Hoppa till innehåll

Dag: 4 september 2007

Dagens tips

När jag var liten och i tidningar trillade över hushållstips om fläckborttagning och strumpsortering, klippte jag nogsamt ut dem och sparade i en pärm där jag även hade roliga historier och bilder på basketspelare. Se där – mitt vuxna liv i ett nötskal:

  1. Hushåll
  2. Roliga historier
  3. Basket

I en annan pärm hade jag ängelbokmärken med glitter, mina finaste teckningar och bästa julklappsrim. Se där – mitt vuxna liv, men bara in my dreams:

  1. Glitter och änglavingar
  2. Egna konstverk
  3. Publicerade poem

I en tredje pärm hade jag … nej, vi återvänder till tipsen. Jag har sedan en tid lusläst allt på sajten Ikea hacker, där man får tips om vad man kan göra med Ikeaprylar om man inte vill ha bordsben som bordsben eller hyllor som hyllor utan istället tvättkorgar som lampor och hushållsrullehållare som datorbord. Jag är idag Ikea hacker light.

Häng upp kökshyllor (Grundtal) ovanför element för att … ha någonstans att lägga cykelhjälmar på tork. Ehum.

De nedfällbara festklaffborden på vägg äro de bästa för bordsförlängning. (Norbo.) Man fäller upp det och skjuter matbordet tätt intill. (Det vanliga bordet rymmer bara tio personer.) Duken är dimensionerad för uppfällt läge och gjord av spillvänlig plast.

Brödlådor till hela familjen. (Magasin.) Tyvärr funkar de mest som ”nämen var ska jag lägga den här, titta där hänger ju en låda, där kan jag ju lägga allt som inte ska synas”.

Det allra bästa tipset idag: starta en Ikea hacker-blogg i Sverige! (Häng på: berätta om era Ikeainredingstips på bloggarna eller i kommentarerna.)

Share
21 kommentarer