Hoppa till innehåll

37 kommentarer

 1. Vad sorgligt om det bara blir du och jag, Dieva … det statistiska underlaget blir ju liksom inte särskilt pålitligt.

  Nu ska jag uppsöka en annan dator (moahahahaa).

 2. Haha, nu har jag röstat också! Men ni vet ju redan vad jag helt avstår ifrån. Eller tja, jag har ju inte så mycket val, men jag tycker att eftersom jag nu är duktig och avstår ett redan så ska jag väl inte behöva välja bort något mer, eller?

  För övrigt är det riktigt trevligt att ha utedass, det fläktar liksom så fritt om skinkorna.

  (Däremot har jag bara ett mobilt, och mycket opålitligt bredband. Och jag äter bara kottar.)

 3. Jag har stor erfarenhet av utedass och den käre maken hade bara tillgång till utedass under sin uppväxt.

  Vårt reservdass är ett utedass och det kommer väl till pass när vi ska riva badrummet. För barnen (som knappast kan räknas som barn längre) kommer det däremot att bli en ny erfarenhet.

  Vi har också nyligen satt upp ett utedass till hästtjejerna i stallet; en klar förbättring mot ”runt hörnet” som gällde tidigare.

 4. Håller med Den blyga. Det går inte att rösta! Hur skall man kunna välja??? Det skulle ju vara ytterst sorgligt om man offrade vettet och etiketten!

 5. Nu har jag röstat, men jag ville egentligen inte avstå från något av dem. Kan jag inte få avstå från blodpudding istället?

 6. Det är inte så svårt att fuska, Lotten. Men hur man gör säger jag inte här.

  Själv fick jag ta bort en omröstning som hade pågått i nästan ett år p.g.a just fusk. Sånt är inte kul.

 7. Nej, Victoria, blodpudding rimmar så dåligt!

  (Självklart, Den Blyga — om jag skulle ha konstruerat en vettig statistisk undersökning skulle jag ju ha haft med något om basket.)

 8. Lysande!

  Jag avstår frivilligt och gladeligen från ensamrätt! (Som ju faktiskt kan vara blodpudding om man är på det viset.)

 9. Jag kan avstå från mycket -ett: stråkkvartett, fikontartelett, bacillus calmette, en lavett, en 89-as Kadett, klänningar med rosett liksom vattentoalett. (Ganska onödigt om uttrycket tillåts.)

  Internet kan jag nog också klara mig utan om det kniper.

 10. Shoot!

  (Den dagen som omröstningar via iklickningar på nätet är vetenskapligt korrekta och seriösa samt formulerade på ett statistikvetenskapligt riktigt sätt, vill jag inte ha fusk. Men så här? På min blogg? Ja. Fuska på!)

  Vet ni att det finns folk som anser att om man inte kan något och då slår upp det okända i en bok, ett uppslagsverk eller i ett lexikon — ja då har man fuskat. Trams! Ha gärna NE i mobilen när ni går på tipsrundor, det har jag och Ö-helena! (Lögn. Jag hade gärna haft, men har inte kommit mig för att trycka på rätt knappar.)

 11. Utan att anstränga mig det allra minsta gjorde jag nyss på fullt allvar en piruett på en stilett (-klack) med paljett.

  Det gör jag väldigt sällan.

 12. Okej, Lotten. Here it goes:

  1) Leta rätt på er cookie-katalog, var er webbläsare nu har valt att lägga den.
  2) Se till att sorteringen är ’färskast först’. Det blir lättare då.
  3) Rösta.
  4) Uppdatera fönstret med cookies.
  5) Radera den som nu skapades.
  6) Gå till pkt 3.

  Det finns dom som scriptar, automatiserar, detta. Folk på självaste Microsoft lär ha gjort det när en omröstning på The Register inte gick deras väg.

  Kommer ni för övrigt ihåg debaclet kring den som sade att att ’Stockholmare är smartare’ för några år sen? På Socialdemokraternas sajt låg det då en omröstning i ärendet. Vid lunch höll folk med, ett föga Politiskt Korrekt resultat.

  Mycket riktigt hade det kovänt när jag tittade på siffrorna på kvällen..

 13. Ja, och jag vill inte ha internett utan internet 😉 Gillar den stavningen bättre, men då stuper hela frågan eller? 😉
  Må så gott… värmländskan Bim

 14. Jag tycker också det var lett, men jag avstår hellre från vett och etikett, i alla fall om det är jag som ska avstå från det. Om det är resten av världen som avstår detta gentemot mig kommer kanske saken i en annan dager.

 15. Emi

  Torrdass är, om inte annat, ekonomiskt: bara det fläktar lite sparar man många gånger in på toapapperet. Det uppmuntrar inte direkt till långsittningar heller, i alla fall inte vintertid, vilket sparar upplysningsenergi. Jag kan väl tänka mig några smärre nackdelar också, men så negativa ska vi inte vara.

 16. Jag är för övrigt inte en långsittare.

  Är jag då klimatsmart?

  Åiiiiiiii! Jag låg för en minut sedan hjäl en nattfjäril.

  (Den där minuten mellan frågetecknet ovan och de många i:na fördrevs medelst påskböner och ursäktanden. Är fjärlilen då återuppstånden? Nope.)

 17. Plastfarfar: Jag måste bara berätta att hon som vräkte ur sig att stockholmare är smartare än lantisar är Anna Kinberg Batra och min syssling. Men jag har aldrig träffat henne och sympatiserar inte riktigt med hennes åsikter.

  Och Lotten! I morse drömde jag att jag läste din blogg och att du hade skrivit att vi skulle hitta på ett bra ord för sådana som jobbar helg. Detta har nog att göra med att min sambo åkte iväg till sitt jobb för en halvtimme sedan…

 18. Helt lätt är det inte att fuska på pollhost.com. Dom har ett trubbigt vapen; röster från samma IP-adress är inte tillåtna under ett intervall som går att ställa.

  Det betyder att en och endast en röst kan komma in från t.ex ett företag med många användare och en gemensam adress som syns utåt.

  Från en hemmamaskin kan man då inte rösta från olika konton på den, eftersom datorn har samma adress ’utåt’

  Gitto: Jag håller med din syssling i bemärkelsen att storstadsbor är ’street smarta’ iom att de tränar hjärnan genom att ta tusentals mikrobeslut som helt enkelt inte behövs på mindre orter med lugnare miljö.

 19. Plastfarfar: Jo, det kan nog ligga någonting i det. Samtidigt är ju den indivuella variansen rätt stor…

 20. Plastfarfar: Det är mycket enkelt… Ta ett par hackade vitlöksklyftor (hur många beror på tycke och smak). Fräs dem i rejält med olivolja. Tillsätt eventuellt (om årstiden är rätt) två grovhackade tomater. Knäck i tre ägg och rör om och stek äggen. Det kommer att bli äggröreliknande, men liksom grövre. Salta och peppra och ät med lite extra olivolja samt lantbröd av något slag. Voila!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

wp-puzzle.com logo

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.