Hoppa till innehåll

Dag: 8 mars 2006

Ring, ring

När Alexander Graham Bell den 14 februari 1876 sökte patent för en mojäng som kunde skicka över ljud med hjälp av elektrisk ström, anade han inte vilket trassel han ställde till med. För mig. Nu pratar jag inte om det mentala hindret (jag gillar varken att ringa upp eller att svara i telefon).

Det är den där förbaskade valfriheten! Jag borde inte vara myndig!

Vi har betalat Telia, Tele 2, Glocalnet, Comviq, Vodafone och Halebop samtidigt. Jooo … jag fick gräddbollar om jag skrev på ett avtal med någon och jag fick en rabattcheck hos någon annan samtidigt som Olle abonnerade på superflashig ADSL hos en tredje och fick gratis mobiltelefonsamtal hos en fjärde och Telia/Flextronics vill bara inte släppa greppet om oss och ingen vet riktigt var huvudabonnemanget ligger längre och dessutom funkar våra telefonsladdar inte som vanliga telefonsladdar eftersom de för fem år sedan drogs om av en Nisse som verkligen hette Nisse men som inte var riktigt … kompetent, to say the least.

Andas.

Vårt internet som alltid har varit snabbast och mest imponerande i grannskapet, klev plötsligt omkring som vore det doppat i tjära och rullat i fjädrar. Alla supportinstanser sade:

– Visst, vi kommer och fixar allt som ett skott om två veckor för bara 925 kr inklusive moms!

Nu ska vi rensa upp i telefonträsket. Men alla har jättelånga uppsägningstider. Alla krånglar. Ja, jag vet, det är vårt eget fel, men nu stundar nya tider. När vi häromdagen hade bytt allt och fått ny leverantör, funkade ingenting. Favorit i repris:

– Visst, vi kommer och fixar allt som ett skott om två veckor för bara 925 kr inklusive moms!

Civ. ing. Olle Bergman läste då i Wikipedia att det var viktigt med en lila sladd och en ljusblå sladd och att det inte fick fattas två viktiga koppartrådar i telefonjacket. Allt saknades överallt. Olle fixade. Internet är numera snabbt som en ödla i en stekpanna. Swoooosch.

Men mejlen funkar inte.

Jag, som lever, äter, sover och andas min mejl, är med andra ord amputerad. I Glocalnets instruktioner står ”det kan ta några minuter innan mejlen börjar funka”. Men supporten skrattade rått.

– Står det ”några minuter”? Hahahaaa, det kan ta upp till 24 timmar! Ring i morgon!

Andas.

Share
17 kommentarer