Hoppa till innehåll

Nä, nu blire reklam: Humorfestival!

Tadaaaa! Tutelitut!

Jag ska blogga för Lunds Humorfestival.

(När jag skrev det på Twitter häromveckan, fick jag en kommentar som handlade om att Lund minsann inte var en så himla rolig stad som alla tror. Men gah, bah, pah och fnys! Samt fnitter.)

Hipp-Hipp-grabbarna Anders Jansson (den med rött hår) och Johan Wester (den med mörkt hår) är inte bara roliga, utan imponerande vad gäller längd (och kanske, numera, bredd). Nu påstås det ju i alla möjliga sammanhang att längden inte har någon betydelse, men som basketspelare måste jag lägga in en kraftfull protest. Jag tycker om att prata med folk som är så långa att de tittar djupt in i mina näsborrar.

(Jajajajaaaaaaa. Även de som är pyttekorta måste ju stirra upp i näsborrar hela tiden. I konsekvensens namn borde folk i allmänhet lägga ner mer tid på att ansa och rensa samt putsa även dessa kaviteter och inte bara sådana som vanligtvis göms under kläder.)

Nu ska vi se här vad som bjuds under dessa två dagar – 28 och 29 augusti.

Ad lib (teatersport med dem)
Adde Malmberg * (vars pappa hette fonetik-Bertil)
Anders Jansson * & **
Ann Westin
Anna Blomberg
Anna Granath
Anna-Lena Brundin
Babben Larsson
Best of Lundakarnevalen Tjugotio **
Cecilia von Strokirch
Claes Eriksson
Claes Malmberg
Claes Virdeborn **
David Batra **
Direktsänt (reunion med Ensembleteatern)
Dom Joly (Trigger Happy TV, twittrar också)
Erik Börén
Eva Westerling
Fredrik Lindström **
Fritte Friberg **
Fritte Fritzson
Fåfäng (”Skånska fruar”)
Henri Kokko
Jan Sigurd ** (vars pappa hette lingvist-Bengt)
Johan Glans
Johan Wester **
Jonas Gardell
Kristian Luuk
Kristoffer Appelquist
Kryddan Peterson **
Lasse Beischer
Last Call
Lena Frisk **
Lobbyn
Lotta Ramel
Lotta Thorell
Mikael Ramel
Måns Nilsson *
Nisti Stêrk (liten varning: tung och musikspelande sajt)
Nour El-Refai
Obanteatern
Per Andersson (Grotesco)
Peter Apelgren
Peter Fridh
Peter Wahlbeck (öh, ”hemsida under uppbyggnad” här)
Rikets sal
Robin Paulsson
Sally Phillips
Sanna Persson Halapi
Shima Niavarani (ny hemsida kommer om ”någon vecka” här)
Sissela Benn (Filippa Bark)
Thomas Petersson
Wille Crafoord *
Yvonne Skattberg

Den enda vettiga reaktionen från er är nu inte:

– Himla makter vad många, och så jädra långt ner i Sverige och hur skulle man någonsin ha tid och råd att, näe, jag gillar bara Eddie Izzard!

Nej, naturligtvis tjoar ni:

– Himla makter vilket hästjobb Lotten har lagt på alla de där länkarna och på att ställa alla i bokstavsordning efter förnamnet! Förresten kan jag hjälpa henne att fylla på kuriosaparenteserna! Men vad betyder asteriskerna?

Ja, vad förenar dem med asterisk?

En annan gång ska jag berätta om när jag storligen irriterade Kryddans bror eller när jag fastnade i Tornrummet med Johan Wester eller när jag såg Claes Virdeborn förvandlas till noshörning.

Min favoritbildtext i Bra Böckers gröna lexikon, uppslagsord ”parning”. (Lär vara skriven av Jan-Öyvind Swahn.)
Min favoritbildtext i Bra Böckers gröna lexikon, uppslagsord ”parning”. (Lär vara skriven av Jan-Öjvind Swahn.)
Share
Publicerat iBloggen

78 kommentarer

 1. ”Jag tycker om att prata med folk som är så långa att de tittar djupt in i mina näsborrar.” Alltså de så vanligt förekommande kortväxta basketspelarna?

 2. Alltså, när man som varande 1,72 m pratar med en på 2,18 m så vänder man upp huvudet såpass att den som tittar ner på en stirrar rakt ner i näsborrarna. Och jag som tittar upp kan om jag kisar se deras näshår.

