Hoppa till innehåll

Typisk pyttipanna med idrott, punka och smärta

– Alltså, jag har inget att berätta! sa jag högt till mig själv igår eftermiddag när det sög till i skrivtarmen. (Usch, det lät inte alls särskilt delikat.)

Då förträngde jag snabbt att jag skulle kunna skriva

 • fem spaltkilometer om upplevelsen av att läsa Ricky Bruchs memoarer
 • tusentals tecken om hur båda våra sekruttbilar har drabbats av punktering på höger framdäck och de tänkbara orsakerna därtill (elaka grannar, knivar i gruset, ovarsam framfart?)
 • en bok om ett pågående friidrotts-VM med tjuvstarter, brottning på 110 meter häck och de fåniga trosorna som tjejerna tävlar i istället för sladdriga basketshorts.
Bild ur Bruchs memoarer. (Förlåt, alla som är känsliga.)
Bild ur Bruchs memoarer. (Förlåt, alla som är känsliga.)
Pffffft! fnös däcket och lade sig ner på ena sidan.
Pffffft! fnös däcket och lade sig ner på ena sidan.
110 meter häckbrottning i rejäla brallor.
110 meter häckbrottning i rejäla brallor.

Men helst vill jag berätta om hur jag under uppvärmningen på basketen igår skulle befria en geting som hade trasslat in sig i mitt linne och den otacksamma insekten saknade insikt i människors välvilja och då bara stack. Mig. Aj. Ajajajaj! Fast när jag sedan inte kunde sätta mina trepoängare eftersom trepoängslinjen till denna säsongsstart har flyttats så långt bak att jag nästan inte ens ser korgen, kunde jag ju skylla på getingskadat finger.

Tillbaka till punkteringarna. Min djefla man kan inte hjälpa mig eftersom han är 1) av ryggskottstypen 2) i Polen. Och trots att jag vet precis hur man gör och har bytt från sommar- till vinterdäck många gånger, blev jag helt handlingsförlamad inför fullbordat punkteringsfaktum.

Fast det kan ju haft att göra med att bilen är utrustad med tandborstar, uppslagsbok i ett band och ett laminerat periodiskt system … men ju saknar fälgkors. Och att man för att få upp maskinpåskruvade muttrar dessutom måste ha ett hävstångsrör. Den riddare som på sin vita springare kom till min hjälp med det som behövdes såg ut så här:

Exhibit 1: rör. Exhibit 2: fälgkors.
Exhibit 1: rör. Exhibit 2: fälgkors.

Såja. Moving on. Återgå nu till era BNP-höjande uppgifter!

Share
Publicerat iBloggen

34 kommentarer

 1. Nej, jag har inte sett filmen — men Ricky skriver mycket om den i boken. Eller mycket och mycket — det beror ju på vad man jämför med. Han skriver mer om dumma karlar i Friidrottsförbundet.

 2. Du saknar en siffra i bilden: 3. Riddare.
  En mycket viktig komponent.

  Min egen bil såg ut så där en dag för ett par veckor sedan men det enda jag funderade på när jag hade lämnat den vid makens jobb (planerad p-plats) var om jag hade låst den. Så jag ringde hem till maken och bad honom kolla om den var låst och nämnde sedan i förbifarten att det kunde vara bra om han tog med sig kompressorn.

  När jag sedan skulle hämtat den hade grannen susat förbi med sin motorcykel och sin cigaretttändsuttag drivna kompressor och fixat däcket. (Maken hade nog bistått med bilnyckel, annars får jag inte ihop ekvationen.)

  Kanon med såna grannar!

 3. Du glömde exhibit 3: snygg och behjälplig karl.

  Förresten vill jag gärna låna memoarerna mot att du får tillbaka THE SURVIVORS (listigt!) . Tro det eller ej, men sex ungar och minst två vuxna har suttit tämligen klistrade framför de sex första avsnitten. Sen tog sommarn slut och jag blev ensam kvar.

