basketboll
Bollbehandling på veranda kräver extra koncentration eftersom underlaget inte är optimalt.
snigelrace
Loppet 30 cm snigel (snäcka) på grus vanns av Ulla längst till vänster. Skalis kom sist, för vi råkade placera honom bakvänt så han missade starten med tre minuter eftersom han då vände sig om.

Idag ska vi göra palt!

Share
Publicerat iBloggen

105 kommentarer

 1. Vilken fin lista! Och vad långt avbockningarna redan har kommit!

  God idé att även låsta kyrkor räknas. (Ack, hur många kyrkor har man inte hittat och intresserat sig för, bara för att inte kunna komma in? Den enda gången vi hade tid på oss i Helsingfors var Uspenskijkatedralen stängd för renovering. Det grämer oss fortfarande.)

  Blir det något kusinbesök i England under sommaren? Eller tvärtom? Annars undrar jag över hur barna ska få fatt i lämplig kricketutrustning samt sådana levande spelinstruktioner som man kan komma någonvart med.

  (Tänk, under några år av mitt liv fattade jag kricket, eftersom jag som sextonåring såg en äkta match på en äkta by-kricketplan, och vid sidan av mig hade en kunnig ny bekant som gav mig löpande kommentarer och förklaringar. Men allt har efterhand sjunkit in i dimman så nu minns jag ingenting.)

 2. Jag vill vara ett Bergmanbarn!
  De verkar ha så kul, de där långhåriga typerna.

  Jag kan göra mat av Ulla. Och Skalis.

 3. Lille Maken

  Jag har sagt det förut och jag säjer det igen: Ska man shoppa då ska man ge sej ut i landsorten. I Stockholm finns ju ingenting. Vi var nyligen i Norberg (primärt för att köpa Napoleon-bakelser) och då slank vi in både i ortens antikvariat (!) och loppisbutiken. Sonens flickvän hittade en del gamla bra böcker, sonen köpte en unik LP för vrakpris och själv kom jag hem med två snigeltallrikar och dito tänger för sammanlagt 80 pix. Så kom hit med era sniglar bara! Vi är rustade.

 4. Ökenråttan

  Och felicidades till spanjoren! Qué bueno! (Jag kan inte göra inverterade utropstecken, där i början.)

 5. Shoppa ute i landet! Man tror inte att det går – men det går.

  Först upptäckte vi Varuhuset i Rönnäshytta. Det ligger i Annikas trakter. Det var vid jakt på räknestickor. Vi kollade på bokhandeln i Askersund och den enda som kunde uppbringas där var bokhandelsbiträdets fars räknesticka som bokhandelsbiträdet skulle försöka få med sig nästa dag.

  Vi tyckte att det blev lite jobbigt att övernatta i Askersund i osäker väntan på räknesticka av osäker kvalitet. Då fick vi tipset att åka till Varuhuset i Rönnäshytta – ”Där finns ALLT!”

  Vi tittade in när vi passerade på vägen hem. Några räknestickor hade dom inte, men massor med andra saker som vi inte ens visste att vi nånsin hade haft behov av. När vi lämnade platsen hade dom inte riktigt ALLT, vi fick med oss rätt så mycket.

  Och nu, när vi snart blir inflyttare i avfolkningsbygden Norra Länsdelen (de som styr och ställer i Örebro län vill tydligen inte ta ortnamnet i sin mun) så får vi av utsocknes veta att ”På Lådan – där kan man köpa ALLT!” Som exempel nämndes WiFi-boostrar och klänningar för Nobelfester.

  Lådan ligger nära Tions väg i Norra Länsdelen. Bara några minuter från vårt nya pörte. Välkomna på fika efter er personliga shoppingupplevelse!

