Hoppa till innehåll

Kladd och klet och välkomna hit

Målningen den 12 augusti ligger fast! Från klockan tio delar vi ut penslar till alla!

Japp, ni är fortfarande inbjudna.

Vi superade nyss på vår vingliga veranda och sneglade stundom uppåt väggarna. Huset är verkligen randigt som ett cirkustält, det måste målas mesgult å det snaraste. Jag sippade på rött Montepulcianovin för att hindra demensen att sätta klorna i min hjärna. Treåringen konverserade med oss samtidigt som vi vuxna försökte hålla samtalsämnena på rätt köl.

– Jomen, GTD – Getting Things Done – skulle man kunna applicera på allt. Inte bara i vårt företag utan samh… sa Olle, men blev avbruten.
– Kan man dö på riktigt? undrade Treåringen.
– Jaa. Om man … började jag.
– … men jag känner en som dog! deklarerade Treåringen.
– Ojdå, vem var det? (Jag råbarkar mitt sargade minne, vem tänker han på?)
– Men han var en som var gammal och fet.

Trots försiktigt petande och påtande i Treåringens medvetande och fantasi, kom vi inte längre än så. ”Gammal och fet”… det är lika främmande i hans mun som vilken svordom som helst.

– Avril Lavigne är ett geni, sa Tolvåringen och dansade till musiken runt oss så att verandan for omkring som en hula-hula-dansös.
– Oj, sa jag när vinet dansade med och strax rann mellan plankorna ner på cyklarna som vi borde ha lagat för länge sedan.
– Vi behöver plåster! sa Sexåringen och Nioåringen samtidigt i inövad korus när de fnissande visade upp varsin sargad tå. (Det är mina gener, vi har problem med tåkoordinationen.)
– Oj, sa jag, och spillde vin på en gäst.
– Vad skulle hända om jorden slutade rotera? sa Fjortonåringen.
– Många hade flyttat till varmare breddgrader, svarade jag med en snabb blick på Olle som alltid förväntas komma med vetenskapligare svar.
– Får jag ta en bild på min hustru? sa Olle istället, och tog denna:

Visst. Här sätter man på mascara och väljer en kjol som passar till tröjan. Och visst, jag märkte ju att jag spillde men tänkte att eftersom jag då höll på att redogöra för Angela’s Ashes samtidigt som jag drog vettiga paralleller till något jätteviktigt, så kunde jag strunta i det där världsliga kladdet. Men så tas det bildbevis! Pah!

Och härmed knyter jag ihop dagens kletiga säck: när alla kommer hit och målar vårt hus den 12 augusti kommer jag att vara kladdigare än så här.

(Måste sluta; Olle anar vad jag håller på med, men gästerna tror att jag bara är på toa.)

Share
Publicerat iBloggen

22 kommentarer

 1. Dator på toan är smart. Hehe!

 2. Ah, Olle är nördig. Siffrorna symboliserar trådlös standard.

  Hjälp. Är ingen ute på verandan med gästerna nu?

 3. Min djefla man, ut på verandan med dig!

 4. Vi måste sluta träffas på det här sättet. Har du något papperslager på din toa? Här börjar det ta slut.

 5. *s* Ni är inte riktigt kloka! *fniss*

 6. HiHi! Underbar beskrivning av middag med barn i alla åldrar.

 7. haha, ja ni måste verkligen sluta träffas så där! 😉

  Det är oerhört lockande att åka och hjälpa till med målning nästa helg, men jag misstänker att jag inte får ihop schemat.
  Däremot kanske vi ses den 20:e istället. =)

 8. Lena B.

  Snygg kjol!! Det gäller att koncentrera sig på det positiva – snygga kjolen – och inte titta så noga på det negativa – fläcken, inte sant? Förresten, vem säger att det där röda inte är en genial design från någon hittills lite okänd kreatör i den nyaste generationen modeskapare? – Och hur länge har ni varit gifta då?

 9. Ica

  Man ska inte datorisera toaletten heller.

  Men, jag vill med måla ju! NI får spara en liten plätt åt mig när jag ska vakta alla ungdomar som håller till i ert hus.

  Jag drömde om dig inatt förresten. Du var en galen föreläsare som skulle ha mig att fabulera nåt om fjordingar. Jag skrev och skrev med det var visst vävtyg där pennan inte syntes, sen var det papper som nån tejpat på så bläcket inte fastnade och sen tappade jag bort alla 20 papper jag kladdat på och nån förstörde min lägenhet. så det kan gå. gruff.

 10. Jag håller med Lena om att det var en jättesnygg kjol. Ser ut som om den är sydd av medaljongtapeter.
  Men jag tycker nog att det är lite dålig planering med vit tröja när man har gäster. Jag är en sån som spiller mycket och äter därför alltid med förkläde om jag har kläder i ljusa färger. Det kan man ju inte göra när man har gäster, så då får det bli svart.

 11. Hade förresten gärna kommit och målat, men jag ska tyvärr på musikläger.

 12. Tack för kjolberömmet. Vad man inte ser, är att den är nästan oanständigt kort. Den kan jag ju visa upp den 20:e!

  Lena B: Vi har varit gifta i 15 år, men träffades redan när vi var små barn på 20 vårar.

  Ni som nu är uppriktigt ledsna över att ni inte kan måla den 12:e, kan hålla ögonen öppna. Kanske blir det ett uppföljningsheat senare i höst. Kanske regnar det den 12:e … kanske ångrar vi oss och fortsätter att ha ett randigt hus och bjuder in till dans nästa vår istället.

 13. lena b: Jag tycker inte det är rött – det är brunt!

  Jag tror att Lotten ätit en Magnumglass, chokladhöljet har en tendens att spricka och falla sönder, ner på klädseln – åtminstone på mig!

 14. Den Blyga: Helt korrekt. Detta är frågan jag har väntat på hela dagen — vad haaar jag spillt?

  Rätt svar: jättebrun worcestershiresås.

 15. Jag anländer, som lovat, på målningen på lördag (om det inte regnar). Jag tar med mig mina två karlar, varav iallafall den ena kan måla. Den andre, vill leka med sin kompis. Senast imorse 06.04 (med tårta fulla munnen) förklarade han att Treåringen nog har tråkigt…
  Ska se hur många fler jag raggar ihop till lördag.

 16. ”Ska se hur många fler jag raggar ihop till lördag.”

  Ljuv musik i min blogg! Underbart!

 17. Nu är jag kanske inte välkänd för att jag är så tokbra på att ragga men jag ska göra ett ärligt försök iallafall….

 18. Lena B.

  Suck! Bruna fläckar. Nu har jag blivit färgblind också. Förfallet har börjat, helt klart.

 19. Behöver veta NÄR målningen börjar. Blir lättare då. Vill inte stövla in när ni sitter på toaletten iallihopa.

 20. Från klockan tio Kicki, förlåt att jag inte har varit tydligare! Fast du får gärna komma när vi allihop sitter på toa!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

wp-puzzle.com logo

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.