Hoppa till innehåll

Idag fyller jag år

Ja, den andre i andre är min och ingen annans dag.*)

Därför åkte min djefla man igår klockan 19:03 som vanligt (lätt överraskad av tidens snabba gång) till stadens enda ännu öppna köpcentrum. Jag har önskat mig

 • en cykel
 • ett par 501:or till
 • granatsmycken
 • en Pippi Långstrumphandväska (ni förstår när ni ser den)
 • nya knän.

Nu kom jag på att jag även vill ha en webbkamera att placera i köket, how exhibitionistic of me. Inför den ska jag laga mat, dricka vin, dansa en lustiger dans och servera en miljard måltider i veckan för att sedan inhysta lådvis med applåder.

Men förutom den dag som komma skall (med basketmatcher och pizzamiddag), vilken var min bästa födelsedag någonsin? Den där häromåret när VBK ordnade med överraskningsparty med allehanda barndomskompisar, släkt och gamla kolleger och de klädde mig i en 80-talsklänning? Eller den där när vi hade finmiddag och alla blev förfärligt berusade på stulen whisky och Bästisgrannen förförde en högst motvillig skotte? Eller nioårskalaset när jag fick ett hudfärgat pennskrin? (Kameralinsen blir suddig, jag kliar mig på hakan och tittar snett uppåt – som jag alltid gör när nostalgin attackerar.)

Hur som helst är det faktiskt himla kul att fylla år. Jag ska nu tillverka en jagfyllerår-skylt att klistra fast på min egen rygg och sedan se jätteförvånad och glad ut när alla gratulerar mig.
Uppdatering: Detta är väskan som jag ska köpa. Passar fantastiskt väl ihop med plommonstopet.

——-
*) Ok. Även hakke fyller år idag, men ingen annan, ok?

Share
Publicerat iBloggen

34 kommentarer

 1. Grattis! Själv har jag just fått ett brev från lokalbladet med förfrågan om jag inte skulle vilja vara så vänlig och upplysa allmänheten om att jag snart fyller år och lägga ut texten om vad jag hittills har åstadkommit i livet. Men det tror jag att jag inte vill. Hellre då förföra en skotte eller nån annan lämplig människa tillhörande något ursprungsfolk. Ja till och med 80-talsklänning låter mer lockande.

 2. ab

  Grattis, grattis!

  (Den där skotten hon förförde, var det samma som tålmodigt kom på middag härom sistens?)

 3. Aha, men grattis 😉 GRATTIS!!! Stora bokstäver krävs, jaaaaaaa…
  Hm, här har gubben nyss fått sig post från lokaltidningen där han meddelas att omgående rapportera in till dem med vad som har hänt i hans liv… Samt glädja alla i kommunen och de som tom flyttat ut ur den och ändå läser ”propellern”. Dock vill han inte medverka i sådana jippon, och inte ens firas… Han tillhör kategorin som gärna firar andra, men hatar att bli firad själv, hm… (Det där med att fira andra, kan även det diskuteras ibland… säger hon som än inte fått den där presenten från ifjol, nej… köpte mig en själv, och lovades annat – VAD? ;))
  Må så gott… värmländskan Bim – vars äldsta dotter fyllde 31jan…

 4. AB: Nej, det underliga är att den skotte Bästisgrannen senare gifte sig med, var en helt annan skotte.

  Jag har inte fått en cykel, förresten. Jag har fått … svälj … gåstavar

 5. Anonymous

  Grattis på födelsedagen! Det får du fira med att göra massor med points mot ungdomarna imorrn…

  Kram från Bell

 6. vajlan

  När du skrev granatsmycken klack det till och jag tänkte på:

  http://parlbesatt.blogspot.com/2007/10/granatppelblom.html

  Den har tyvärr kommit bort. Vet inte om den fått fötter eller om det är mitt eget slarv som är orsaken. Dock har jag såväl av de där små granatpärlorna som av lite större stenar kvar, om du skulle vara trakterad (inga bamsingar, granat är förhållandevis dyra.)

  Det din julkalender betydde för mig är värt ett litet smycke. Särskilt nu när det är Happy Birchday-dags! Titta på sidan och hojta om du ser nåt du vill ha!

 7. vajlan

  länkjäkeln blev bruten. hold on ska jag fessöka igen.

  parlbesatt.blogspot.com/2007/10/granatppelblom.html

  så.

 8. Man gratulerar! *bugar djupt med svepande hatt à la musketör*

  Jag påminns om att en sexåring i bekantskapskretsen fyller år, hon om är född 20020202. Det är ett födelsedatum, det!

 9. ab

  Men Lotten, tänk vad förvånad du hade blivit om avsändaren varit med där i posten! Och hållit i tebladshållaren!

  pbstnyb? hade du sagt då. Precis som wv

 10. Grattis!

  Du har present i e-lådan också. Med avsändare.

  Den där födelsedagen med överraskningsmiddag tycker jag låter kul men frågan är om inte nioårsdagen var bäst. Allt är så mycket intensivare när man är barn.

  Själv har jag kommit på att jag fyller mitt-i-livet en dag med väääääldgt många ettor.

 11. Sova, baka min egen födelsedagstårta och städa bort dammtussar. Samt gå på någon annans 40-årskalas till kvällen. Där har du min önskelista i realismens tecken. Ja visst är det underbart att fylla år?

  Hurra för Lotten! Hurra!!!

 12. /ingrid

  Gratis på fölsedan hora hora hora (favorit i repris, senast använd av ung släkting för att gratta åldrande morfar).
  Ha en finfin dag Lotten, jag ska skåla för dig i kväll, lovar! Och så ska jag tänka tillbaks på 80-talsklänningsfesten som var en höjdare 🙂

 13. *~*Grattis på födelsedagen!*~*

  En av mina första förälskelser (jag kan väl ha varit 8-9 år) fyllde också 2/2, och den andre sötingen fyllde 4/4, fast med årens rätt så är det suddigt om det var Johan som fyllde 2/2 eller om det var Pelle… 😉

 14. HÄTILA RAGGULPR PÅ FÅTSKLIABEN, LOTTEN!

  (”Så skrev Ugglan, och detta är, vad han skrev:

  HÄTILA RAGGULPR PÅ FÅTSKLIABEN

  Puh såg på med beundran i blicken.
  – Jag skriver rätt och slätt ”Hjärtliga gratulationer”, sa Ugglan likgiltigt.
  -Det ser långt och fint ut, sa Puh högeligen imponerad.
  -Nå ja, för att vara exakt har jag skrivit så här: ”Hjärtliga gratulationer och lyckönskningar från Puh!” Det är ju självklart, att det går åt en hel del blyerts att skriva något så långt.
  -Ja, det är klart, sa Puh.”)

 15. Ett väldans stort grattis till dig!

  Om du får den väskan blir jag väldigt förtröden på dig. En sådan vill jag också ha.

  Jag är ledsen att jag måste meddela att en bekant till mig tyvärr har lagt beslag på din dag och fyller 40 just idag.

 16. Anonymous

  Grattis, grattis!
  Måste passa på att undra, applåderna, är de inhysta i köket de också?

 17. Nu förstår jag… jag gillar den också. Jo jag kommenterae på din avancerade wall. jag vet inte om jag fick med min hurrahop. Äsch. Här är det mera lättare att göra. Grattis! I efterskott!

 18. Applåderna, applåderna, de är ju inbyggda i köksväggarna!

  (Gåstavarna blir nog inte gamla i huset. Och inga applåder får de heller.)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

wp-puzzle.com logo

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.