Hoppa till innehåll

Idag 2: Klädproblem

Igår tog jag på mig en halterneck-bh och vuxet diskreta kläder med axelvaddar och strass för att se proper ut. Tyvärr halkade bh:n ner hela tiden, så jag var sådär lagom proper runt midnatt.

Idag är det ännu värre. Ska jag (som jag redan hade planerat) ha på mig den röda t-shirten med ”Jag kom, jag såg, jag bloggade” i nyss nämnda bh-höjd? Stödjer jag då Burmas sak fastän jag inte har planerat att ha rött mot militärregimen utan bara för min egen skull? Ska jag ta på mig en svart tröja med ”Språkpolis” på bara för att visa att jag har en egen vilja och att jag stödjer Burma på något annat sätt än att ha på mig en röd tröja?

Snacka om att skaffa sig helt onödiga problem. Nu tar jag på mig min röda tröja som planerat och så tänkter jag extra mycket på artikeln om Burma i NE. Den färdigställdes och trycktes en dag innan militärjuntan bytte namn på landet (Myanmar). Kan ni se förtvivlade NE-redaktörer slita sitt hår 1989?

– De kan ju inte byta namn på ett helt land när vi redan har tryckt artikeln på B!

Fast nu blev det ju helt ok. Vi fortsätter att kalla Burma Burma och tar på oss röda tröjor.

Share
Publicerat iBloggen

8 kommentarer

 1. Jag antar att man kunde, sen när man kom fram till M hänvisa till artikeln på B.

  Tvärtom hade ju varit mycket mycket mer komplicerat.

  (Eller gjordes inte NE på samma sätt som BBB:s gröna uppslagsverk? Att de började på A och sen när de kommit fram till ÖÄ så började de om igen.)

 2. Men det är JUNTANS namn på Burma, Myanmar alltså. Om man frågar en Burmese om det är Burma eller Myanmar så undrar jag om det inte är Burma. När jag skrev om det så skrev jag Myanmar inom parentes.

 3. Jerry

  Jag sitter på golvet bredvid Lotten som jag inte känner och lär mig hur man läser bloggar! Hon lever i nuet! (Och jag i det fördolda, har lärt mig lite om släktforskning!)

 4. Ica

  Jag hade röd tröja på mig hela förmiddagen på Gekås och även på tåget. Nu har jag tyvärr ingen partytop till kvällen i rött…
  var befinner du dig nu?

 5. Stödråttan

  Middag för kompisar med son, vuxen, figurez-vous. Jag hade på en röd kaftan från Öknen, solidarisk som 17. Vänsonen hade en röd näsduk i kavajfickan, hans far rött foder i kavajen. Modern sympatiserade mentalt, sa hon.

  Tydligen är det där med Myanmar/Burma inte så signifikativt; förr hette det ungefär Myanmarburma eller tvärtom.

 6. Långt efter jag skrev förra komentaren fattade jag det där med röd tröja, när jag nåtts av uppmaningen.
  Men då hade jag redan gjort bort mitt utevarande och förresten så kan ingen vettig människa gå utan jacka på dessa breddgrader!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

wp-puzzle.com logo

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.