 6. &# 161; ger det önskade tecknet om man tar bort mellanslaget, ÖR¡

 7. Alfredsoncitatet lyste starkt i all sin diskretion.

 8. Annika: Säg inget till barnen, men jag troooooor att ”kricket” egentligen är ”krocket”. Vi får se hur upplägget blir.

  (Jag ska till kusinen i England den 25/7. Och i övermorgon åker jag till Belgien. Trarajdiraaa!)

 9. Ökenråttan

  ¡ Vad har du för grejer, LarsW?

 10. Google. Why did You ask¿

 11. och

  Man kan väl inte göra mat av långdistasglidare, Ninja? Jag är mest fascinerad av att en faktiskt vände sig om och följde efter de andra – sniglar (ursäkta, snäckor) är väl inga flockdjur direkt?

  Grattis till spanjoren! Ännu ett geni i familjen.

 12. Ökenråttan

  LarsW: Nämen NU blev det sånt där ! i min förra kommentar. Men inte när jag skrev det. ¡ Qué raro!

 13. När man skriver kommentarer här får man ju en förhandsgranskning i en nedre ruta. Den slår fullt ut när man klickar bredvid den övre skrivrutan. Exempelvis ☠ om man dissar något någon skrivit. I skrivrutan ser man ännu koden och kan ändra till något mindre förargelseväckande, kanske sommarvädret ☈.

  Ejengkligen rätt kul, men risken finns att de med äldre läsare inte ser detta.

 14. Hos oss kommer vinbärssnäckorna i stim. Jag skulle inte komma på att laga till dom, men min mamma har lagat sniglar. Helt ok käk.

 15. Ökenråttan

  LarsW. Ja, bara det blir rätt till sist, så.

 16. PK

  Jag vill vara med på vattenkriget. Har en gång haft vattenkrig med en nyopererad 12-åring på en avdelning på Akkis, till sjuksyrrornas stora förtjusning. Men dom fuskade och hjälpte 12-åringen med vapenarsenalen. Blött blev det i alla fall.

 17. Och: Vi misstänker att alla sniglarna har en kompass eller solfeeling eftersom vi (kanske lite elakt) vände på flera av dem efter kapplöpningen för att se vad som skulle hända.

  Alla vände tillbaka: ingen ville gå åt ”fel håll”, inte ens när vi lockade med belöningar.

 18. Eh! Grattis till spanjoren! Eller studenten, vill säga. Duktiga, duktiga barn!

 19. ”Eh!” tror jag förresten skrivs ”Oi!” Det var lite så jag hörde mellan mina öron i alla fall. Lite som Amy.

 20. Jag tror fan jag ska göra en intervju med spanjoren så att vi får ordning på hans svensk-erfarenheter. I övermorgon flyttar han och Tjugoettåringen till egen lya: en tvåa med minimalt kök för nästan 7 000 kr i månaden.

  (Jag har inte hängt med i löne- respektive hyresutvecklingen och fattar inte nåt av varken det ena eller det andra.)

 21. Aha, Lotten (redan 14:18 härovanför), det var som jag misstänkte … men det var väldigt roligt att skriva kricket med k gång på gång och se stavningskontrollen nästan börja gråta över att den aldrig fick ändra till krocket! (Man får stava cricket med c eller k, efter behag, på svenska, men det är väl inte särskilt vanligt att försvenska, vad jag vet.)

  Men jag förespråkar definitivt cricketövningar i sommar, krocket är ju så vanligt. (Utom terrängkrocket som är myhyhycket roligare än slät gräsmatta! Det ska vara långt tovigt gräs, stenbumlingar, buskage och sly och mer eller mindre kraftig lutning åt olika håll, blir krocket en utmaning och ett stort nöje!)

 22. Javisstja — Skogsgurra har alldeles, alldeles rätt! Vi har sisådär tre kilometer till det fantastiska varuhuset som har om inte allt så nästan allt. Om man behöver köpa något mindre vanligt häromkring frågar man sig alltid ”Vem säljer sådant? Finns det någon i Marieberg (monsterhandelsplats)? Äh, vi kollar Rönneshytta först.”

