Hoppa till innehåll

Dag: 15 februari 2006

En länk bara

Den 19 september förra året snubblade jag över en för mig okänd bloggare. H*n skrev en kommentar i Sigge Eklunds blogg, men – kan ni tänka er – h*n stavade som en kråka. Omedelbart blev h*n påhoppad av en annan kommenterare, som bad Sigge Eklund att ta bort kommentaren.

Censur, jotack ibland kanske som självcensur, men detta var en lite väl hård bedömning? Jag blev nyfiken och kollade upp eflstavaren. Felstavaren, menar jag.

H*n heter Embryo, och skriver som ingen annan. Kanske är det bara jag som inte har löst gåtan, kanske vet alla utom jag vem den mystisk* är. Men jag är fortfarande imponerad, det är fantastiskt bra. Ett litet smakprov:

”yo
du stavrar som en spillkråkra
yo
vi måsste börrja om med analfabetet”

Ska vi gissa på vem det kan vara eller ska vi bara hoppas att Embryo får vara hemlig resten av livet?

Share
16 kommentarer

Murbruksångest

Jag tänker på Foppa, som har lite ont här och där. Sedan tänker jag lyckligt (men bittert eftersom jag inte fick se det på tv i direktsändning) på guldmedaljerna från igår. Jag tänker lite på Anja. Och så sätter jag på tv:n och tittar på obegripligt spännande curling som påminner om en dokusåpa eftersom de tävlande numera har små mikrofoner på sig så att vi ska höra hur de gnabbas.

– Jävlar.
– Amen va fan.
– Det är för tidigt.
– Vaddå tidigt, säg inte det till mig, säg det till Peja!
– (vrålar) Peja! Det är för tidigt!
– (sammanbitet mumlande) Skmmmuhm brkkmmmn.
– Skit.

Antagligen lade Peja handen över micken för att kunna säga sitt hjärtas mening.

Men de lider inte av murbruksångest som en av mina vänner i Skåne. Hans fru frossar i inredningstidningar och hugger hål i väggar så fort hon kan – ju mer byggdamm, desto lyckligare blir hon. Han blir däremot deppig och ledsen och oroar sig för att tv:n ska damma ihop lagom till Melodifestivalen på lördag. Han vill ha ordning och reda, hon vill ha förändring och jättemycket damm och stök på vägen till det ultimata, inredningsperfekta hemmet.

Nu vill han ha tröst av mig … men … jag är ju precis som hans hustru och kan alls inte oroa mig för byggdamm, stök, bröt och bråte. Foppas ljumskar, däremot, dem oroar jag mig för.

Share
6 kommentarer