  Man kan säga att vi tittar varandra i borrarna.

 3. Vad är det för fel med Lund? Det är väl lika lite fel med Lund som det är med Uppsala (det vill säga, inget alls).
  En man jag känner är lite kortare än jag och brukar alltid prata med mina bröst. Det blir lite… ja, konstigt efter ett tag.

 4. Christer

  Festivaldeltagare Brundin (som jag för övrigt har spelat tango med!) brukade säga att det var så praktiskt när hon ammade, för hon behövde aldrig fixa håret – ingen tittade så högt upp.

 5. Dieva — reloada eller uppdatera — det ska inte vara röda kryss! (Och om du inte får se den roliga bildtexten på noshörningarna blir jag alldeles ledsen.)

  Jag misstänker att detta kommentatorsbås är det mest musikutbildade i hela bloggvärlden.

 6. Örjan

  Asteriskgissning.
  En blomma Lotten har biljett.
  Två blommor- sonen följer med
  men *&** Lotten+sonen+vem?

  Ser som dieva fram emot att kryssrutorna får innehåll.

 7. Christer

  @Niklas: När barnen har vuxit upp?

  Men visst vore det kul! Lotten, har du nåt gig där det skulle passa med en bloggorkester och som har så stor ekonomi att det kunde täcka lite kostnader?

 8. Självklart Christer!

  Noshörningarna ser jag (tack!) – det är däremot tre kryss i början av listan som trots flera omladdningar inte visar sig. Det är vad jag kan lista ut dina skärmdumpsbilder som inte visas.

 9. Dieva: Du kan få strippa när bloggorkestern spelar! (Och de där kryssen som du och ingen annan såg, var skräpkod. Beröm din dator, för nu är skräpet borta.)

 10. Christer, jag tror jag ligger lite före dig. Min yngsta är 21 och börjar plugga i Oslo nästa vecka. Besättningen kan nog bli nog lite skum. Jag spelar oboe, Ö-Helena sax, Luna piano och du alltså bas. Resten av båset har jag inte koll på.

 11. Christer

  Jo, min yngste fyller sju om ett par veckor, så det är ett tag kvar innan de är helt självgående.
  Men skummare sättningar har man väl både sett och spelat med…

 12. Jag kan sjunga lite. Jag blir nervös av att hantera instrument i andras närvaro.

  Kan * betyda Uppsala
  och ** betyda Lund?

  Om du springer på Jan Sigurd så får du hälsa att jag tyckte mycket om hans Robin Hood-radioteater som jag gärna hör igen. Jag citerar gärna ”Vi gör det här för att det är roligt!”
  Fast den slutade rätt taskigt …

 13. Jag tror att en av dem som uppträder på festivalen gick på mitt gymnasium, men jag visste verkligen inte att han var komiker. På gymnasietiden var han en ganska slemmig och ärkereaktionär typ. Om det nu är han, vilket jag alltså inte kan svära på.

  En bloggorkester är ju en fantastisk idé! Och tänk vilken härligt genomträngande klang vi kan få med både oboe och sopransax!

 14. Hi, jag gillade Bengts gissning om asteriskernas betydelse! (Men den var också fel.)

  Hm, ska nog fundera på att göra även en sådan lista. En annan har ju blockat Mattias Sahlström. (Höll på att skriva Mattias Sunneborn. Vilket hade varit helt fel.)

 15. Fniss! Det vore en syn det … men den käre maken skulle säkert uppskatta repetionsarbetet.

  Datorn vederbörligen avtackad.

  Glömde helt bort frågan om asteriskerna – jag misstänker att en asterisk betyder ”Lotten har träffat” och två betyder ”Lotten har uppträtt (på estrad) med”. Helt enligt de senaste mediateorierna om våra behov av att skryta på nätet. Själv tycker jag att det är viktig konsumentupplysning.

 16. Luna

  Bloggorkester, ja! Glöm inte vår flöjtist, bara. Om jag inte vore så jädra klassisk skulle det vara början på ett storband, ett gammerdax rejält. Eller en disneyorkester, fattas någon fiol, bara.

