Hoppa till innehåll

Dag: 1 juli 2015

Dag 1 i Belgien: Leuven i bilder

I förmiddags landade vi i ett bastuvarmt Bryssel, ungefär samtidigt som även Sverige fick värme och U21-pojkarna som igår vann EM vaknade med förmodade känningar i ljumskarna.

trasselikabinen
Flygresan inleddes med ett oerhört bänglande och gnällande mellan personer som 1) ville ha en miljard väskor inne i kabinen 2) krävde att ingen annan skulle få ha med sig sina saker i kabinen. ”AKTA MIN DATOR!” skrek en man förtvivlat i falsett när en man med Karl-Alfred armar lade sin rullväska ovanpå hans ryggsäck.
personalenflyg
Ombordpersonalen verkade märkbart lättad över att flygningen inte misslyckades – såpass att de fotograferade varandra framför det tappra flygplanet.
scarry_flygplanfullt
Relaterad bild, bara.

Vi är i Belgien för att den djefla mannen ska börja arbeta internationellt och för att jag ska få dricka vin och leva lyxliv. (På vandrarhem och med en diet som inte inbegriper restaurangbesök, men i alla fall utomlands.)

belgiskreklam
Skyltdockorna är lite annorlunda i Belgien.
vattenred_
En vattenpost som påminde om en av mina lärare på mellanstadiet.

Leuven, där vi är ska vara i två dagar är en förtjusande liten stad på … googla, googla … JÖSSES 98 000 invånare! Med tanke på den pittoreska stadskärnan tänkte jag … 20 000 … på sin höjd!

baguetter
Och så här går man på dessa breddgrader förstås omkring hela dagarna, vet ni.

Stadshuset i Leuven började byggas på 1300-talet och är som ett gotiskt underverk med statyetter på fasaden som paljetter på en cirkusklänning.Leuven,_stadhuis

sovande_kommunhuset
Närstudie av en uttråkad politiker.

Universitetshuset stod öppet och välkomnande, på ett i Sverige sällan skådat slag. Vi bara vandrade rakt in, upp i aulan och runt i festlokalerna och oooade och aahaade oss till syrebrist. Allt var i marmor, allt var blankt och snirkligt, men …

universitetstrappa
… minsann såg jag inte ett litet spår av en svunnen fest. (Titta med lupp på andra trappsteget.)
padda_n
En av figurerna i en monter inne på universitetet hade … en iPad på magen?
reklmafonster
Fönstren i ett av husen inne i stan hade bilder på … vaddå? Vad är gemensamt för dem alla? (Man undrar ju vem som kanske gömde sig i det öppnade fönstret högst upp.)

 

gratis
Sådant som man gratis har tillgång till om man parkerar i Belgiens allra mest nybyggda parkeringshus: hjärtstartare, cykel, elcykel, luftpump och paraply.
parkeringshusparfym
Samma parkeringshus spelade även musik och sprejade parfym så att vi inte skulle förledas att tro att vi befann oss i ett parkeringshus.
tantentrillarsnart
Hej Samsonite i Belgien! Hur man än ser på denna reklam, förstår man ju att det där kommer att gå åt helvete.

Nu ska vi rusa ut och slå klackarna i det belgiska chokladtaket!

Share
33 kommentarer