  Inomusmöbler är det enda jag kan komma på som de inte har, utom lite pallar och sånt smått. (Utomhusmöbler åker däremot hela länet dit för att handla.)

 23. Inomus … vad är det för en mus och varför behöver den möbler?

  (h kan infogas på därför lämpligt ställe av den som så önskar)

 24. Agneta uti Lund

  Inverterat utropstecken på Mac:
  alt + skift + 1
  ¡Qué bueno!

  Mellan mindre med återkommande regnskurar var det lite sommarlikt väder i Lund i dag.

 25. LupusLupus99

  Jag tänkte då slå ett slag för RAÄs sommarkampanj
  ”Hitta till kulturarvet i sommar”.
  Perfekt för den som vill hitta en ruin.

  I just Eskilstuna med omnejd så finns det massor av
  fornborgar (vilket ju fornborgsexpert Lotten ju bör känna till).
  Gå till fornsök, välj Södermanlands län och
  Eskilstuna kommun, välj fornborg under lämningstyp,
  klicka sedan på sök för att få fram en lista på alla kända
  fornborgar i Eskilstuna kommun.

  Gällande kyrkorna så kan the Bergmanians använda sig av
  appen Kyrkguiden (som jag såg länk till på RAÄs sida).

  Även badplatser kan hittas via app.

 26. LupusLupus99

  Jaha nu har jag varit stygg och skrivit in för många länkar så
  Lottens spamskydd har agerat genom att skicka mitt inlägg
  till spamlådan.

 27. Terrängkrocket är kul! Vår tomt är för platt, så vi spelar runt knuten – samma sträckning som 5-kamp har i vår trädgård.

 28. LupusLupus99

  Badappen var visst bara för Göteborgsområdet.

 29. Ökenråttan

  Nu är det klippt! Eller snarare skuret. Klippt och skuret. Jag har köpt en mandolin. Inte för att spela på utan för att strimla vitkål och skiva gurka riktigt tunt till sån där fransk gurksallad. Jag har ju tidigare berättat vad jag kan åstadkomma med en vass laxkniv och andra knivar så det bör inte förvåna när jag berättar att jag fick med en skiva pekfinger i gurksalladen. För att dölja blodet gjorde jag en dressing med balsamvinäger och om det kom med lite pekfinger i salladen så gör det ju inte så mycket; vi är ju inte vegetarianer.

 30. Ökenråttan: Har jag berättat om när jag 1987 till 100 personer gjorde finska piroger med ett avskuret pekfinger med plåster i?

  Om inte, så har jag det nu.

 31. Ack, vad kul att du rotar i gamla inlägg, Örjan! Det där loppet hade jag helt glömt bort!

  Och heders, Skogsgurra, som ser den Alfredsonska blinkningen.

 32. Mandolin är suberbra till peccorinoflagor också. De blir superba.

 33. Varenån som sa terrängkrocket med lax? Jag kommer!

 34. Ökenråttan

  Lotten: Min sallad var i alla fall plåsterfri!
  Tack, AuL för ¡-tipset. ¡Enkelt och elegant! ¿Inte sant?

 35. Örjan

  Grönsaksmandolin. Enda ”instrumentet” jag kan spela på.

 36. Den Alfredsonska blinkningen undgick förstås mig. Inte heller kunde jag hitta den, ens efter påminnelse ☠ Någon?

 37. Perfekt! Terrängkrocket, kommun, kyrka (vi har en som alltid är låst) och bad i en smäll! Kan förresten ordna sova ute också! Jag gör det själv varje sommar, på studsmattan.

 38. Och lax! Glömde laxen!

 39. Det blev förresten inte palt. Kornmjölet var slut och den enda potatis som inte var nypotatis var bakpotatis. (I fyra affärer.)

  Nåt annat man vanligtvis inte äter på en måndag i slutet av juni är tacos, så det fick det bli istället.

