Hoppa till innehåll

Tvära kast

Lappkast i all OS-ära, men även jag upplever tvära kast.

Sent igår kväll bekymrade jag mig för mina hälsenor i skottögonblicket. När basketbollen lämnar handen är man i bästa fall en halvmeter över marken och hälsenorna gjorde då ont både på väg upp och på väg ner. Vändningarna nere vid base line var värst.

Nu, tolv timmar senare bekymrar jag mig för ett föredrag som jag strax ska hålla ute vid Sånga-Säby. Stiltransponeringar och värdegrunder.

Ja, jag vet att det finns tvärare kast, som när Ingemar Stenmark i ena sekunden åker störtlopp fast han inte vill och i nästa sekund ligger på en bår med stödkrage. Eller som när man är en jämförelsevis skum, okänd poet och i nästa sekund finner sig vara Nobelpristagare. Men jag nöjer mig så gärna med det lilla. (Det gör jag egentligen inte alls, ville ju bara berätta att jag gillar mina små, tvära kast.)

Share
Publicerat iBloggen

16 kommentarer

 1. Sånga-Säby. Fasiken. Jag bodde i typ tre år när jag var liten vid Sånga kyrka. Det är liksom ute på vischan fast det är jättenära stan.
  Om det nu inte är något annat Sånga-Säby du menar. Jag pratar Färingsö.

 2. Just den, dit ska jag nuuuuuuu. Med hälsenorna slafsande i hasorna. (Nej, den bilden går ju alls inte ihop, hälsenorna är snarare som spända pianosträngar.)

 3. Om du läser ”Om ett ord” idag så kan du konstatera att du gör dig skyldig till en taft- …, tlaff- …, tatt- … tårta på tårta!

  http://mailer.omettord.se/

  Jag citerar:

  ”Has, Tisdag 14 februari 2006.

  Även om ordet has kanske upplevs obekant, känner nog de flesta till pluralformen hasor. Vi kan till exempel tala om att ha någon i hasorna när vi upplever att någon hänger efter oss.

  Vad hasor i uttrycket bokstavligen syftar på är hälarna – eller kanske skorna eller strumporna, som båda är äldre betydelser av ordet. Skalden Carl Michael Bellman diktade till exempel: ”Här ligger jag i rännsten och betraktar mina gamla skor. Tvi tocka hasor! Rocken i trasor.”

  Annars används has mest om bakbenet hos fyrfota däggdjur. Ordet har tillkommit genom verbet hasa, som vi känner igen i uttryck som att ”hasa sig fram”.”

 4. Jag har ett recept på Äpplekaka Sånga-Säby :
  Citat ur min receptsamling:
  ”När vi började prenumerera på SvD på 70 – talet var det Hiram som var matskribent
  Hennes Äpplekaka Sånga Säby är både enkel och elegant:

  100 g smör rivet skal av en citron
  1 1/2 dl strösocker 1 1/2 dl vetemjöl
  1 ägg 2-3- äpplen

  Rör socker och smör mjukt och luftigt. Riv citronskalet i, blanda i ägget och rör kraftigt. Sedan vetemjölet.
  Smörj en form 20-24 cm
  Bred ut smeten Stick ner skalade klyftor av äpplena snyggt.
  Ugnen 175 gr Gräddas i 40 min,
  Varm ljummen eller kall te eller efterrätt.

 5. Olle:
  Tlaffkologin (två tårtor på varandra) håller ju inte — hälsenorna slafsar ju i hälarna. Om hälarna hade slafsat i hälarna hade det möjligtvis varit en trattkrologi.

  Den blyga: nu rasslar det till. Tydligen ökar intresset för en viss blogg om den innehåller recept. Jag kan dessutom (som inte har bakat den själv eftersom jag inte vet hur man sticker ner äppelskivor ”snyggt”) intyga att den är sagolikt god.

 6. Recept och tautologier — skkrrnff! Sverige tar två OS-guld på 25 minuter och jag fick inte se!

  Fast här i Sånga-Säby har de en jätteplatt storbilds-tv. Tror jag ställer in föreläsningen …

 7. Ami

  Jag hoppas att Pontus har varit snäll
  Så att du gott kan sova sen ikväll
  Och att du sköna timmar haft i Sånga
  Och har översvämmats med applåder många
  Så att du inte upplevt dagen som ett hell

 8. Helena 2

  Är bloggen lite konstig just nu? Högermarginalen med länkar och sånt hamnar jättelångt ner på sidan och inte bredvid den senaste betraktelsen. Åtminstone här hos mig.

 9. Anonymous

  Aha, ett recept att skriva ut, och lägga i högen ”måste smaka”, när högen blivit för stor, börjar gallring i pärmen och gallring i högen. Det tar aldrig slut. Någon som håller med??? Hoppas hälsenorna bättrar sig!

 10. Förklaring till Amis rim: på min föreläsning klev plötsligt en Pontus fram och sa att han var gift med Ami som rimmar i min blogg. Som jag aldrig har träffat.

  Kan man någonstans i världshistorien jämföra detta kontaktskapande fenomen som bloggarna är? Och var annars än i bloggarna kan man plötsligt bli tvungen att skriva ”jag blev anonym” och beklaga det?

  När jorden går under kommer jag att sakna bloggarna.

 11. Helena 2: jo, ibland ser bloggen ut som om den har blivit låghalt. Om man uppdaterar sidan några gånger försvinner det. Jag begriper absolut ingenting, men har bestämt mig för att det är ungefär som en ”bad hair day”: bara att acceptera.

 12. ami: Det var bra att det förklarades att ”Pontus” ej var error.
  Jag satt och spekulerade i att Du förväxlat Sigge med något annat bloggbarn.
  Denna gång fick jag 3x i wv

 13. Pontus

  Lotten! Det var en toppeneftermiddag. Och du klev fram ur cyberrymden och var en verklig människa av kött och blod. Vi var ett gäng datanördar fick en lektion i hur man skriver och utnyttjar mottagarens fördommar. Alla ni andra bloggare, anlita Lotten som föredragshållare och bidra till att försörja hennes fem barn.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

wp-puzzle.com logo

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.