 17. Christer

  @Luna: Det är lugnt, jag kan skriva ut ”klassiska prickar” vid behov.
  Bor alla båsmusiker i närheten av Stockholm?
  Sen vet jag som sagt inte var man skulle hitta tid till ett sånt här påhitt, men det blir i så fall en senare fråga.

 18. Japp, Mälarhöjden. Och jag är tyvärr också så där klassisk och oimprovisatoriskt lagd. På improvisationslektionerna brukade jag spela bas och den verkar ju vara upptagen.

 19. Luna

  Här är man ArKo-magister, bland annat, så det reder sig med prickarna. Stockholm har jag alltid betraktat som lite överflödigt, men rätt som det är dyker ett gyllene tillfälle upp.

  En komiker som man borde bojkotta för att han visat sig vara korkad är Peter Baberiba. Han togs onykter på sjön och har den goda smaken att yttra sig i AB;

  – Jag är ingen ultraliberal som tycker att det är ok att vara dyngrak och bete sig hur som helst. Men som det är nu kan en familj inte åka ut och äta snabbpasta, dricka ett glas vin och sen kasta om ankare om vinden vänder.

  Blir det på något sätt mer okej om man är sjöonykter och har barnen med? Lite imponerad är jag över att han fått i sig fem mellanöl, dock, det tyder på en viss målmedvetenhet.

 20. Jag spelade triangel när jag var liten, och kan även hjälpligt hantera bongotrummor. Jag tror att en asterisk betyder ”se nedan” och två asterisker ”se nedan nedan”.
  Har jag vunnit nu då?

 21. Lilla E

  Jag vill också vara flöjtist i bloggbåsorkestern! *viftar med 601.5 högskolepoäng i musik*

 22. Ökenråttan

  Sjunga eller spela kan jag inte personligen, MEN jag kan ställa upp med en basist, cellist och tvärflöjtist. – Det låter som om han vore tvär och sur, men så är det inte. Jag är inte bara Lottens manaaascher utan även Den lille makens. Vilket band detta blir. Och ab sjunger. Strålande.

  A propos ab: Gick genom Vasaparken häromdan, men inte såg jag dej.

 23. Luna

  Lilla E, det var ju dej jag menade! Du sitter konsertmästarinna. Och jag vill vara kapellmästarinna. Nya eller gamla poäng, förresten? (Anar genast en möjlighet att tävla med någon. Händer så sällan.)

  Plötsligt anfalls jag av dåligt samvete för att jag skriver dumma saker Hey Magnusson. Men snälla båsgrannar, om jag skulle goofa offentligt, kan ni inte knyta på mig en munkavle och tvinga ner mig i min jordkällare så att jag inte gör saker värre genom att försöka försvara mig?

 24. ab

  Det blir ju en hejans orkester. Lotten kan studsa takten med en boll.

  Ökenråttan: Hålls du här i trakterna? Om du får syn på mig i parken någon gång måste du rycka tag i mig och presentera dig: ”Mitt namn är Råttan. Öken Råttan”. För jag känner ju inte igen folk.

 25. Lilla E

  @Luna: Så skönt, jag trodde ett tag att jag hade allvarlig konkurrens om flöjtpulten i båsorkestern.
  Mina högskolepoäng är tagna i både gamla och nya systemet – jag räknade om dem till nya systemet (de blir ju fler då!) när några vänner började prata om tävlingen ”först till 1000 högskolepoäng”.

  Min kära moder visar alltid näsborrarna när man tar kort på henne. Detta är tydligen ett sätt att dölja dubbelhakorna …

 26. PK

  Jag spelar inte heller något instrument, får jag oxå strippa då?

  För övrigt tror jag att en asterisk betyder att det är stängt på måndagar och två asteriskar betyder att det är stängt på måndagar den här gången med.
  En Idefix betyder att man ser små tecknade hundar och att det är läggdags.

 27. Jag borde faktiskt ge PK rätt eftersom alla asterisker i alla öppettider på alla museer betyder ”undantaget måndag”.

  Men nej — Dieva och Natalie är lösningen på spåret. Två asterisker betyder nämligen att jag har träffat personen. Allra oftast skedde faktiskt mötet på AF (Akademiska Föreningen), men inte alltid.

  Men den enda asterisken då? (Och nej, det har inget med vår bloggtofsorkester att göra.)