  Och ni som vill vara Bergmanbarn: välkomna! De blir ju bara färre och färre, här hemma i huset!

 40. Örjan

  Bakpotatis borde ha fungerat, tack vare sin mjölighet.
  Men kilopriset!

 41. Örjan

  Blodpalt kräver ingen stärkelserik potatis.
  Paltbröd har jag vid tillfälle hittat på ICA.
  Detta med bechamelsås och stekt fläsk är ju gammal svensk husmanskost. Men kanske inte vad ungdomarna tänkte på. Även om de ätit blodpudding mången gång

  Spanjoren, å sin sida, bör ha erfarenheten av korv, med blod som ingrediens via Morcilla Cocida. http://tinyurl.com/nv3v2qa

 42. LupusLupus99

  Örjan, denna pdf har jag länkat tidigare. Den är framtagen av makarna
  Bergman och den handlar om fornborgar.

  Gällande fornborgar så är nog Tärbyborg den som erbjuder
  magnifikast utsikt då Tb ligger på ett berg invid Mälarstranden.

 43. Örjan

  LL99. Tack för länk. Minns. Sökte själv men återhittade inte aktuell link

 44. och

  Vad då bakpotatis när det finns frampotatis? (Schorry, schorry…)

 45. och

  Kan ingen gå till min blogg och säga hej svejs? Jag har faktiskt några läsare, men de säger ingenting, och det ser så traaagiskt ut med tomma bloggar!

 46. Ökenråttan

  Jaså, det blev ingen palt. Men funderar ni på blodpalt så kan jag ta mandolinen och komma.

 47. Maj Korner

  @Lars W

  De verkar ha så kul, de där långhåriga typerna.
  (Ninja klockan 1305)

 48. Den var ny för mig. Tack. Annars hade vi en fönsterpojke här, vars dag jag räddade. Hans telefon –av samma märke som min– var nere i under 50%, men min laddare gjorde ett lika förtjänstfullt jobb som han gjorde, och den var upp i lite över 90% när han var klar med sitt ROT (eller var det RUT?)-jobb.

 49. Sanna

  Terrängkrocket är roligt. Var, innan det kom smått, lite av en tradition under midsommarfirandet mitt i Småland. De flesta krocketklubbor och klot var trasiga när vi gick i mål efter ett varv i kohagen. Det värsta var inte att hamna mitt på en koblaja utan i ett djupt klövspår som var precis lagom stort för att rymma ett klot. (Korna hade flyttats till annan hage före midsommar.)

 50. och

  Skogsgurra förbarmade sig… Taaaack!

  Tvåtusen på dig!

 51. Förresten, förresten — Belgien! Vad gör man i Belgien? Dumma mej, klart det finns massor med intressanta saker att göra i Belgien och i synnerhet att titta på (landet fullkomligt dryper av historia). Men ändå, hur kommer det sig?

  Hur som helst måste jag säga att den sista bilden härovan, den med Snicke Snacke Snäckorna, får mig att tänka på den där belgiska chokladasken som man så gärna köper, med brun-och-vit-melerade nougatsnäckor i (fast de föreställer förstås havssnäckor — sorten heter givetvis inte frutti di mare, men vad i all världen heter den då?).

 52. Ack, terrängkrocket i just kohage har jag tyvärr inte spelat; det verkar vara en utmärkt spelplan!

 53. Men härrejöss! Vi måste ju spela terrängkrocket i kohage! Såna utmärkta bilder det kommer att bli!

  Belgien: DDM ska träffa folk som han vill jobba med. Jag ska dricka vin och prata med ett f.d. basketproffs (201 cm). Just nu tar vi in på hotell i Bromma eftersom någon råkade klicka fel så att flygresan går i ottan istället för normaltid. Strax ska jag leta upp gymmet och kl 20:45 blir fopoll på tv.

  Ungarna? Äh, dem har vi lämnat bort.

 54. !Akta dig för körsbärsölet¡ Det är som att dricka godis.

