Hoppa till innehåll

Stopp, stopp, stanna!

Jag kan inte sluta tänka på denna lilla filmsnutt. I grund och botten hade jag nog mest velat vara med.

Stillastående happening.

 

Fler bilder och mer information finns häääär.

Nu ska jag alls inte stå still utan sätta mig i en bil för att åka till en basketmatch i Motala, två timmar bort. Jag ska packa in mina onda hälsenor i stora skor, tejpa eltejp runt mina onda knän, med idrottstejp stabilisera två stukade fingrar och sedan spela mot ett lag som vi brukar slå – men som har lockat till sig två nya superguarder. Vi planerar att satsa på snabba uppspel och med vår rutin lura dem att spela stressat. En komplicerande faktor i hallen som vi ska till, är att den är på tok för kort, att golvet är snorhalt och att korgarna sitter ungefär fyra centimeter för högt upp.

Hurra!


Uppdatering
Måste ju berätta hur det gick. Vi stod nästan inte stilla alls, utan spelade bra och jämnt med motståndarna. När det var 0,8 sekunder kvar av matchen var det lika: 59–59. (Bara kort förklaring: 0,8 sekunder är alltså inte ens en hel sekund. Ni hajar?)

Vi hade bollen vid sidlinjen för inkast. Suck, 0,8 sekunder. Då screenade jag bort (=stängde vägen för) vår poängdrottnings försvarare, så att vi kunde få passningen och poängdrottningen snabbt kunde hysta iväg ett skott – som gick rakt i korgen! Vi vann! Vem tusan behöver knark när det finns basket?

Share
Publicerat iBloggen

18 kommentarer

 1. Du, Lotten, borde inte du vara snäll mot dina knän, fötter, leder i största allmänhet?
  Hur går sjukgymnastiken?
  Att plåstra dem med eltejp/sporttejp och liknande verkar ju drastiskt.
  Jag har å andra sidan gått med blåmärken i 12 veckor medan jag höll på med kampsport. Mellan kampsport och blåmärken vann kampsporten men det gjorde rätt ont.
  Hoppas ni vinner!!

 2. ab

  Skitkul! Jag vill också gå till Centralen och stå still.

  Antagligen hade de folk som gick runt och frågade: Vad är det som händer? För om inget märkt något hade det ju inte varit skitkul.

 3. Jamen ska vi kanske iscensätta en ståstillastund på Centralen? Någon som är driftig här? (Jag kan inte, jag slutför sällan något.)

 4. Jaaa, kommer och spelar direkt efter operation.

  PS Jag fattar precis!

  Kan berätta om en annan match från gamla karriären, om du ber mig 😉

  Varje basketspelare har minst en, ofta 15 gamla historier att berätta. Hoppas du inte kan låta bli att göra reklam för basket i radion i veckan…

 5. Husse, ack ja. Jag har dock bara gamla historier om hur jag har avgjort i slutsekunden, allt annat har jag helt glömt. Utom den där en kille spydde mitt i en lay up — där avgjorde inte jag.

 6. A L V A S - P A P P A !

  grymt cool video?!

  Grattis till vinsten, INGET går upp mot en slutsekundsvinst! Vet inte om jag har frågat men du skall väl åka på http://www.emg2008.com och spela boll??? Lär bli en riktigt trevlig tillställning för såna som du som inte kan sluta älska sin sport! Dessutom är Alvas pappa del av organisationen bakom arrangemanget.

 7. Meeeeeen Alvas pappa, jag hade ingen aning om detta evenemang!

  Dock är vi ju inte ett veteranlag, tyvärr! Jag och Bästisgrannen och två till är över 40, annars är ju resten små tjugunåntingsnärtor … Kan jag månne draftas till ett gamlinglag?

 8. Med 0,8 sekunder kvar? Men vad coolt! Kan inte du börja coacha svenska skidskyttelandslaget så de lär sig att screena bort motståndarna och inte sig själva. Grattis!

 9. Ah, det här var ju ljuvligt — ni förstår hur det känns! Så här morgonen efter kan jag berätta att kicken sitter i: jag är fortfarande själaglad!

  (Och kommer att driva alla jag träffar från vettet genom att berätta och yla nåååållkommaåååtta!

 10. )

  Om jag inte hade stoppat in den där saknade slutparentesen hade alla eventuellt kommande kommentarer hamnat inom en rekordlång parentes. Och så kan vi ju inte ha det.

 11. […] skrev om det redan här, men publicerar gärna filmen en gång […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

wp-puzzle.com logo

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.