Hoppa till innehåll

Gårdagens kvällsmat

Igår kväll åt vi hamburgare. Jag insåg plötsligt att huvudrätten och efterrätten var kusiner eller i alla fall bryllingar. Klart att man då tänder ljus och häller upp en öl och tar en bild.

Den skarpögde ser här ett fatalt misstag.

Om semlor kan man skriva mycket, vilket jag genom åren har gjort. Vad jag bara lite lätt har berört är min karriär som semmelbullebagare – varje måndagkväll kl. 20–23 flyttade jag släta bullar från ugn till plåtställ. Som 17-åring! (Men skolan då? Varför skickade mina föräldrar mig på detta sätt ut i kolgruvan? Läxorna till tisdagen måste ju ha blivit lidande. Nejvisstja, vi hade ju nästan inga läxor på den tiden.)

Det fatala misstaget var att jag när bilden arrangerades glömde att stoppa i proteinet. GI uppåner liksom. Sedan åt jag utan att märka det upp hamburgaren utan hamburgare! Jag måste börja sova middag.

Share
Publicerat iBloggen

28 kommentarer

 1. Herr R

  Hamburgare utan hamburgare. Det är väl det som är luffare?
  Iallafall kallade vi det när vi (i brist på pengar) käkade det i stället för skollunchen när jag gick i gymnasiet.

 2. I bamba här i stan bjuder de ibland på göteburgare. Då är det en korvskiva i stället för en hamburgare mellan brödbitarna.

 3. Jomenvisst, Översättarhelena, såklart spritsade jag grädden — och det redan innnan jag hade tänkt ta en bild. (Annars kan man ju lätt göra sig till när det ska bildbloggas.)

  Nu är det så att jag kanske måste presentera alla kvällsmåltider här för att få en anledning att öppna en liten öl. Kandelabern tillkom av samma anledning: ni ska ju fås att tro att vi har det mysigt här hemma.

 4. Kommer ni ihåg 30-sekundersregeln som jag skrev om förrförra veckan?

  (Alla gamla basketspelare fnittrar nu. Ni andra fnittrar inte.)

  Idag skrev även tidningarna om den, så i radio i morse intervjuade vi en SJ-kvinna som sa att resenärerna faktiskt gillar det här. Och visste ni att proceduren att stänga tågens dörrar tar 22 sekunder? 22!!!

 5. Men…är det verkligen gott med öl till selma. Hetvägg har mn ju hört talas om. Men det är ju varm mjölk…väl? Eller minns jag så fel? Var det varm öl?

 6. Alltså, jag förstår er ölsemleoro.

  Jag svepte ölen i en klunk, pulade i mig den där hamburgerfria hamburgaren, gjorde en till MED hamburgare och städade sedan köket i tre kvart medan jag väntade på teet.

  Sedan smofsade jag i mig semlan med både florsocker och den spritsade grädden på nästippen och sköljde ner allt med te.

  Nu måste jag välja: ska jag åka på basketmatch och spela in landskampen på tv eller strunta i bask… nej det ska jag inte. Ladda videon!

 7. Semla, öl och kandelaber stod också på vårt middagsbord i går.
  Fast kandelabern var inte tänd.
  Ölen råkade jag hälla ut på bordet (i alla fall halva).
  En liten semla fick jag åtminstone i mig. Yngste sonen åt nog lika många som resten av familjen tillsammans.

 8. Lotta

  Mitt spontana svar skulle vara att du spritsat majonnäs i semlan. Det var ju tur att det inte var så!
  När jag var 17 år bakade jag inte semlor utan sålde hamburgare. Detta var långt före GI, så många flickor köpte just sina hamburgare utan hamburgare. Fast jag tror inte att de trodde att de skulle bli smalare utan de var nog bara snåla.

 9. Oj, förlåt Dieva, det skulle jag ju ha svarat på häromdagen: Rocky, fast inte den första filmen.

  Lotta: Jag och Bästisgrannen stod en nyårsafton i en hamburgerkö där mannen framför oss köpte en hamburgare utan bröd. Och ostekt. Knaaak sa det när han bet i den hårda burgarn.

 10. Orangeluvan

  Jag hade tänkt gissa på att du hade spritsat in majonnäs i semlan i stället för grädde. Eller på att ölglaset inte var så fullt som man kunde önska.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

wp-puzzle.com logo

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.