 55. MM på dig själv, och!

  För den som undrar så kan jag meddela att och (Annika B) och jag har ett förhållande som sträcker sig långt tillbaka. Vår första kontakt var 2007-07-12 klockan 17:32:10och handlade om vår gemensamma och numera ganska lyckade kamp mot språklig klåfingrighet och svensk konformism, flathet och auktoritetstro.

  Det är inte ofta jag hänfaller till svepande omdömen om folkgrupper eller nationer, men i det här fallet gör jag det. Lite mer självständighet behövs!

  Törhända är det rekord i trådars livslängd vi satt? En tio år gammal tråd som fortfarande lever – finns det flera sådana?

 56. (Äsch då, jag bara får inte kommentera hos och — maskineriet haaaaatar mig för att jag heter Annika [jo, jag vet att det kan förvirra enkla algoritmner, men ändå] och inga tillagda initialvarianter verkar fungera … hm, jag kanske försöker igen senare.)

 57. Terrängkrocket i kohage?

  Nej, det får vara för min del. Däremot spelar jag gärna bajsboule med barnbarnsbarnet Sixten. Han var bra på det redan i tvåårsåldern och är som treåring så nära ett proffs i bajsboule som det går att komma.

 58. A: Tack, Ninja, det är ju så de heter! (*Homer* Sea shells, mmmmm … */Homer*)

  B: Tack, Lotten, och Aha.

  C: Bajsboule? Det första (och minst hälsovådliga) jag tänker på är hästbajs, men jag emotser (lätt darrande) en närmare utveckling.

 59. Hard core terrängkrocket – den blir man onekligen nyfiken på! Jasså, B-B-Belgien! Där har jag inte varit, men varm körsbärsöl är gott! Och visst blir man sugen på något varmt att dricka när det är värmebölja?

 60. Bromma?
  Men då kan vi ju rejsa Kola på Drottningholm!

 61. Bajsboule – det trodde jag var allmänt kunskapsgods.

  Så här är det:

  I stället för Lillen har man Blaffan. Det är en stor skit* som kastas från startlinjen av den som känner minst tvekan och inte är så kräsmagad.

  Därefter kastar spelarna i tur och ordning sina småskitar mot Blaffan. Det gäller att komma så nära Blaffan som möjligt och den som hamnar närmast vinner.

  Men, det finns en sak som man ABSOLUT INTE får göra, och det är att träffa Blaffan med sin småskit. Gör man det så åker man ur och får dra sig tillbaka till åskådarplats där man inte alltid är välkommen.

  Som alla goda idéer har även denna stulits och kommersialiserats.
  http://lekmer.se/leksaker/utomhuslek/utomhusspel/alf-spel-bajsboule
  Jag låter dem hållas och har till och med gått över till denna plastiga variant. Den har vissa fördelar vid spel inomhus eller i regn…

  *Vi snackar avföring – från hund, elefant eller annat djur som ger hyfsat hållbara fekalier i stort format.

 62. Stort tack, och OJ vad det finns saker jag inte vet! I synnerhet inte att fenomenet till och med existerar i kommersiell (=plast-)version.

  Annars kunde jag kanske bidra med någon sorts bajs-kulspel. Som jag har berättat tidigare har vi en extremt lokal hare, vilken sällan lämnar vår trädgård (’n än’te klok), så vi har rätt så gott om små hårda pärlor överallt. Harlortar är inte riktigt klotrunda, men jag skulle tro att man med viss omsorg skulle kunna trilla dem i bestämd riktning och

 63. Roligast var väl ändå att produkten för tillfället är slut! Kobingo kräver i alla fall äkta skit. Väl?

 64. Vi som är kortade i tarmen pga cancer med därtill hörande besvär (Jag vet sedan ett antal år alltid var närmaste mugg finns) har lätt för att hålla sig för fniss vid denna typ av humor.

  ’Schäkta ordet. Över och ut.

