Hoppa till innehåll

En spännande bild, bara

Nej, egentligen är det inte så konstigt: ung politiker möter erfaren politiker ute i svängen.

clinton_kennedy
Sjuttonårige Bill Clinton säger goddag till till JFK sommaren 1963.

Nu googlar jag snabbt Erlander och Palme – har jag inte sett dem på en lika fascinerande bild? Jodå.

erlander_palme_ung
Vad gör de tu i USA Storbritannien? Och går de in någonstans där det kostar hutlösa 6 dollar? Var är inträdet är 6 pence?

Fem timmar senare:

Jag tappade helt tidsbegreppet och googlade svartvita politikerbilder tills ögonen gick i kors.

Putin ser ut som han i Ensam hemma
Vem hade kunnat ana att Putin är släkt med Culkin?
Share
Publicerat iBloggen

20 kommentarer

 1. Nja … Erlander och Palme är nog någonstans i Storbritannien och inträdet är 6 pence (som före decimalsysteminförandet 1971 alltså skrevs d. vilket kom av latinska denarius … och så vidare, som man kan läsa i den länkade artikeln så varför bluddrar jag på här?)

 2. Och jag måste ha tappat alla mina hjärnceller på en gång, för när jag läste ”Dock Museum Home” (efter att ha följt Pysselitens länk) och bara såg massa båtar och hamnar, tänkte jag förundrat: ”Men var är dockorna då?”

 3. De här såg jag för månader sen. Det tog försås timmar att hitta dit igen, men värt mödan var det. Tvåan är en pärla.

 4. Nu ligger jag två bås efter igen – återkommer när jag hunnit ikapp!
  Konferensen från i förrgår tycker jag låter som en utmärkt idé, iallafall. Även om november inte är bästa tänkbara tidpunkt för mig – men det kanske har diskuterats andra. Återkommer, som sagt.

 5. Men 31 oktober är i oktober.
  Ska jag lita på Trafikverket och SJ som ställer in morgondagens avgångar mellan Uppsala och Knivsta, eller ska jag tro på att SL klarar av att köra pendeln på sträckan? Dom aviserar inga störningar i trafiken! Det blir nog hemarbete. Jag har ju knappt varit på jobbet alls den senaste tiden, bara en dag förra veckan och resterande kommande vecka ska jag till Gävle och Halmstad.

 6. Ökenråttan

  Skatorna envisas med att vilja ha sitt bo på en brandbalkong i treans (grannhusets) gårdshus. tVÅ GÅNGER HAR brandbalkongens innehavare rivit, men skatorna kom igen och pillade med sina kvistar hela helgen. Nu kom tydligen treanfolket hem igen och vi fick se på när dom rev den senaste skatbyggnationen. En ung man hängde ut genom fönstret (en brandbalkong är ju ingen regelrätt balkong, med dörr och så) och en ung dam höll i honom så att han inte skulle dyka på huvet ner i skatboet. Vi bor ju förhållandevis naturnära, för att vara i innerstan, så vi undrar vad det är för fel på Djurgårn, till exempel, när det gäller bobygge bland fåglar. Där finns ju rikliga tillfällen till ekologiskt fågelboende.

 7. Rita nu en platt skata på ett papper och häng upp på balkongen, så ska ni nog slippa fler byggförsök. PS. Den ska helst se död och överkörd ut.

 8. PS 2. Jag fick nyss rådet i ett horoskop att leva mer som jag lär och snacka mindre. Jag som jagar skator med vattenslang – vad vet dom där horoskopmakarna egentligen?

 9. Horrorskop! Det har jag inte kollat på länge. Inte så konstigt att jag tappat orienteringen och inte vet vartåt det lutar. Idag stämmer allt perfekt! Så här ser nio olika horrorskop ut:

