Hoppa till innehåll

Snögrottor

Plötsligt censurerade någon min blogg. Allt blev bara snövitt. Detta tema kan man ju spinna på, tänkte jag, och presenterar därför: Snögrottan anno 2006.

När jag var liten byggde vi snögrottor i varenda vägkrök, men här i Sörmland brukar snön ju inte ligga längre än att man glatt kan halka på isfläcken där snön nyss låg. I Luleå sov vi till och med över inne i grottorna på renskinn och i dunsovsäck. Mina första och förstås enda cigaretter (Minden) provades i en snögrotta. Om man häller vatten ovanpå, fryser hela grottans utsida till ett stenhårt skal som plogbilarna inte rår på.

När vi i sommar svettas och klagar på den ihållande värmen, eller när vi nästa vinter stönar och stånkar på grund av snömodden som fräter hål i bilar och själar, kan tanken på årets snögrottor vara en tröst.

Snögrottor is the real thing.

Share
Publicerat iBloggen

8 kommentarer

  1. Ica

    snögrottor? Hjälp! Det fick jag mycket skräckpropaganda mot när man försökte sig på det hemma i Småland. Kanske för snön smälte ännu fortare där. Tak var ett stort NO NO! Det fick man inte ha. det kunde ju rasa. Sedan blev min mamma något lugnare när hon märkte att jag var en unge allergisk mot kyla och snö som inte ville ner i massa snögropar och gräva och bli kall innanför tröjan. Läskigt ju. Jag vill ha vår och stekande värme nuuuuuuuu!

  2. Snögrottor! Jag får lyriska barndomsminnen. Vi byggde alltid. En gång bestämde pappa och några grannar anlita en med traktor och ta bort högar på tomten därbland annat vår grottor! Det blev ramaskri och sorg.

  3. Ica: Fick du inte klättra på stengärdsgårdar heller? Det fick inte jag göra när jag var liten i Småland. Det var mycket farligt, nästan ännu farligare än att äta omogna vinbär.

  4. Ica

    helena: Några sådana hittade jag nog inte, eller jo, vänta. jag hände i en trädgren och svingade mig in i en stengärsgård. det gjorde ont minns mina knän och panna. skutta över diken fick vi däremot inte… men det var efter att min enormt ospänstiga bror försökt sig på det och hamnade i lerhögen. hehe.

  5. Jag fick definitivt inte klättra på stengärdsgårdar. Det var något av det farligaste som fanns. Jag tror att huggormarna bodde där, eller nåt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

wp-puzzle.com logo

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.