 65. Hos oss har tarmsjukdom, förkortad tarm och år av flängande in och ut från sjukhuset lett till raka motsatsen. Jag kan lätt säga att min humor har degraderat till 3-åringens, så det är nog olika helt enkelt.

 66. LarsW, jag förstår att sånt här som helt oväntat dyker upp, kan låta lite jobbigt i just dina omständigheter.

  Vi (vi andra) tänker bara på lekar, och dessa lekar har egentligen ingenting alls att göra med hur människor har det med sin hälsa — det är just det som är poängen.

  Alltså — vi skojar om otrevligheter just för att de är otrevliga (uj, jag som är lite gotiskt lagd och som älskar skräckberättelser och mörka deckare och sånt är kanske inte rätt person att förklara sådant här).

  eh …

 67. Pysseliten kom före, och var mycket mer intressant och värdefull än jag.

 68. Själv skulle jag välkomna fler knäskämt. Med bajs i.

  (Ni som inte tittar på U21-finalen i EM: det är spel mot ett mål och det är inte Sverige som anfaller.)

 69. Viktskämt!
  Mer viktskämt! Och rulleskämt, knäskämt, åldersskämt och alla skämt som går.
  Det är inte överflödet på humor och bristen på självuppskattning som gör världen till det dårhus den är.

 70. Ställningen är 0-0, men det kunde lika gärna vara tvärtom, som matsen böljar fram och åter.

 71. Har ni förresten lyssnat på David Batras sommarprat? Jag tänkte på hur humor också är ett sätt att hantera svårigheter. Hur han, som liten och mobbad, kanske klarade sig från att bli förste hackkyckling på grund av sin humor. Hos oss tror jag att humorn har neutraliserat och normaliserat känsliga samtalsämnen. Största nackdelen är kanske att jag blivit så blassé att jag ibland, vid matbordet, glömmer att alla inte är på min nivå. Nä, inte kräkmagad på något sätt.

 72. Jan Ninja. Oom du vill ha det så kan jag bjussa på åldersrelaterad Slapptask plus att jag har börjat inse att vuxenblöjor kan ha ett visst berättigande.

  Mot det där med Slapptask finns det ju effektiva botemedel. Så det är inte så allvarligt. Och påpinkning kan undvikas med viss planering. Men, hur ska man få till ett skämt om det?

  Kanske så här?
  I den stora mängd rövpulare, tribader, sexualakrobater och klittrare som stolt visar upp sig på olika parader har De Stolta Slapptaskarna en given plats. Låt oss göra gemensam sak och designa en symbol, en flagga och ett banér som vi stolt kan stoltsera med vid nästa Prideparad.

  Symbolen är redan designad – den finns i Degerfors norra utfart. Nu är det bara en fråga om copyright. Jag lyckas inte länka till den på ett bra sätt. Men googla Degerfors och rondell så får ni upp (oj, ursäkta) en hisklig gul historia som uppfyller alla krav på Slapptasksymbol.

  Nä, det där blev inte så roligt. Mest plumpt. Men det kan man ju också skratta åt.

 73. Hihi. Jag kan i alla fall fnissa lite. Men så dricker jag öl i sängen.

  (Det är full tid nu: 0–0 – alltså förlängning. Känningar i ljumskarna och kramp i vaderna. De unga pojkarna har sånt därnt spring i benen.)

 74. Jupp Pysseliten, jag har lyssnat på nästan alla sommarpratarna hittills. Tyvärr tyckte jag att Batras var jätteobehagligt, men det var nog bra och precis som det skulle vara.

 75. Jag tyckte att David Batra var smärtsam men mycket bra.

  Och nu … blev det inte mål, men GULT KORT, blä!

 76. Dagens Sommarpratare fick tre minuter, sen bytte jag kanal. Mer intressant mer Erik Blixs intervjuer i P4…

 77. … ja, jag tog just fram datorn fast jag sitter vid teven och blir nervös.

