Hoppa till innehåll

En treåring kollar på Melodifestivalen

Det gick ju så bra förra veckan. Jag låter treåringen recensera igen!

1. Roger Pontare
– Ji jill rock jo! (We will rock you, hans favoritlåt.) Han har vaknat nu. Dom lagar mat på golvet. Det var stora mössor på pinnarna.

2. Laila Adéle
– Är hon en liten farbror?

3. Günter & The Sunshine Girls
– Dom har vantar på sej. Är han väldigt arg?

4. Sandra Dahlberg
– Hon har en egen moppe. Dom har också vantar.

5. Evan
– Han har egna soldater. Pfiong! Pao! Pschiooo! (Försvinner bort, skjutandes.)

6. Rednex
– Min gitarr är inte så stor som hans. Inte pappas heller.

7. Björn Kjellman
– Han har en mössa som mamma! Är det en mössa? Nej. Nu tappade han den.

8. Carola
– Jag tycker inte om att det blåser.

Share
Publicerat iBloggen

17 kommentarer

 1. Ica

  för första gången iår såg jag denna katastrof! Jag skäms! Tur att finnarna iaf har humor och skickar ett monsterband. När Pontare är starkast i startfältet börjar desperationen lysa ur mina ögon och jag undrar desperat vem som kan sponsra Günter med en läppförstoring och köpa passande klänningar till sina sunshine girls så deras bröst inte behöver vara halvvägs i fängelse och halvvägs ute i friheten.

 2. Emi

  Å, vad jag vill se Sverige sätta kaffet och dillchipsen i vrångstrupen när Lordi (de finska monstren *pekar mot icas inlägg*) och nåt slags österrikisk upplaga av Electric Banana Band (såna finns det alltid) spöar skiten ur Carola i kvalet. Inte nödvändigtvis för att de är bättre, utan för att det vore äkta humor.

 3. Sentenser

  Va, blåste det på Carola igen? Kan hon inte sjunga i stiltje?

  Tack för underbar sammanfattning! En treåring håller sig till väsentligheterna.

 4. Ska bara förtydliga: jag är total Melodifestivalengalning som har sparat på numera dammiga videoband sedan 1986, dessförinnan varnliga kassettband som numera låter som röstförvrängarapparater och jag håller särskilt 1975 och 1986 varmt om hjärtat.

  Men nu är jag less. Jag är gammal. Jag vill ha tillbaka orkestern och jag vill bara ha en enda lördag och jag vill ha bättre låtar och mindre grenslande över stolar och nya Carolor och fler Björn Skifsar och bättre humor.

  Jag vill tycka om Melodifestivalen igen, helt enkelt.

 5. Eftersom jag bara såg snabbgenomgången av spektaklet igår så ser jag att treåringen och jag hade ungefär samma uppfattning om det hela. Tror till och med jag sprang iväg på samma ställe som treåringen fast utan ljudeffekter.

 6. Håller med sentenser. Nu får hon hitta på nåt annat än att sjunga i motvind, Carola.
  Pontare fick mig att tänka på Olles skidfärd…

  Och Günther… Formade han en enda ton? Varför är han i så fall med?

  För mig personifierar han ”pojken som inte har nån som helst talang men som vill vara med mest på roliga timmen så han får vara i centrum…”

  Kjellmans låt verkade bättre på franska.

  (nhjuu = njuuut nuuu!)

 7. jag tror att kjellmans låt är bättre på finska!

  och videoband från 1986! åååh! då var jag 7 år ungefär och det var så ofantligt stort och det var lennart swahn som var programledare och för första och enda gången (tack och lov) spelade inte artisterna live utan man fick se deras musikvideor. och anna book var med, och style och lasse holm vann. fast jag höll på fredrik willstrand a k a shakin’ fredrik!
  (ja mitt minne är sjukt bra ibland)

 8. ehm. sätt in ett komma mellan ”style” och ”och lasse holm vann”. även om en duett, eller vad man säger, hade varit spännande.

 9. Cruella

  Jag tror Jan Malmsjö är jättearg på Björn Kjellman. Det var ju helt Janne alltihop. Å andra sidan har han väl varit med och vunnit tillåme.

 10. bästisgrannen

  Vad skönt att Pontare åkte ut i andra chansen. Som norrlänning står jag inte uuut!

  Håller med Sigge i allting.

 11. /ingrid

  Jag gick upp i ottan idag och gick de tvåhundra meterna till det lilla badhuset med 30-gradigt vatten och nakenbadande tanter (å så jag då, i baddräkt men utan badmössa som de andra) och melodifestivalen diskuterades högljutt och indignerat. ”Näe, jag tycker bara sämre och sämre om den där Carola. Och måste det alltid vara blåsväder när hon ska sjunga?” och så snörpte de på munnen mellan simtagen.
  Jag missade Gunthers framträdande (har förstått att det inte kan gå under benämningen sång) och undrar om ryktet att Doktor Bombay och Gunther är samma person är sant? I verkligheten KAN han heta Johnny och vara från Malmö, men detta är en MYCKET lös spekulation …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

wp-puzzle.com logo

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.