 28. Jag tror att en asterisk har något med noshörningsbilden att göra. Ja, nu vet jag: det betyder att personen i fråga vill para sig med Lotten! (Men det får de inte, för hon har en hel orkester som värnar om hennes dygd!)

 29. Niklas har ju nästan rätt — att jag var i ett visst tillstånd … Men jag var bara intervjuare.

  Alltså var svaret väldigt egotrippat:
  * = har jag intervjuat i radio
  ** = har jag träffat paw rihk-titt

  När jag intervjuade Anders Jansson berättade jag förstås att jag hade träffat honom (han träffade inte mig) under ett träd i Lundagård där jag tänkte släta av honom för att han hade varit så ruskigt rolig på scen, uppe i AF alldeles nyss. Underligt nog mindes han det inte alls.

 30. PK

  Så om man intervjuar någon på radion så träffas man inte på riktigt? Har man bara telefonintervjuer på radion? Eller betyder paw rihk-titt att man lärt känna varandra, typ i biblisk mening?

 31. På radion var alla de där intervjuerna här ovan per telefon. De som kom till studion var musiker som sjöng och spelade — pratintervjuoffer verkar föredra telefoner framför in the flesh- och på plats-prat.

 32. ab

  Lotten intervjuade mig på radio, eller rättare sagt hennes kollega. Vad hette han? Fredrik? Jag har fortfarande inte vågat lyssna! Det enda jag minns är att han läste upp en bra recension och att jag sa att det var sant, vartenda ord.

 33. Ökenråttan

  ab: Jag hålls i alla trakter. Ö-Helena kan intyga att det har hänt att jag har identifierats som lunchande utanför min egen stadsdel.
  Schälvklart hoppar jag fram och puttar på dej om jag ser dej på stan, ab! Och säjer att det är jag. Vi ses!

 34. ab

  @ Niklas – wow, levande bloggtofsar! Och så sublimt! Jag kan knappt bärga mig! Jag vill ha bloggorkester bums!

 35. ab

  Det går inte att spela treadmillen längre. Den har tydligen setts 52 miljoner gånger och nu är den borttagen! Kulturmord!

 36. underbart Niklas! Jag försöker komma på vilka instrument vi har här hemma: piano, tvärflöjt, dragspel, blockflöjt, altflöjt, gitarr, synt, munspel och någonstans kanske en trummaskin. Min mamma har en melodika och i flytvästen sitter en visselpipa. Jag önskar att jag kunde spela på något av dem …

 37. JAA!! Ett sånt bloggb(l)åsband skulle jag också vilja vara med i.

  Fast då var det det där med att spela …

  Kan man få vara bandviftare som sjunger istället? Det är okej med sån där kamouflageburka om jag inte får ha fin uniform.

 38. Åh, tack för de underbara länkarna till Ok Go — den ute i gräset hade jag aldrig sett!

  Jomen ab, vi kan ju ha en sån där vahettere rööööööörlig kamera för dina rörelser.

 39. Luna

  Oj, OK Go, här har vi något som jag missat helt. Men jag har å andra sidan inte lyssnat på trackslistan sen 1987 då jag blev musikstuderande. Tack för tips! Anar en guldgruva för hobbybandet.

  Förresten, med denna litterärt bevandrade orkester kanske jag äntligen kan få användning för namnet Halvfranska Band?

 40. Christer

  Nio sousafoner vore kul!
  Annars brukar det vara lite krångligt att marschera samtidigt som jag spelar kontrabas.

 41. Men hallå, kan man inte ta bort sina egna kommentarer längre? Är det en WordPressfiness? Jag hade lite ångest över att jag skrev så elakt om en av komikerna förut, så jag hade tänkt radera den kommentaren.

 42. Himla makter vilket hästjobb Lotten har lagt på alla de där länkarna och på att ställa alla i bokstavsordning efter förnamnet!

  Jag vill vara i Lund 28-29 augusti! Konsulterar almanacka, plånbok och sambo i detta nu. Kanske… Annars får jag nöja mig med Lottens blogg (vilket inte är fy skam).

  För övrigt har jag diskuterat både stavning, ordval och ordföljd med Claes Virdeborn vid mer än ett tillfälle. Haha!

 43. […] 2010 var jag på Lunds Humorfestival första gången. Jag bloggade vitt och brett och for omkring som en galning på lånad cykel för att hinna se så […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

wp-puzzle.com logo

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.