Hoppa till innehåll

Mitt liv som te

Man sitter som vanligt och gör något. Sträcker ut handen mot tekoppen, den varma temuggen med myspyshett te. Men när man greppar muggen är något helt fel. Muggens öra är alldeles kallt och dött.

1) Man har glömt bort tiden och får hämta nytt te.
2) Man har glömt att det stod en gammal mugg bredvid den nya och behöver bara flytta handen fem centimeter åt höger för att njuta.
3) Man har glömt bort tiden och är så inne i det man håller på med att man inte ens märker att muggen är iskall så man häller i förvirringen gammalt muggigt te ner i den intet ont anande strupen och vips mår man lite dåligt.

Sådär var gårdagen. Vi gick upp för att förbereda barnkalaset som skulle börja klockan fyra. Då sneglade Olle på kalasinbjudningen, där det stod att kalaset började klockan tolv. Vild panik och planer på abdikering, myteri samt halshuggning gick hand i hand med detektivarbete i datorernas inre. Inbjudningen som Olle hade tittat på visade sig vara en tidig version, och alla barn kom finklädda till kalaset klockan fyra.

Ett barn lade sig omedelbart med kläderna på i den uppblåsbara poolen. Ett annat barn gick upp till våra garderober och iklädde sig vad han ansåg vara oöm klädsel, och lade sig i poolen han med. Ett tredje barn klädde av sig naken och lade sig med de andra två i poolen. Ett fjärde barn blev getingstucket och ett femte barn kissade på sig.

Då var klockan 16:05.

Apropå te. Källarrensningens fröjder: jag inser plötsligt att jag inte behöver spara på trasiga tekannor – jag kommer aldrig att göra den där keramikbården som jag har fantiserat om. Dessa kannor har i tur och ordning tjänat oss väl i sju år. Hejdå, kannorna. (Det bruna ölstopet i bakgrunden är en av de allra bästa temuggarna. Hejdå, ölstopet.)

Share
Publicerat iBloggen

11 kommentarer

 1. Apropos tekannesamlingen: Jag har i mitt förvar ett antal som aldrig gjorde resan Väggarp-Mesta!

  Frånsett två som är så fina att vi inte nänns använda dem används de flitigt – de håller nog vår tid ut!
  se även min blogg idag!

 2. Första barnkalaset på den nya orten: Kl 14 stod det på inbjudningskorten. Kvart i två var alla gäster å plats och en flicka undrade varför jag inte hade satt upp några ballonger? Ja varför!!

  Kanske för att en svettig vilt städande och donande mamma hade tänkt att hon skulle hinna det sista på den kvarten som hon trodde återstod innan kalaset började?

  Sen fattade jag att på den orten var det inverterad kvart som gällde när man gick på kalas…

 3. Ack, Trötta Tvåbarnsmor: Jag orkar allt … så länge det inte handlar om barnkalas. Redan när jag hade endast tre barn räknade jag ut hur många kalas jag skulle behöva hålla innan livet tog slut. Gästande barn som tittar på mig och säger:

  – Händer det inte något kul på det här kalaset?

  … är nära en utskällning när jag nyss serverat skattjakt, tipsrunda, blåsbubblekaos och lattjolajbanlåda.

  Cecilia N: Oj, vilken tur att det inte är inverterad akademisk kvar här i stan. Mitt energibesparande trick är förstås att inte städa i förväg.

  Matilda: Andra ska hålla kalas för dig. Du ska sucka och säga ”den som ändå orkade hålla kalas” ofta.

  Den Blyga: Hupp, har jag tekannor på drift i Skåne?

 4. Emi

  Men alltså, te SKA vara kallt. Earl Grey, med sisådär en tredjedel mjölk, och så ska det stå i minst en kvart innan man dricker det. Gärna nån timme, vid en uppslagen tjyvkpoierad Studentlitteratur-bibba som är omöjlig att bläddra rätt i. Så går det till att dricka te 😉

 5. Örrk, Emi! Du kan få bo hemma hos mig och sörpla upp alla gamla teskvättar som någon glömmer eller häller för mycket mjölk i. Jag är så noggrann med hettan att jag ibland dricker helt utan mjölk om det behövs.

  (Och att värma i mikron är helt ok. Jag kan även lägga isbitar i öl. Ja, jag är ett ungdomens fördärv och framtidens slödder.)

 6. Emi: Att huset belamras med kalla temuggarn beror i stor utsträckning på att mina vanor är desamma som dina. Jag häller upp och sedan låter jag det stå. Innan det hunnit svalna har jag kommit på någonting, hamnat i en annan del av huset och glömt bort var jag ställde den första muggen.

 7. Nja, på drift är de ju ej!

  De används flitigt när hushållet överstiger de vanliga två personerna!

  Kan återfås mot beskrivning.
  Hämtning förutsätts.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

wp-puzzle.com logo

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.