  NR1 är detaljerat och bra: Tur: Dagen saknar händelser som kan hjälpas eller stjälpas av tur. Därför märker du inte av och bryr dig inte heller särskilt mycket om vilken tur eller otur du just nu erfar.
  Hälsa: En liten förkylning kan komma krypande idag men om du sköter om dig finns det en stor chans att du klarar dig undan. Ät nyttigt! Ekonomi: Du önskar kanske att pengarna skall räcka längre. Att planera budgeten lite bättre just nu är inte fel. Arbete: Idag väljer du en försening framför en dåligt utförd uppgift. Du arbetar i din egen takt även när det är bråttom. Kärlek: Du tycks gå en händelserik tid tillmötes. I ditt kärleksliv möter du många överraskade inslag. Relationer: I stället för att ägna dig åt egna bekymmer tar du dig an en nära väns problem.
  NR2: I dag kommer du att ställas inför nya problem på jobbet. Men du kommer att få stöd i rätt tid så att du lugnt kan slutföra ditt arbete. Även om hjälpen verkar komma från ovanliga källor ska du inte vända den ryggen. När det gäller hälsan kan du ställa in en positiv kurs för framtiden. Om du tar dig an saker och ting med tålamod och omsorg kommer du att kunna avstå från en del osunt beteende på längre sikt.
  NR3: Dagens horoskop: Hemliga aktiviteter eller affärer i det fördolda kan stå i fokus. Du är förtegen om det mesta.
  NR4: Du vill snarare jobba extra idag än göra annat, eftersom du förmodligen kan ta fördel av månens konjunktur till Jupiter i andra huset för intäkter.
  NR5: Du är på något mystiskt sätt påverkad och motiverad av dina vänners och din familj ambitioner och önskningar. De har höga ideal som gör det ganska svårt för människor att bara ignorera och skaka av sig. Du uppnår därför bättre resultat än de så kallade realisterna.
  NR6: Arbete: Du blir lätt störd av omgivningen vilket gör att resultat inte blir det du önskar. Försök att koppla bort omvärlden genom att till exempel lyssna på musik så kommer du att får mer gjort idag. Ekonomi: En viss intäkt är i antågande, om du är villig att dela med dig av den till andra. Hälsa: Din hälsa håller sig stadig idag. Du kan kosta på dig något som du vanligtvis undviker. Relationer: Någon som du lyft upp till skyarna kan under den här perioden komma att göra något som du inte alls finner passande för den personen. Men det kan ha varit du som haft för höga förväntningar och att det inte alls är den här personen som gjort något egentligt fel. Lycka: Även om det vid en första inblick verkar ha drabbats av otur just nu så kommer det senare visa sig vara precis tvärtom.
  NR7: Dina kolleger kan komma att trötta dig en del just genom att de vill ha din hjälp. Du har en fin intuition och den leder dig rätt i arbetet. Här kan du få det ganska så bra med din ekonomi, och det verkar bli fortsatt tryggt med den. Men i spel får du ingen vinst, så spara.
  NR8: Det mesta bör bli rart för dig nu och du verkar skina av glädje över den fina uppvaktningen som kan vara på väg till dig nu. Du är omtyckt och det just för ditt hjälpsamma sätt. Nu kan du få en ny kollega och det kan uppstå en förtjusning emellan er och det verkar vara bra för dig även med arbete. Din livskraft är sund och hälsan av bästa sort. Nu kan du göra en förändring i din bostad som blir bra. Din ekonomi bör vara bra, men ingen spelvinst verkar vara aktuell för dig nu i veckan. Spara pengarna är bäst.
  Lyckotal: 2, 16, 24, 27, 41, 43, 46 Bästa lyckotal: 16
  NR9: Övervägande gynnsamma planetariska influenser i tecknet, men vissa möjligheter kan vara lite knepiga att uppmärksamma.

  Med all denna förnämliga information tillgänglig kan ju dagen inte bli annat än vällyckad. Och det tycker jag nog att den blev. NR7, med kollegerna som vill ha hjälp stämmer ganska bra. Sondottern ville ha hjälp med mattestudierna. Det är väl ungefär samma sak?

 10. Åh, jag gillade horrorskop nummer åtta! ”Din livskraft är sund och hälsan av bästa sort.” Den meningen och helgarderingen med lyckotal tilltalar mej mycket!
  Jag har en kompis som sålde horoskop på marknader i sin ungdom, senare blev han egenföretagare och mej veterligen är han dessutom framgångsrik.

 11. Örjan.
  Jag googlade horoskop och tog de första nio träffarna för tvilling, som jag råkar vara. Hemmets journal, Expressen och många andra blaskor tillhandahåller sådant dravel.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

wp-puzzle.com logo

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.