Hoppa till innehåll

Gränsöverskridande, musikaliska män?

Jag är som vanligt sist med det senaste och begrep först idag att det finns en artist som sjunger som en karl men ser ut som en 15-årig, docksöt tjej och enligt folkbokföringen är en 17-årig kille från Sundsvall. Han kallar sig Yohio med versaler, men jag skriver till och med Ikea med gemener så call me a rebel. Nu tar vi ett rejält hopp, men ett relaterat sådant.

För 57 år sedan lät ”Heartbreak Hotel” med Elvis Presley så här:

Den 2 februari 2013 låter ”Heartbreak Hotel” så här – med nyss nämnda Yohio (dock utan lolitaklänning):

(Passa på att se – de här Melodifestivallåtarna har underliga rättighetsregler med mankemang och spoilers samt extralysen så man vet aldrig hur länge de är tittbara.)

Artisten Yohio har ett dopnamn också: Kevin Rehn Eires. Det där ”Rehn” kanske låter bekant – och nu ska ni få höra: släkten Rehn är nästan som Ingrossoarna, Bergmännen eller Skarsgårdspöjkarna!

Det här med att vara gränsöverskridande, begåvad, talför och musikalisk samt 17 år är däremot inte något nytt, vilket vissa medier låter påskina. Pah, kolla här på David Jones som kallade sig Bowie ibland (utan krångliga versaler) 1964:


Att Bowie i klippet ovan inte spelar snabbt på gitarr eller sjunger är ju synd, men jag hade också hittat på The Society for the Prevention of Cruelty to Long-haired Men om jag hade velat ha publicitet för 49 år sedan.

Så. Inte är vi väl särskilt chockade över unge Yohio? Måtte han bara ha medhörning när han framträder i första Melodifestivalomgången och måtte alla kvällstidningsjournalister ta det lugnt med pågen.

Själv ska jag fylla år, kolla på basketmatcher, laga paella till spanjorer och leta fram en försvunnen sko – se så gränsöverskridande jag är!

Share
Publicerat iBloggen

49 kommentarer

 1. Yohio — själva artistnamnet låter ju som ett jubelrop — har jag råkat på i något tevesammanhang som jag inte minns, men grabben är påfallande begåvad oavsett lolitaklänning. Umm … jag kommer inte att titta på någonting som har med melodifestivalen att göra men jag hejar på honom ändå.

  Och så upprepar jag HIPY PAPY [etc.].

  P.S. Är det samma sko vars partner vi fick se på bild i förrgår?

 2. TRØSTE-GRUK
  Den, som taber sin ene handske,
  er heldig i forhold til den,
  som taber den ene,
  kasserer den anden . . .
  og finder den første igen.

 3. Agneta

  Bacon, beef
  And ham
  Made me
  What I am

  Paa indenlansk:

  Skinke, flæsk
  og steg
  skabte
  lille mig.

  (Kumbel Kumbel)

  Och för fyrtionio år sedan var Lotten färdigskapad. Det hurrar vi för!

 4. Marianne: Jag förstår din oro. Men. Att jag i en obskyr blogg nämner hans namn som står på tusentals ställen på nätet och i tidningar och i personsöksdatabaser kan inte förändra något.

  Däremot kan jag hålla med om att det principiellt sett finns tillfällen när man inte ska nämna namn oavsett hur många ställen det än står på – att hänga ut namn på förmodade brottslingar är ett sådant exempel.

  Fast det här är inte ett sådant tillfälle. Jag tror helt enkelt inte på det som står i Expressen-artikeln. Yohio verkade i intervjun med Skavlan vara en klok och förnuftig kille med båda fötterna på jorden och jag tror inte att han skulle få för sig att kräva att hans namn ska förbli hemligt.

  Nu är förstås ”jag tror” som jag skriver ovan inte så vederhäftigt att jag inte kan ändra mig. Men om man verkligen vill se till att ens dopnamn inte läcker ut, då kan man inte vara med i Melodifestivalen och alla därtill hängande program som Skavlan, Nyhetsmorgon och Gomorron Sverige, Mix Megapol och alal andra radiokanaler.

