Hoppa till innehåll

Murbruksångest

Jag tänker på Foppa, som har lite ont här och där. Sedan tänker jag lyckligt (men bittert eftersom jag inte fick se det på tv i direktsändning) på guldmedaljerna från igår. Jag tänker lite på Anja. Och så sätter jag på tv:n och tittar på obegripligt spännande curling som påminner om en dokusåpa eftersom de tävlande numera har små mikrofoner på sig så att vi ska höra hur de gnabbas.

– Jävlar.
– Amen va fan.
– Det är för tidigt.
– Vaddå tidigt, säg inte det till mig, säg det till Peja!
– (vrålar) Peja! Det är för tidigt!
– (sammanbitet mumlande) Skmmmuhm brkkmmmn.
– Skit.

Antagligen lade Peja handen över micken för att kunna säga sitt hjärtas mening.

Men de lider inte av murbruksångest som en av mina vänner i Skåne. Hans fru frossar i inredningstidningar och hugger hål i väggar så fort hon kan – ju mer byggdamm, desto lyckligare blir hon. Han blir däremot deppig och ledsen och oroar sig för att tv:n ska damma ihop lagom till Melodifestivalen på lördag. Han vill ha ordning och reda, hon vill ha förändring och jättemycket damm och stök på vägen till det ultimata, inredningsperfekta hemmet.

Nu vill han ha tröst av mig … men … jag är ju precis som hans hustru och kan alls inte oroa mig för byggdamm, stök, bröt och bråte. Foppas ljumskar, däremot, dem oroar jag mig för.

Share
Publicerat iBloggen

6 kommentarer

 1. Curling är min nya favoritsport. Det är riktigt kul och spännande när det är en bra komentator som förklarar vad spelarna tänker och varför de gör som de gör.

 2. Alltså, vem är den här Foppa och varför är det så viktigt hur han och hans ljumskar mår? Ska han vinna nåt, eller? Jag kan inte hänga med i ett enda samtal längre… *suck*

 3. Aequinoxia: Va, ser du aldrig på Bollibompa? Foppa och Suspensoaren är mitt favoritprogram! Tillsammans med vännerna Forechecking och Tripping upplever de många muntra äventyr i Rinkeplinkeskogen. Men hu – ibland dyker de otäcka Kannadickerna upp. Och sesesepeerna!

  Nu vrålar Lotten från köket:
  – Be henne berätta om murbruksångest istääääälleeeet!

 4. cruella

  Att inte veta vem ”Foppa” är (och varför envisas ALLA med att alltid kalla honom Peter ”Foppa” Forsberg??) är nästan som att, som jag, kokettera med att jag minsann aldrig sett en endaste dokusåpa. Det SKULLE KUNNA vara sant – men är det inte. Det är någon princip som ligger där och skvalpar bara.

 5. Princip? Om det vore så väl. Jag är bara hopplöst oallmänbildad. Av kontexten att döma utgår jag från att det handlar om sport, så varför skulle jag känna till det? I vanliga fall njuter jag av att lära mig nya saker, men när det gäller sport orkar jag inte ens googla. Däremot kanske jag koketterar med min brist på kunskap just inom det här området. Jag tror jag gjorde ett inlägg om det under konstiga saker man skryter om. Det är nog en försvarsmekanism för att jag har så svårt att vinna i TP.

  Murbruksångest har jag en känsla av att jag kommer att få bekanta mig med närmare under de kommande fem åren eller så…

 6. Avdelning dementi.
  Aequinoxia är inte inte inte inte inte oallmänbildad.
  Möjligtvis ointresserad av sport.

  Underliga saker man skryter/koketterar med har vi haft uppe förut — det slutar alltid med de mest absurda stoltheter som ”jag har aldrig kysst någon med skägg”.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

wp-puzzle.com logo

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.