Hoppa till innehåll

Basketspelare på Oscar-fest

Temafesten för mitt basketlag är en årlig tradition sedan år 2000. Vi har alltid ett tema, men det är frivilligt att klä ut sig. Ibland har vi upptåg och lekar, alltid har vi en tipsrunda, alltid pyntas huset med något temarelaterat och varje år är jag lite för sen med planering och städning. Igår glömde jag att byta handdukarna på toa, jag glömde filmmusiken som skulle spleas hela kvällen och jag glömde bort att sätta på tv:n där en och annan Oscarvinnare skulle spelas. Dessutom glömde jag helt bort 20 berömda tacktal som jag hade förberett och som vi skulle leka med. Som Marlon Brandos:

968full-sacheen-littlefeather
Sacheen Littlefeather sa: ”Marlon Brando has asked me to tell you, in a very long speech which I cannot share with you presently-because of time-but I will be glad to share with the press afterward, that he must very regretfully cannot accept this very generous award. And the reason for this being are the treatment of American Indians today by the film industry … excuse me … and on television in movie re-runs, and also the recent happenings at Wounded Knee. I beg at this time that I have not intruded upon this evening and that we will, in the future …our hearts and our understanding will meet with love and generosity. Thank you on behalf of Marlon Brando.”

klippa barbieMen en sak kom jag i alla fall ihåg – att dela ut Oscarsstatyetter til alla som hade spelat match under säsongen 2013/14 eftersom det var en synnerligen knäpp säsong med snöoväder, skador och domare som satte käppar i vinnarhjulen. Men hur får man tag i statyetter?

Man köper barbiedockor på loppis förstås. Sedan gör man om dem lite.

1. Lej minsta barnet (utan varma barbiekänslor) att klippa av allt hår på dockorna.

barbieundressed
2. Klä av dem.
barbiegold
3. Lägg dem att sola en liten stund.

För en dryg månad sedan blev jag kontaktad av en kvinna som sa att jag, om jag ville, skulle kunna få ett paket mat och en karaokemaskin. Avsändare var Gala.se och för en gångs skull tackade jag ja. (Förmodligen för att kvinnan gav bloggen och kommentatorsbåset så rart beröm.) Paketet skulle innehålla ”mat och annat som passar till en Euroviosionsschlager-fest”. Men paketet kom på avvägar, åkte vilse, hamnade på helt fel postkontor, forslades vidare till rätt postkontor och två veckor efter ESC-finalen kom paketet fram till mig.

matboxen
Jag tror att Karl-Bertil Jonsson har inspirerat.

Perfekt tajming … not. Mat? Well, det var med tanke på tiden det tog bara bra att det inte var ”mat” i paketet.

innehallpaket
Men även på en Oscarsgalefest kan man ju äta chips.

Här följer nu en liten festbildsrapport utan att mina ickebloggande lagkompisar avslöjas.

american pie
Maten var genomgående paj.
trebjork
Tre av oss kom på exakt samma idé. (Min svan är en omsydd gosedjursdelfin.)
damerb_oscar
Andra kom som presentatörer, olika kändisar, Braveheart och Julia Roberts.

Två av de femton spelarna tog med sig sina två nyföddingar och plötsligt satt jag där vid pajbordet och drog en vagn med ena handen och en vagn med den andra. Jag säger ju det: jag är som gjord för att ta hand om tvillingar och andras barn och kommer förmodligen att bli galen om mina egna barn envisas med att vilja ta hand om sina avkommor istället för att lämna dem hemma hos mig.

twovagnar
”… ja, och sedan gick skottet och DÅ blåste domaren och fastän poängen skulle ha räknats sa han att det intre gjorde det för att han hade bedömt det annorlunda och jag anser att …”

Alla på festen fick varsin ”goodie bag” med en Oscarvinnande film påklistrad – My Left Foot på min påse här nedan ska förstås läsas som My Left Knee. I påsarna hade vi lagt ner vattenflaskor, pruttkuddar, godis, smycken, pennor, block, rakhyvlar, plåster, lindor till vrickade fötter och massa annat småkrafs. Den riktiga Oscargalans godispåse sägs innehålla saker till ett värde av 500 000 kr. Per påse.

bild
En bråkdel av det digra innehållet.
starstrottoar
Hollywood Walk of Fame.

Nu sitter jag på tåget mot Lund för att i morgon gå på Readme – en konferens om läsande. Någon som vill att jag rapporterar lite? (Annars kanske jag bara skriver mer om festliga basketspelare.)

Share
Publicerat iBloggen

15 kommentarer

 1. Örjan

  Barbiedockornas förvandling.
  Saknar bild 2.1 där de sprayas med guldfärg. För det är väl anledningen till torkningen enl bild 3.

 2. Ja, alltså mamma och pappa kom förbi en sväng och jag beklagade mej över festbristen här i huset. OK, jag jobbar som en gnu just nu och om två vecka firar vi en student, men det är ju inte riktigt party. (Det är för högtidligt, jag gillar inte högtider så mycket.) Tur att man får hänga med på fest i gula huset, annars skulle jag nog bjuda hem hela kvarteret i oövervakat blink.

 3. Goodiebag förresten, det var en nyhet! Jag har fått sådana på träningsevent, men tycker proteinpulver och energibars är överskattat. Lite för korta träningsbyxor är bättre! Vad kan ligga i en goodiebag värd en halv förmögenhet?

 4. OJ!!!!
  ”I påsen hittar de:

  – En resa till Australien, Hawaii OCH Mexiko.
  – Några tillfällen med en personlig träning.
  – En flaska tequila.
  – Träningsskor som är illustrerade för hand.
  – Ett vattenfiltreringssystem att stoppa under diskhon.
  – Erbjudande att gå gratis på acupunktur.
  – En vecka på ett center för träning och viktminskning.
  – Ett års medlemskap på Londonflygplatsen Heathrows privata VIP-avdelning.”

  Källa: Vimmelprinsessan

 5. Ökenråttan

  HEMKOMMEN FRÅN EN TIDS vISTELSE LITE SÖDERÖVER LÄSER JAG nu IKAPP I ALLA DE TIDNINgAR SOM SAMLATS I HEMMET. Då kan man få veta att skådespelerskan Ann Petrén ”bevistat Stadsteaterns repetitionslokaler och scener” i ganska många år. Vad blir det av vårt rika och förtjusande språk, gnisslar jag uppgivet. Kan man inte lära ut den enkla och lättbegripliga KISS-regeln (Keep It Simple, Stupid) till alla som ska yttra sej, skriftligt eller annorledes, i det offentliga? Be dom att inte försöka skriva tjusigt och märkvärdigt, utan hålla sej till ord som dom kan och förstår. ”Ann Petrén har jobbat vid Stadsteatern i ganska många år.”

 6. Man kan förkorta och dra ihop så att de gyllene Barbiedockorna blir Bascar-statyetter.

  Nä, jag har inte mycket att tillföra, ser jag.

 7. LupusLupus99

  Lotten->Lund= En stund i Lund med rund hund?
  Möjligen är hunden en s.k. rondellhund?

 8. […] festpynt och hade pysselstund med gamla toarullar. (Exempel på andra fester: sällskapsresan, Oscar, schlager, Sjukhus, […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

wp-puzzle.com logo

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.