 5. Ökenråttan

  Lille M. och jag ber att få framföra våra hjärtligaste gratulationer till Lotten på födelsedagen.

 6. Marianne

  Det där sista är ett präktigt cirkelresonemang, eftersom hoten uppkommit efter att killen blev känd. Han var inte hotad först och medverkade här och där sedan.
  Nu struntar jag i detta.

  //Marianne

 7. PK

  Googlar man på Yohio så kommer wikipedia upp som en av de första sökresultaten och där står allt om denna person, inklusive namn. Wikipedia har lite större spridning i cybervärlden än Lottens blogg.

 8. Problemet är ju att hans föräldrar låter honom uppträda på the Rock’n’Roll Circus. Att ge unga människor så mycket udda uppmärksamhet i de formbara tonåren har lett till katastrof, gång på gång. Mest kända exemplet är Michael Jackson men ta även en sån som Hasse Carlsson i Noice som var omvärldens älskling som femtonåring och som sedan blev djupt olycklig.

  Förstå mig rätt – barn och ungdomar som är fulla av musik ska visst få möjlighet att uppträda. Men att låta sitt barn ha en så provocerande image att det äventyrar säkerheten är ju ansvarslöst föräldraskap. Och allt som gör att de utvecklar narcissistiska drag måste undvikas. Innan de cross-dressar, sågar huvudet av getter på scen eller blir jagade nerför Hamngatan av 300 autografjägare ska de i alla fall vara myndiga.

 9. Mja, vad ska man säga … Måste man vara kontroversiell för att få uppmärksamhet, eller ha en bra story att dra i kvällstidningarna, eller vara bara begåvad? Det sista räcker knappast.

  Nu tar jag en godisbit till kvadrat-Lottens ära! Grattis!

 10. Christer

  Grattis, hipypapy och happy cupcake, Lotten!
  Apropå gårdagen fattar jag inte hur de tänkte som utformade Apotekets Oliva-serie. Det enda som skiljer tuberna med duschtvål, balsam och hudkräm är pytteliten text, och åtminstone jag har sällan glasögon på i duschen.

 11. Va! Är Apoteket inblandade i en förvillelseskandal igen? Nyligen köpte jag hem tvål som visade sig vara en lotion av märket Eucerin. Bara en pyttetext avslöjade att det var två olika produkter.
  /Apoteksbakåtsträvaren

 12. För Lotten ska vi sjunga, idag hon fyller år.
  Och sen så ska vi hurra, om vi för Lotten får.
  Vi bockar och vi niger så fint som vi förmår
  för blott en gång om året kan Lotten fylla år.

  SG på väg till USA hälsar

 13. Så lämpligt att 49ers är i Super Bowl i morgon, Lotten. TV11 runt midnatt gäller. (Fast jag håller på Baltimore).

 14. (Nå, nu står det ju en annan maträtt i huvudtexten, men man har väl mer än en rätt på en hel födelsedag. Eller blir det … paellsa?)

 15. Lo

  Jag tänker att problemet är att folk fortfarande bryr sig om pojkar har klänning eller inte. Herregud!

  Annars: grattis Lotten!

 16. En gång under några sommarveckor i Båstad för tjugofem år sedan drabbades jag av en plötslig längtan efter Pölsa med vändstekt ägg, kokt (ny-)potatis, och förstås Felix Skivade Rödbetor.

  Till slut, i den tredje butiken längs in och bakom andra konserver, hittade jag det som varje färskvarudisk i Norrland briljerar med. Och detta med en urgammal prislapp. Tack för det.

  Å andra sidan tror jag inte att Norrlänningarna skyltar med Grishals.

 17. Grattis Lotten!

  Nu är vi lika gamla har vi samma ålder ett tag!
  (Hurra för franskans formulering.)

  samma jag finns
  Eller får man dra det vidare ? Till:
  samma vi finns

  Om denna utveckling är godkänd så slår jag till med en till:
  Klänning han fins

  Och var har ni gjort av Tomas i den där uppräkningen?

