Hoppa till innehåll

Etikett: artister

Gränsöverskridande, musikaliska män?

Jag är som vanligt sist med det senaste och begrep först idag att det finns en artist som sjunger som en karl men ser ut som en 15-årig, docksöt tjej och enligt folkbokföringen är en 17-årig kille från Sundsvall. Han kallar sig Yohio med versaler, men jag skriver till och med Ikea med gemener så call me a rebel. Nu tar vi ett rejält hopp, men ett relaterat sådant.

För 57 år sedan lät ”Heartbreak Hotel” med Elvis Presley så här:

Den 2 februari 2013 låter ”Heartbreak Hotel” så här – med nyss nämnda Yohio (dock utan lolitaklänning):

(Passa på att se – de här Melodifestivallåtarna har underliga rättighetsregler med mankemang och spoilers samt extralysen så man vet aldrig hur länge de är tittbara.)

Artisten Yohio har ett dopnamn också: Kevin Rehn Eires. Det där ”Rehn” kanske låter bekant – och nu ska ni få höra: släkten Rehn är nästan som Ingrossoarna, Bergmännen eller Skarsgårdspöjkarna!

Det här med att vara gränsöverskridande, begåvad, talför och musikalisk samt 17 år är däremot inte något nytt, vilket vissa medier låter påskina. Pah, kolla här på David Jones som kallade sig Bowie ibland (utan krångliga versaler) 1964:


Att Bowie i klippet ovan inte spelar snabbt på gitarr eller sjunger är ju synd, men jag hade också hittat på The Society for the Prevention of Cruelty to Long-haired Men om jag hade velat ha publicitet för 49 år sedan.

Så. Inte är vi väl särskilt chockade över unge Yohio? Måtte han bara ha medhörning när han framträder i första Melodifestivalomgången och måtte alla kvällstidningsjournalister ta det lugnt med pågen.

Själv ska jag fylla år, kolla på basketmatcher, laga paella till spanjorer och leta fram en försvunnen sko – se så gränsöverskridande jag är!

Share
49 kommentarer