Hoppa till innehåll

Sverige kräver svar!

Äntligen! Äntligen fick jag en anledning att skriva till OS-ombudsmannen!

Jag vill inte låta ekivok, men varför pillar de varandra på staven, skidåkarna?

Såg det häromdagen i sprinten också, Björn Lind touchade framförvarande åkares stav. Nyss gjorde någon det i en utförslöpa – när de kröp ihop och gled neråt. Ut med handen, klia lite på konkurrentens stav … ta tillbaka handen och glida vidare … hm. Är det liksom ”pillerill, här kommer jag!” kanske?

Ekivok, var ordet.

Share
Publicerat iBloggen

18 kommentarer

 1. Nu fick jag en liten kanske-förklaring! Det hände igen och ena kommentatorn sa att de ”trycker på”!

  Den som åker bakom tar alltså tag i staven och puttar på den som åker framför!

  Kanske. ”Trycker på” låter också som om någon behöver gå på toa.

 2. Men Lotten! Nu har du själv orsakat den där ”1 reflektioner”! Trodde att du skulle åtgärda det själv direkt, men inte… 🙂 Så jag gör det istället. Om stavar har jag däremot inget vettigt att säga…

 3. Aeguinoxia: Tack, jag satt här i över en halvtimme med andan i halsen och tuggade på OS-schemat och hoppades att någon skulle förbarma sig över den vedervärdiga ”1 reflektioner”.

  Nu kan du lägga en idrottslig merit till ditt CV, tycker jag.

 4. Ica

  hm, nåt måste man ju göra när man kommer farande i en faslig fart. jag tror inte att ”ur spår” riktigt går hem, dels för vem i helsike vill flytta sig för att släppa fram nån annan i OS och de snackar ju inte samma språk. Kroppsspråk brukar man ju inte missuppfatta på samma sätt. Kanske. (ps. Jag antar att du redan har min mailadress. du skrev ju på ojulkalendern att du ville ha våra mailadresser, men jag gissar att min redan ligger i din burk.ds)

 5. Ica – Lotten slänger *aldrig* ett mejl, så… 🙂
  Min bloggtröja är för övrigt helt underbar, men det senast priset (som vanns för ett par veckor sedan) kom aldrig fram…
  Idrottslig merit? Hmmmm, hur skulle jag formulera det i mitt cv?

 6. Madame talar sport i sin blogg. Fenomenet är för mig obekant i stort som i dess intrikata detaljer, men jag nänns ändå erbjuda mitt svar på den ställda frågan.

  Det där pillandet av staven är en fullt naturlig del i utvecklingen hos skidaren. Man har vid denna fas upptäckt den egna staven och vill jämföra med andras.
  Observera också den allmänt utbredda stav-avunden.

  Freuläin Freud

 7. Fräulein Sentens-Freud har idag vunnit dagens humorpris!

  Men på SVT har de inte registrerat min fråga. När jag blir rik och berömd kommer de att ångra sig bittert. Nu ska jag läsa en bok om hur man blir rik och berömd.

 8. Vad i he***te…. är min son här och skriver?

  Nåväl. Jag har väldigt goda kontakter högt uppe i osstudiotoppen. Ska framföra din besvikelse över att inte bli publicerad!

 9. Helena 2

  Jag saknar faktiskt också ett pris, fast jag har varit för finkänslig för att påpeka det. Fast nu när frågan ändå kom upp … Jag erövrade ett extrapris i förra ojulkalendern (Jan Guillou). Visserligen tyckte jag själv att jag hade närmast hade förverkat det genom att inte koppla ihop E.G. Geijer -> A. Geijer -> IB-affären -> Guillou, men i alla fall.

 10. Helena 2: Det är en skandal, men jag tror att jag vet var den mystiske gamle hunden är begravd … priset likaså.

  Farsan Baloo: Om du har halva inne i OS-studion tycker jag att du ska ta mig i handen och placera mig där. Under Jihdes skrivbord går bra. Jag vill bo i en OS-studio.

 11. Helena 2

  Ny ledtråd i min parallellgissningstävling, ”viktigt bokverk som jag misstänker att Lotten saknar”, finns i reflektionerna till bokhyllebetraktelsen. Inga priser utlovas, endast ära och berömmelse!

 12. Emi

  Jag vet vad det är, jag vet vad det är. Och jag har lämnat en kommentar i bokhylleinlägget, men inte avslöjat svaret än. Allt för att Lotten inte ska kunna arbeta om dagarna.

  Som en parentes kan jag nämna att skidstavspillande måste vara något man antingen börjat med de senaste tio åren, eller som bara förekommer på nivåer högre än distriktsmästerskap, för det är inget jag har kommit i kontakt med. På min tid körde man (eller i alla fall jag, som efter några kilometers åkande kan bli rätt folkilsk) helt sonika stavspetsen i lämplig kroppsdel på den som låg och segade framför i spåret och vägrade flytta på sig. Min, tråkiga, teori är att mannen bakom helt enkelt inte vill ha en stav i ögat och därför talar om ungefär var han är. Glaskropp på stavspetsen kan ju inte gynna skidåkare#1 i en spurtsituation heller, så alla borde vinna på det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

wp-puzzle.com logo

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.