Hoppa till innehåll

Bortskänkes!

Jo, så här brukar vi göra när vi vill bli av med saker.
Det funkar över förväntan. En väldigt opassande balkongdörr försvann på två minuter. En kökssoffa blev det nästan slagsmål om. En cool skinnjacka hängde en hel dag innan en parant quinna som inte ens fick in lillfingret i ena ärmen tryckte den till sitt bröst och om och om igen sa ”… precis som Roffes … ”.

Nu har vi en soffa ute på busshållplatsen. Den är orange. Bara det – att den är orange – borde ju locka … en och annan ukrainare? Men vänta! Det är inte bara en soffa! Det är även två …

… sängar! Och på bordet där i hörnet kan man sätta sin kvällsdrink. Eller en god bok. Eller som vi: osorterad tvätt.

När jag ända slängde ut soffan (som vi köpte på loppis för sju år sedan och som har hyst mången sovande gäst och till och med bott hemma hos Bästisgrannen under ett år), rotade jag i en väska som det stod ”nostalgikläder” på.

Gulp. Där var de. Jeansen. Mina jeans. Min barndom. Min ungdom. Usch, vilken hamster jag är.
Här ligger utfläkta mina första Levi’s, Gul & Blås ”Dallas”, ett par Kobe som jag sydde in i låren så att mina ben såg alldeles korviga ut, mina snickarbyxor som jag hade på min på språkresan i Eastbourne, Poohs marinblåa manchesterbrallor och till vänster där ett Alvik-linne med Pommacreklam. De där ljusblåa (som har gardinfransar på knäna) finns avritade i min dagbok, fast innan fransarna tillkom. Om dessa kan man även läsa här.

Mmmmm. Silver Dollar. Drygt 30 cm i fotvidd längst ner. Förlängda när jag plötsligt bara växte och växte. Lagade i baken så att de är hårda som plåt.

Det här tog på krafterna. Nu ska jag leta upp Olles gamla minnen och slänga dem istället.

Uppdaterat:
De som fick soffan kom och gav oss en rosbukett som tack!
Hejdå soffan!

Share
Publicerat iBloggen

21 kommentarer

 1. Du är MODIG och DUKTIG! Jag trodde inte mina egna ögon när jag plötsligt slängde alla mina gamla ångestdagböcker, för typ 15 år sedan. Jag har inte åmgrat det en sekund, snarare tvärtom.

 2. Bim

  Men… de jeansen hör ju hemma på ett jeansmuseum idag, jö… inhystar en massa pengar kan de tom göra… även om de är ingångna och därmed även än mer värda för vissa… Kultmärken, vinner… basta, rensa Olles saker istället du, basta… Antar att han också hamstrar, även om han inte erkänner det, eller??? :p
  Må så gott… en Sjöbackabo på irrvägar ute på nätet… kramis, och nu ska jag se om jag kan fortsätta på eländesbloggandet från igår… hua, för vad detta kan leda till framöver… mesost var tydligen gott, 😉
  http://sjoebacka.hotserv.dk

 3. Min första klubbtröja från IS Kullen, Arsenal-scarf från 1978 (då var det bara jag som höll på dem), turné-t-shirt med The Cure, min morfars tennisshorts som han hade när han spelade med Gustav V …

 4. cruella

  Åh herregud. Undra på att du måste bo i ett överdimensionerat hus. Annars håller jag helt med jonny om sofforna – kanske vore nåt för lägenheten nu när vi velat så länge om hörnsoffan Karlanda från IKEA att den har utgått…

 5. Ulla

  Usch, vad mycket du skriver om att rensa ut och slänga, Lotten! Jag känner pressen på mig växa. Det går inte längre att förtränga rensningsbehoven här hemma, så som du far fram!

 6. /ingrid

  Sedan aggregatet i bastun i föräldrahemmet la av nån gång på åttiotalet kan du ju gissa vilken finfin lagringsplats bastun blivit. ALLT MÖJLIGT hittades där vid utrensningarna den varma sommaren 2006 och särskilt minns jag den lackerade träbiten med fejkade bävertandavtryck och inskriptionen ”Minne från Filipstadbävrarna 1953”. Inte visste jag att pappa varit scout.

 7. Lena B.

  Ingrid: En pajad bastu kan man använda som gästrum. Besökarna sover på lavarna (i egna medförda sovsäckar på egna medförda sovunderlag). Då kan man kasta tråkiga gamla gästsängar som står och tar plats i hemmet och placera nåt festligt där i stället. Kanske helt generöst lägga in madrasserna från gästrumssängarna på lavarna i bastun. Täcke behovs knappast. Gästerna sover ju i en bastu… Min bästa gren är att inreda smart med befintligt gammalt skräp, som ni märker.

 8. cruella

  Ingrid, Ingrid. Sen katten sket i föräldrarnas bastu en alltför kall vinternatt duger den inte ens till förvaringsplats för bråte. Vilket kanske är tur med tanke på hur det ser ut på lagårdsvinden.

 9. Helena: Jag kan berätta att sofforna i huset är väldans fina och väldans sköna. Alla tre (eller fyra?).

  Iallafall håller jag med om att soffan är snygg, jag tar den om jag vinner en miljon så jag kan köpa mitt hus som bara väntar…

  Du borde testa lägga ut ett par jeans på Tradera.

 10. Hi, hi … jag tror att jag har sett dig i alla de där jeansen. Tänk att du har sparat ALLIHOPA. Inte konstigt att man behövde en grävskopa för att komma in i din källare:)

 11. Nope, Bästisgrannen, gardinfransjeansen har jag inte använt sedan jag klädde mig fin på avslutningen i femman. När vi sedan träffades i sexan hade jag de svarta Silver Dollar-fladdren … medan du var cool och modern i Gul & Blås ”Elvis”.

 12. Fattar att de nya soffägarna är lyckliga! Men hur visste de att det var era soffor? Snygga som bara den var de i alla fall, sofforna!

 13. lotten

  Crrly: Sofforna stod alltså precis utanför vårt hus. Ville man ha soffan gick man in och pratade med oss. Och gav oss rosor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

wp-puzzle.com logo

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.