 4. Dieva och Cruella har förstås helt rätt. Men ska jag uppdatera bilden? Nej, min fadäs får stå kvar till allmänt åtlöje.

  3. Underbar och snäll basketspelare till riddartyp som räddade den unga gamla damen från ett öde värre än magsjuka.

  Tyvärr kan jag inte låna ut Rickys memoarer emedan jag icke äger boken utan endast fick låna den per fjärrlån från Nyköping. Den var traaaaaasig och sliiiiten och höll på att falla sönder i mina händer dessutom.

  Efterlysning: jag vill köpa boken om någon av er trillar över den på loppis eller så!

 5. Glömde: det är inte jag som ska ha tillbaka ”The Survivors” — först vill Dieva låna den!

  (Jag har nyss börjat titta på ”Triffidernas uppror”. Den är dålig. Konstig. Kass. Långa, sugande pauser. Menande blickar. Krystade repliker. Illa betalda statister. Och snart ger jag upp.)

 6. Visst ja, visst ja. Dieva it is – men först måste jag räsertitta på de sista sex avsnitten. Ska bara få gamm-dvd:n att acceptera skivorna först.

 7. Har fallit till föga. Efter att envetet bytt däck själv i många år för att jag KAN SJÄLV så antog jag däckfirmans erbjudande om förvaring av vinterdäcken när jag köpte nya sommardäck ifjol, och då var det så enkelt att åka dit och få bytt och så lämna de andra och så kommer jag nog att hålla på, bara för att slippa förvara däcken. Plus att asfalten är så mjuk på min gård att domkraften går igenom.

  Om andra trosor har jag skrivit här. Fnys!

  http://kulturchefen.se/2011/04/21/aprils-fool-i-kjol-pt-2/

 8. Jag erkänner utan omsvep att jag klickade på bilden för att beundra Ricky Bruchs mandom! Och blev besviken över att skuggan i miniatyren lurat mitt öga. Nåväl.

  (Dagens ärligaste kommentar.)

 9. Men vet du, Skogsgurra, att jag körde med illegala framhjul ända till Värmland! Nu är nya, ohåliga och legala inköpta och påsatta och sedan ett par minuter har jag två användbara sekruttbilar! Jag är en sån redig karlakarl.

  Däremot har jag fortfarande ont i getingfingret.

 10. PK

  Det där är inte den bil som båsinehavarinnan hittade sovandes i ett dike i somras. Fick vi någon förklaring till den bilden?

 11. Ah, legala hjul inköpta jue!

  PK: Just den bilen. Och ni fick ingen förklaring för att och bara för samt på grund av orsaker. (Ska fråga en viss person som var med om det är tillåtet att berätta nu. I så fall kommer storyn.)

 12. @Suvi, Luna m.fl.: Om jag inte minns alldeles fel använde Ricky en hel del anabola steroider under sin karriär. Dessa har ju både positiva och negativa effekter; musklerna växer och andra delar krymper så det ni ser är skuggan av Rickys mandom.

 13. PK

  Va, menar du att det är samma bil? Fattas det en liten dekal på dikesbilen? Getingmidja har jag hört talas om men getingfinger?

 14. Förlåt att jag rör ihop det för dig, PK: dikesbilen är Volvon från 1987, bilden här ovan är Toyotan (från … 94?) — och båda hade punka. Därav förvirringen!

 15. Och – vad var det som hamnade i diket? och varför? Båset har lagt ner mycket energi på spekulationer i olika riktningar.

  Är det inte dags att berätta nu? Och tala om vem som vinner Det Stora Priset?

 16. […] tillkortakommanden. Vi har haft punkteringar på alla däck, jag har kört på underliga saker och pajat ett däck i taget och om jag så sneglar på en nylonstrumpa, springer maskorna kors och tvärs i ren panik. Alltså […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

wp-puzzle.com logo

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.