Hoppa till innehåll

Panik, undantagstillstånd, storm och blixt samt dunder och en Irene

Som jag har berättat förut är jag fånigt förtjust i undantagstillstånd. Jag har inledningsvis inte en tanke på mänskligt lidande utan funderar mer på mys vid kakelugnen, spritkök, ficklampor och rejäla kläder. Snöstorm? Javisst, vad kul! Översvämning, jomenvisst!

Sedan får jag ju hejda mig när det inte bara är lite mysigt utan faktiskt katastrof. När Katrina anföll Louisiana 2005, hittade jag denna bild och fokuserade inte alls på människornas misär utan på att tanten bär hundfan istället för att hålla koll på sin son där bakom ryggen. (Min egen tolkning förstås.)

– Dra inte i tröjan, jag kanske tappar hunden!
– Dra inte i tröjan, jag kanske tappar hunden!

Klockan 04 inatt vaknade alla i huset av att ett stroboskop blinkade i trädgården. Fast det var egentligen hundratals blixtnedslag i skogen utanför stan. Vi rusade ut och fixade stuprör och hängrännor som är för gamla och av fel dimension och som inte kan lagas med moderna rörbitar och plockade in kökssoffan som hamnade på verandan när jag skurade golvet igår och så sa vi oooooo och aaaaaa och jösses åt spektaklet som vore det på nyårsafton.

Men hur har de det i New York, där det ju inte bara blixtrar lite utan där alla inväntar den stora stormen som heter Irene? Jag surfade runt och kan berätta följande:

Många vill bli evakuerade – men visst ser det ut som en brödkö 1929?

En av de evakuerade berättar om upplevelsen på Twitter:

Några kan inte riktigt ta varningarna på fullt allvar:

Tssst, vaddå avstängd tunnelbana? Kom, vi kollar!
– Tssst, vaddå avstängd tunnelbana? Kom, vi kollar!
Vaddå farligt att surfa, jag är ju Stålmannen.
– Tsst, vaddå farligt att surfa, jag är ju Stålmannen.

Men hur ser Irene ut egentligen?

Uppdatering!
Tydligen ser Irene ut ungefär sådär, men bilden visar inte alls Irene – trots den till synes korrekta bildtexten. Enligt Béatrice Karjalainen (som tipsade mig om misstaget), litade jag bara på vad jag läste och tyckte liksom många andra att det var såååå coolt. Men det här molnet är tydligen ett som hängde över Pensacola, Florida, för flera veckor sedan. (Den informationen har jag förvisso inte heller kontrollerat …) Slut på uppdatering.

En av de mer kreativa lösningarna när det gäller att få behålla sina prylar, är att helt enkelt samt prydligt ställa allt under vatten redan i förväg:

Men än så länge (söndag förmiddag) är nog detta det som grep mig mest:

Basketkorgen! It is no more!
Basketkorgen! It is no more!
Share
Publicerat iBloggen

29 kommentarer

 1. Jag är mest bekymrad över vad jag ska ha till middag. Har letat efter ditt inlägg med en faslig massa middagstips i kommentarerna, men utan resultat. Det verkar som om vi får svälta idag.

 2. Humlan

  Den där bilden på hur Irene egentligen ser ut är nog en av de mest skrämmande bilderna på ett oväder som jag har sett.

 3. En liten not om frasen ”Goodnight Irene” som skymtas överallt. Det är en av Leadbellys mest kända sånger.

  Wikipedia: http://en.wikipedia.org/wiki/Goodnight,_Irene
  YouTube: http://www.youtube.com/watch?v=cBSv8Y-Gm-8

  Under sin legendariska MTV-spelning gjorde Nirvana en Leadbelly-sång. Notera att Cobain hänvisar till honom som ”my favorite performer”.
  http://www.youtube.com/watch?v=mcXYz0gtJeM

  Leadbellys original: http://www.youtube.com/watch?v=blI2dXHyBj0

 4. Vi åt fläskkotletter med ris, brunsås och ärtor.

  Mitt bekymmer idag är: var hyser man osålda loppisvaror? Är det lönt att tro att man kan sälja dem en annan gång?
  Plus 9 kr på 5 timmars jobb, idag 5 timmar … det tog ju en liten stund att rota fram grejerna också.

  Nån som vill ha några årgångar KP, diverse ungdomsböcker (företrädesvis hästdito), en ryktlåda med innehåll, lite novemberkaktusar och en 5-armad kökslampa i furu?

 5. Åh, kärlek! ”A very slick dance routine and bold primary coloured shirts left a memorable image with the judges …”

  Jag boar i katastroftider! Kokar svartvinbärssaft och bakar ditokaka. Och rensar frysen – fräser räkor och sparris till middag.

 6. PGW

  Dina som var först har förstås första tjing, men i händelse av Lotta-böcker Dina redan har, då är jag intresserad!

 7. @Dina: nä tyvärr inga såna. Det är fel period. (Och var min/mina –hade jag inte två? – – Lottaböcker är vet jag inte.) Jag försökte sälja två Jill-böcker, men det gick inte så bra.

  Jill, anyone?

 8. Nämen vad i hela friden ska ni med Lottaböcker? Som jag minns, var de ju jättetrista jämfört med Tvillingdeckarna och Biggles! (Måste leta i gömmorna. Hm.)

 9. Ja, Lotta-böckerna är ju egentligen rätt så tråkiga (även om jag en gång i tiden för lääääääänge sedan, tyckte de var det roligaste som fanns) och alla följer mer eller mindre samma mall. MEN nu är det så att jag har hela raddan upp till 1985, 30-40 st, så då vill jag ju gärna ha de ”nyare” också.

  Tack Nicklas! Har kollat in länken och hittade en bok som ev är aktuell, men hu vad dyr den var. Får nog vänta tills jag kommer till Sverige nästa gång och kan rota runt själv i second hand butiker eller något.

 10. Om det stämmer så är det nog så att det där är nån sorts leverbröd och Lottaböckerna fritidssysselsättning. För det kan väl inte vara tvärtom? Eller två personer med samma namn?

 11. ica

  Jag tycker kvinnan på översta bilden var mycket ansvarsfull som tar hand om hunden istället för ungfan. Sådana finns det så många av ändå 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

wp-puzzle.com logo

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.