Hoppa till innehåll

Dag: 28 augusti, 2011

Panik, undantagstillstånd, storm och blixt samt dunder och en Irene

Som jag har berättat förut är jag fånigt förtjust i undantagstillstånd. Jag har inledningsvis inte en tanke på mänskligt lidande utan funderar mer på mys vid kakelugnen, spritkök, ficklampor och rejäla kläder. Snöstorm? Javisst, vad kul! Översvämning, jomenvisst!

Sedan får jag ju hejda mig när det inte bara är lite mysigt utan faktiskt katastrof. När Katrina anföll Louisiana 2005, hittade jag denna bild och fokuserade inte alls på människornas misär utan på att tanten bär hundfan istället för att hålla koll på sin son där bakom ryggen. (Min egen tolkning förstås.)

– Dra inte i tröjan, jag kanske tappar hunden!
– Dra inte i tröjan, jag kanske tappar hunden!

Klockan 04 inatt vaknade alla i huset av att ett stroboskop blinkade i trädgården. Fast det var egentligen hundratals blixtnedslag i skogen utanför stan. Vi rusade ut och fixade stuprör och hängrännor som är för gamla och av fel dimension och som inte kan lagas med moderna rörbitar och plockade in kökssoffan som hamnade på verandan när jag skurade golvet igår och så sa vi oooooo och aaaaaa och jösses åt spektaklet som vore det på nyårsafton.

Men hur har de det i New York, där det ju inte bara blixtrar lite utan där alla inväntar den stora stormen som heter Irene? Jag surfade runt och kan berätta följande:

Många vill bli evakuerade – men visst ser det ut som en brödkö 1929?

En av de evakuerade berättar om upplevelsen på Twitter:

Några kan inte riktigt ta varningarna på fullt allvar:

Tssst, vaddå avstängd tunnelbana? Kom, vi kollar!
– Tssst, vaddå avstängd tunnelbana? Kom, vi kollar!
Vaddå farligt att surfa, jag är ju Stålmannen.
– Tsst, vaddå farligt att surfa, jag är ju Stålmannen.

Men hur ser Irene ut egentligen?

Uppdatering!
Tydligen ser Irene ut ungefär sådär, men bilden visar inte alls Irene – trots den till synes korrekta bildtexten. Enligt Béatrice Karjalainen (som tipsade mig om misstaget), litade jag bara på vad jag läste och tyckte liksom många andra att det var såååå coolt. Men det här molnet är tydligen ett som hängde över Pensacola, Florida, för flera veckor sedan. (Den informationen har jag förvisso inte heller kontrollerat …) Slut på uppdatering.

En av de mer kreativa lösningarna när det gäller att få behålla sina prylar, är att helt enkelt samt prydligt ställa allt under vatten redan i förväg:

Men än så länge (söndag förmiddag) är nog detta det som grep mig mest:

Basketkorgen! It is no more!
Basketkorgen! It is no more!
Share
29 kommentarer