  Fopoll!

 78. … tröjdragning …

 79. (Nuuuu vet jag vad felet är: det finns ingen kakelugn på hotellet, så Lotten kan inte sparka i någon!)

 80. Obehagligt, men intressant och lite imponerande. Jag tyckte att han resonerade runt mobbing på ett rakt och lättbegripligt sätt. Terese Cristianssons (journalisten vid helvetesgapet) sommarprat var mest obehagligt och mörkt. Och sorgligt.
  Bengt Baron var kul ända till business-snacket (En bra insikt är att lite ytlig tröst är precis vad man kan behöva ibland, men mer än så tillförde han inte mig.) Kalle Moreus var urgullig och Lena Ohlin överraskande. Så, det var min snabbrecension av dom jag lyssnat på.

 81. Jag blev överraskad av hur intressant och bra Lena Olin var och …

  …. OJOJ nublire STRAFFSPARKAR!

 82. Sverige börjar!

  1 — 0
  1 — 1
  2 –1
  2 — 2 (jo, den var olyckligtvis inne)
  3 — 2 (Augustinsson får nästan inte plats på tröjryggen!)
  3 — 2 (wheeeeee! räddning!)
  3 — 2 (neeeej, mespropp!)
  3 — 3 (ack, helt utjämnat)
  4 — 3 (tack!)
  4 — 3 JAAAAAAAAAAAAA!

  VINST!

 83. … ja ursäkta att jag lajvkommenterar men det här är ju helt underbart!

 84. Den eller dom som kniper Bragdmedaljen och/eller Jerringpriset för dem har att göra.

 85. Det var det. Nu återstår Grexit och skottsekunden vid midnatt.

 86. Javisstja, skottsekunden! (Oh no, we’re all gonna die!)

  Om någonting krånglar så är det sekundens fel. Sekonderna lämnar ringen. Jag sekunderar allting. Eller … tja … 7 seconds.

 87. Maj Korner

  Oj, jag missade skottsekunden.

 88. Grexit lär vi dock icke missa…

 89. Tack, Annika – utmärkt rapport! Jag är så glad, så glad!

  Nu får vi vara med i OS med fotbollen, men av spelarna i det här laget kommer nio stycken att vara för gamla. Så … tränarn måste rota fram nya ungtuppar. (Förutom tre spelare, som får vara över 23. Och Zlatan sa att han gärna skulle vilja vara med …)

 90. Kanonbra rapporterat, bra fokus i sann Lottenstil också.

 91. och

  Men Annika, jag vill ha dina kommentarer! kan du inte bara kalla dig Monika…?

  Fler har fastnat i bloggens dumma krångelgrind. Finns det något bättre bloggverktyg, månne?

 92. LupusLupus99

  Annika, kan du inte döpa om dig till Ann Ika? 😉

 93. Och: Inte heller jag kunde kommentera – men så hade jag skrivit nåt alldeles och komplett ointressant också, så det kanske var lika bra?

  (Vi är framme i Belgien nu. Det är varmt.)

 94. LupusLupus99

  Lotten, det är varmt OCH (dock inte den och) soligt här också.

 95. och

  Ack, där sitter alltså människor och brinner av längtan att kommentera på min blogg, och så går det inte! (Utom för Skogsgurra.) C’est la vie.

 96. Jag ska nog prova igen.

  (Men jag kan ju’nte vara miss Anne Elk ty I have a theory, which is mine, and my theory is this *hosthost host hosthost* this is my theory, which is mine: om jag är miss Anne Elk blir jag ännu babbligare.)

 97. och

  😉

 98. […] Förra sommaren överraskade barnen och spanjoren oss med en massa kraaaav på sommaren. Jag och min djefla man kakade på huvudet, lade pannan i djupa veck och armarna i kors, satte oss ner av pur förvåning och undrade hur detta kunde komma sig. […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

wp-puzzle.com logo

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.