Hoppa till innehåll

Dag: 17 maj 2014

Så … hur är det att ha en spanjor i huset?

Sedan en tid bor det en spanjor i vårt hus. Nu är det ju inte vilken spanjor som helst utan faktiskt Nittonåringens fästman och vi känner honom väl.

Det hela började faktiskt hösten 2012, när Julian (som han heter) kom till Sverige med tre andra spanjorer för att spela basket i Eskilstuna. De var bara 18–24 år och såg ut så här:

spanjorerna
Den där spanjoren längst till vänster är ju inte en spanjor utan faktiskt min djefla man. Spanjoren som står vid fläkten och tar mat är tvåånhalv meter lång, så ni fattar att de andra också är jähättestora.
skorengoring
Plötsligt stod Elvaåringens alltid lika dammiga skor alldeles rengjorda i hallen.

På grund av anledningar och orsaker som att Julian numera spelar i Helsingborg och Nittonåringen bor i Lund samt att man inte kan få ett jobb om man inte har personnummer och inte ett personnummer om man inte har ett jobb och inte får gå på SFI om inte tuppen gal och klockan slår samtidigt som solen vänder, har vi hyst spanjoren sedan basketsäsongen tog slut. Han har fått hoppa in och coacha Elvaåringens lag, spela basket i EBA (Eskilstuna Basket Association), tömma diskmaskinen, laga paella, tortilla och fredagsmys samt allt annat som man ju gör som spanjor i ett svenskt hem.

helmetjulian
Man förstår (motvilligt) nyttan av hjälm.
spansktortilla
Man lagar sin pappas spanska tortilla.
klippklipp
Man klipper sönder t-shirtar som döljer musklerna på ett onödigt sätt.
basketspel_m_sigge
Man spelar basket i trädgården.
Skärmavbild 2014-05-17 kl. 21.19.14
Man coachar årgång 02.

hopprep
Och så kan man ju roa sig genom att hoppa hopprep med andra basketspelare. (Han som hoppar framför Julian heter Dennis.)
diskasenare
Och om man inte pallar att städa köket åt sin blivande svärmor, ja, då skriver man en lapp och gör det lite senare.
juliankommer
Julian anländer här med tåget och Elvaåringens förtjusning vet inga gränser.

Så … hur är det då att ha en spanjor i huset? Helt okej! Han har fått sommarjobb som personlig assistent, han fortsätter att ta hand om P02, han är en fantastisk storebror och han kan numera prata alldeles utmärkt svenska.

Men framför allt är det underbart att jag inte är ensam om att ha koll på fotbollsmatcher, VM, OS och allt annat idrottsrelaterat.

Skärmavbild 2014-05-17 kl. 21.22.27
Kvällsmaten denna lördag höll nästan inte på att kunna tillagas eftersom Barcelona faktiskt seriefinalspelade mot Atlético Madrid.
Share
40 kommentarer