 18. De som inte är på, eller har, kalas kan ju ägna en minut åt Phil, själva det murmeldjuret i murmeldjurdagen som är den 2 februari. (Nej, inte Bill, han är i en långfilm som man t.ex. kunde se på teve nyårsaftonseftermiddagen. Se där, aftonseftermiddag är en trevlig sammansättning som jag ska försöka använda oftare.)

 19. Jag tycker om den oavslutade meningen. Den ska jag fundera över ända tills värdinnan har tid att uppträda här igen.

  Jag har fått en spansk blodpudding … i huvudet.
  Jag har fått en spansk blodpudding … till svärson.
  Jag har fått en spansk blodpudding … och en rumänsk vampyr.
  Jag har fått en spansk blodpudding … infattad i en platinaring.
  jag har fått en spansk blodpudding … som ser oroväckande livlig ut.

  (nej jag måste hejda mej)

 20. Nä, det bästa idag var hårdrockarna på ukulele.
  Det värsta är det konkurrens om: Lena Ph:s klädsel eller sista låtens orena sång.

  Och så ville de visst trösta Lotten efter veckans Vi i femman-insats.

 21. Och maken suckar och tycker det är trist att Gosa gosa ramlade ur. Bönkakorna tyckte han inte om.
  Jag då?

  Njae, jag fastnade lite för den där blå parislåten på snabbgenomgången. Och gosalåten var skoj.

 22. Men tack, Annika! Jag tror att ”Jag har fått en spansk blodpudding i huvudet” är mest med sanningen överensstämmande. Vad jag hade tänkt skriva minns jag faktiskt inte — heller inte varför jag klickade på Submit utan att vilja det.

  Melodifstivalenlåtarna var bedrövliga, tekniken helt åt pepparn, men Danny var urproffsig i mellanakten när han fick visa upp sina bröstmuskler två gånger. Lena PHs brallor var så läbbiga att jag höll för ögonen.

  Men nu är det dags att bestämma nästa blogginlägg. Kanske bara en länk till något som är roligt att titta på? Bilder från SR i Nyköping? Knärapport?

  Nu ska jag se om jag har kanal 11, för Superbowl har jag aldrig kollat på.

 23. Titta, nu försvann klippet med Yohio. En liten text påstår att ”article is not live”. Nähe.

  Jag lägger ut en illegal snutt från Youtube istället, för nu är jag så gammal att om jag inte skyndar på kommer jag inte att hinna bryta några lagar innan jag dör. (Stephen Fry satt i fängelse redan när han var 17 år.)

 24. C&B var bra, tycker jag. Intelligent framförd intelligent musik.

  Super Bowl är annars ligafinalen i amerikansk fotboll och går alltså en gång om året. Numera en världshändelse, tyvärr inte riktigt tajmad för europeiska måndagsmornar. Vi trogna ställer klockan och förtränger veckans kommande vedermödor.

 25. Agneta

  Jag kollade Googles bilder på morcilla och den spanska blodpuddingen kan serveras på mångahanda sätt. Långt ner på den samlade blodpuddingsbildsidan uppenbarade sig bland alla korvarna och rätterna en kvinna från Arild som var verksam på 1800-talet . Det tog några sekunder innan polletten föll ner …

 26. Nej, jag vägrar mello. Jag har ätit blodig biff och sett brittisk komedi och en del annat. Inklusive en bit av en iransk komedi som var riktigt charmig.

  Så, du nyblivna 49’er, vad ååååt ni egentligen? Och om du inte hittar något annat att skriva om kan du väl bara ha bilder på vad du fick och vad som åts, och i synnerhet bilder på vad som spilldes och på trasiga presentpapper och vem som tog en lampskärm på huvudet och vem som somnade på fel ställe och … oj, nu tänker jag kanske på kalas jag själv stundom var på förr i världen.

  Dygnet har några minuter kvar så du fyller fortfarande. Ha en fortsatt trevlig födelsedag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

wp-puzzle.com logo

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.